Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Clock Tower 3

Er du fan av skrekkspill kan du nesten ikke la dette gå forbi deg!

Historien dreier seg rundt den 15årige skolejenta Alyssa som drar hjem for å finne moren sin. Moren er ikke noe sted, og i stedet finner hun en slags teleport som skaper et slags tid-og-rom-krasj som tar henne med tilbake til London 1940 under den tyske bombingen. I London er pent lite som det skal, gatene er tomme og merkelig pianomusikk høres over alt. Alyssa går inn i et hus hvor hun blir vitne til et brutalt mord som er starten på et eventyr etterfulgt av den ene tragedien etter den andre.

Handlingen fortsetter derfra, og jeg kan ikke si annet enn at historien og alle sidehistoriene du støter på fenget meg med glans. Den er spennende, trist og rørende. Med andre ord er den absolutt godkjent.

Gameplayet dreier seg ganske mye rundt det å bli forfulgt. Ikke kan du gjøre stort annet enn å stikke av og finne et gjemmested heller, i og med at du ikke har annet enn vievann til å forsvare deg med. Det er også mange finurlige gåter å løse utover i spillet, man må bruke hodet for å forstå dem, men de er ikke så vanskelige at man setter seg ordentlig fast.

Kontrollene og kameravinklene er også svært gode, noe smårusk siden spillet styres fra forskjellige vinkler på en måte (om du har spillt Resident evil 1 forstår du). Med andre ord har du ikke kontroll over kameraet.
Dette bidrar stort sett positivt, men noen ganger var det ikke like morsomt at kameraet skiftet retning mens jeg ble forfulgt.

Grafikken i spillet er i klassisk capcom stil. Dyster, mørk, realistisk og full av detaljer. Spillet er på Playstation 2, og oppfyller glatt mine krav av maskinen.

Lyden i spillet er blandet for min del. I starten syntes jeg fiendemelodiene var drittøffe, men etter hvert ble jeg gal av dem. De andre melodiene er drittøffe og creepy. Voiceactingen er også mesterlig utført.

Holdbarheten er grei nok. Jeg har ikke noe eksakt tall på timer, men det er vel litt det samme som Resident Evil 4 (med andre ord mye lenger enn mye som lages i dag). Tror jeg brukte rundt 1 uke med spilling hver dag for å runde det.

Grafikk: 9
Lyd: 8
Gameplay: 8
Holdbarhet: 7
Historie: 9+

Karakter: 8+

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10