Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Sly 2: Band of Thieves

Sly 2: Band of Thieves er basert på et veldig bra konsept. Å ta plattformsjangeren, og introdusere den for "snike-elementer", er faktisk utrolig underholdende. Jeg har spilt det første spillet en del, og føler Sucker Punch, som har laget spillet, har tatt seg opp på alt det Sly Cooper and the Thievius Raccoonus var svak på. Det første spillet var nemlig utrolig kort, og kanskje litt i overkant barnslig. Tyveribanden er forbedret på holdbarheten, og inneholder enda mer elementer av sniking og action enn det forrige spillet. Men karakterene og sjarmen beholdes i et spill som kan sies å være bedre enn sin forfølger.

I det første spillet brukte Sly Cooper tiden sin på å finne familiens instruksjonsbok om tyveri, som den robot-lignende fuglen Clockwerk hadde stjålet. I Band Of Thieves har alle Clockwerk-delene, som egentlig skulle vært i hendene på Interpol, blitt stjålet. Og dette rett før Sly skulle stjele dem, for å forsikre seg om at de ikke kom i feile hender. Ser ut til at han var litt for sen. Den onde banden Klaww Gang har nemlig snappet til seg delene, som gir Sly og hans kompanjonger intet annet valg enn å stjele delene tilbake. 'Band of Thieves' består ikke bare av sjefen sjøl, Sly Cooper, men også hans tillitsfulle komanjonger, Bentley og Murray, henholdsvis en skilpadde og en flodhest. Etter deg er selvsagt også 'lovens hånd', representert av vår gamle venn fra det første spillet, Inspektør Carmelita Fox.

Det store nye i Sly 2 er muligheten til å kontrollere Bentley og Murray i tillegg til den selvsagte Sly. Noen av oppdragene man får underveis er nemlig tilegnet en av karakterene og hans egenskaper. For å si det enkelt, er Sly vår mann når det gjelder sniking. Bentley er hjernen, han gjør alt det tekniske. Murray er kanskje dum, men han er meget sterk, og dette blir hans sterke punkt gjennom spillets oppdrag. Underveis får man også muligheten til å 'kjøpe' nye triks til karakterene. Dette gjør spillet mer variert og spennende uten å bli for ensformig.

Spillet er ganske genialt bygget opp. Som sagt har Clockwerk-delene blitt delt opp og tatt i bruk av Klaww-gjengen på forskjellige steder. Her blir spillet delt opp i flere episoder. Hver episode består av et kupp. Dette kuppet kan for all del ikke gjøres med en gang, men må gjøres ved å fullføre en god del oppdrag. Dette er for å tilrettelegge alt til et skikkelig kupp.

Det første Sly spillet var meget imponerende visuelt sett. Dette gjelder også Sly 2. Skaperne av spillet har klart å skape en tegnefilmlik animasjon som er meget glatt og fin å se på. Den er av Cel-Shading typen som muligens har hatt sin hype. Men grafikken er uansett fin å se på, og er til tider imponerende. PlayStation 2 har ikke så mye å gå på lenger, men Sly 2 er med på å vise at PS2 også har fin grafikk å by på. Det ser bra ut.

På musikkdelen scorer spillet ganske høyt. I og med det er et slags snikespill, klarer komponisten og folkene bak musikken i spillet å lage en slik musikk som gir deg akuratt den følelsen. Litt Italian Job og Oceans Eleven kan man nok si, og dette passer spillet perfekt. Lydeffektene er som på tegnefilm, men dette funker bra for Sly 2.

Oppsummering
Sly 2: Band of Thives er et spill for hele familien. Liker man originalen er dette et trygt kjøp. Muligens tar det ikke helt igjen spill som Ratchet and Clank 3 og Jak III, men det er av et annet kaliber synes jeg, og bør anskaffes av gamers som liker plattformspill. Variert gamplay, god grafikk, flott lyd og fantastisk musikk bør gjøre spillopplevelsen god for de fleste.

Mine karakterer:
Grafikk 8/10
Lyd 10/10
Gameplay 9/10
Holdbarhet 9/10

Håper du likte anmeldelsen.
Mvh The Dark Gamer
Money is Power

Samlet karakter: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10