Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Final Fantasy IX

Min barndom har vært preget av spill. jeg har vokst opp med mario helt siden jeg var 2 år, og sikkert før det igjen. Jeg er utrolig glad for dette, ellers hadde jeg kanskje ikke oppdaget perlen Final Fantasy IX på PS1

Det første jeg kan si om dette spillet er Gaia. den store verdenen vår historie utspiller seg i. den er stor, vakker og utrolig engasjerende selv til Final Fantasy å være. du har alt fra dvergelandsbyer med en genial irsk/skotsk aksent, til store byer med airships! Denne verdenen er utrolig genial, og jeg kan anbefale den på det varmeste!

Historien er i min FF-erfaring den helt klart beste til nå! Mens Final Fantasy X handlet om religion, spiller IX på krig, og konsekvensene av dette. Ja litt som metal gear solid, bare ikke like avansert. Den er lang, og VIRKELIG godt fortalt med utrolig detaljerte cutscenes.
Spillet er så langt at det kom på 4 disker, og om du løper igjennom det vil du sikkert bruke 60 -70 timer på det, men hvis du gjør som meg, og bruker tid på å utforske, kan du bruke 100 timer!

Spillet er rimelig lineært (men tross alt, UTROLIG mye å utforske i byene og de plassene du har tilgang til) helt til starten på disk 3. dette er noe jeg er HELT komfortabel med! min spilltype er en med mye freeroaming, men ikkje FOR mye. Du får også da tid til å trene opp karakterene dine før du kan utforske denne store vide verdenen på egenhånd slik at du skal ha en sjanse om å overleve.
Kapittelene er delt inn slik at du ofte har to separate partys som gjør sitt oppdrag, før man møtes igjen til et stort. dette fungerer også utrolig bra, og er givende for historien.

Karakterene som du kan være er veldig godt presentert, og har faktisk en personlighet jeg bare har sett maken til i MGS. Man får virkelig medfølelse til karakterene i IX når det går dårlig, og man blir glad når det går bra med dem. dette er uten tvil med på å skape den magiske følelsen som IX gir deg. det "lille ekstra". Spillet mangler voiceacting på grunn av immensiteten og alt det andre, så hele spillet er tekstbasert. dette var nok noe av det beste som kunne skjedd. jeg spiller dette med en venn av meg, og vi har gitt egene navn til karakterene basert på oss i vennegjengen. Utover det har vi fordelt hvem som skal si hva, og dermed skaper vår egen voiceacting. dette gir mer personlig preg av spillet, og gir deg et nærmere forhold til karakterene. Egen voiceacting er råbra :D
Hver karakter har også sin egen story, og dette utdyper hele spillet utrolig mye!! Møte med kjerligheten, vanskelige besluttninger som må tas etc. HELT UTROLIG!

Lyden er perfekt! du kommer ikke på bedre lyd på ps1. mgs1 er nær, men ikke helt der. musikken i final fantasy IX må være lydkongen Nobou Utemasu's mesterverk, for dette er noe av det beste jeg har hørt. man blir ALDRI lei av battle-theme låta, og ending-sangen gir meg så utrolig gåsehud at det er skummelt!

Gameplayet er også perfekt! ATB-systemet er fantastisk, og gir deg en følelse av å måtte være på vakt hele tiden, og gjør det spennende når dine taktikker kan brukes mot deg. ellers så er det utrolig mange egenskaper man kan lære hver karakter. de ligger i item's som du får. våpen f.eks, og etter en stund lærer du det. Genialt, men prikken over i'en er at du ikke kan ha alle på en gang. du må derfor tenke taktisk på hvilke fiender det er sansynlig å møte, og hvilke egenskaper som passer best på den og den plassen. GENIALT!

Grafikken er fantastisk, utrolig, vidunderlig (til ps1 å være såklart), og cutscenes i spillet er vakrere en mange av spillene jeg har sett på ps2. du kan virkelig leve deg inn i den store verdenen, og faktisk er denne grafikken her mye mer engasjerende i forhold til mange ps2/3 spill jeg har sett. Retro er tøft! :D

Holdbarheten er også fantastisk bra!! Historien er så sinnsykt godt fortalt, og du blir sugd inn i den vakre verdenen Gaia fra første stund! jeg sliter så utrolig mye med å la være å fortsette på IX selv om vennen min ikke er her. om du blir lei av alle de fantastiske side-questene og main-questen som er, kan man jo altids ta seg et kortspill som heter Tetra Master. jeg skal ikke gå så mye inn på hva dette er, men det er utrolig gøy, og du kan spille med stort sett ALLE. kortene samler du på, og selv det er gøy!
Hva er vel et Final Fantasy spill uten chocobos? i IX har man en chocobo som hjelper en med skattejakt. du finner kart, og drar ut for å lete etter skatter. underveis vil chocoboen din utvikle seg til å gå på vannet etc, slik at nye skatter blir tilgjengelige!
Hele spillet er så utrolig godt presentert, og jeg får virkelig på følelsen av at skaperne har lagt sjela si i dette spillet!

Oppsummering:
Dette er et spill jeg føler har blitt overskygget av FF7 og FF8 og tilogmed FF10, men jeg synes at dette er MINST like bra om ikke bedre! får du muligheten til å spille dette, GJØR DET! En sjelden perle!

Grafikk: 10 (folka har til og med ansikt O:)
Lyd: 10 (ett ord! GÅSEHUD)
Historie: 10 (krig er aldri vakkert)
Gameplay: 10 (intens
Holdbarhet: 10 (JEG VIL SPILLE NÅ!!!)
Presentasjon: 10 (egen voiceacting ruler)

Alt i alt: 10!

Pluss: Gromme cutscenes, mange easter eggs, freeroaming med begrensninger til et visst punkt, sinnsvakt bra historie, menneskelige karakterer, vakker verden, musikk man elsker, kjærlighet mellom flere av karakterene, genialt ability og kampsystem, stilig design, mange items og mange side-quests! MAN BLIR ALDRI LEI!!

Minus: Alt for avhengighetskapende! the mark of a good game!

Siste ord: dette spillet er på min top 3 liste! JEG ELSKER DETTE! et mesterverk uten like!
og for guds skyld, lag egen voice acting.
dette er et bilde over hvem som er hvem i gjengen vår :)

Samlet karakter: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10