Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Final Fantasy: Crystal Chronicles

Jeg elsker Final Fantasy serien, så da det kom et til gamecube var jeg helt i hundre! Klarer det å leve opp til navnet sitt? NEI, NEI, NEI, NEI, NEEEEI!!!

Det er ikke lett å gi en karakter på denne drittstormen av et spinoff spill av Final Fantasy, but here goes nothing!

Historien er simpel, og begynner med at Krystallen som beskytter din by mot den gifitge lufta Miasma, begynner å miste kreftene slik den gjør hvert år.
Men i år er DU gammel nok til å lede din egen Crystal Caravan for å samle Myhrr. En mystisk væske du trenger tre dråper av for å fylle krystallen men energi igjen.
Dette må du gjøre HVERT ÅR!! Hver gang du har fylt krystallen, begyner det på nytt.
Man kan gå nye steder og få bedre equipment etter som hvor du er, og man må alltid sloss mot nye bosser i hver dungeon..

Veldig godt konsept, men det er så jævla repettetivt! Når du har fylt krystallen for første gang ser du en stor fest, som etter andre gangen er irriterende som faen! Du kan ikke skippe den.

Når det nye året begynner, vil man på nytt gå ut i verdenen. Gjerne inn i de samme hulene man har vært før, sloss mot de samme bossene som før, ta de samme fiendene som før. det ENESTE som er forskjellen er KANSKJE noen av puzzles'ene som har byttet plass, og Bossen er litt sterkere, men det er fortsatt en "gigant enemy crab, and all you do is hit it's weak point for massive damage"

Du får og random encounters i caravanen din på tur mot nye verdener, og disse er hyggelige med folk som deler mat med deg, eller gir deg tips. Men disse blir du og VELDIG lei av, spesielt siden alle kommer, ja du har nok gjettet det, OM IGJEN OG OM IGJEN!!

Grafikk
Grafikken er unik, og følger sin egen Chibi stil.
Dette er egentlig stilig til tider, men etterhvert blir det litt for vendt mot barnespill.
Final Fantasy skal ikke ha Chibi-personer om ikke det er på DS, som ikke takler stort mer.
7/10

Lyd
Lyden er stilig, men det er DEN SAMME HVER GANG DU ER INNE I SAMME HULE!! Hvorfor kunne de ikke ha gjort dette LITT mer variert?? Monsterene er jo sterkere, så hvorfor ha det slik?
Joda, ellers er den varierende, jeg gir den det. Lyden er uten tvil det beste med dette spillet!

8/10

Kampsystem/kontroller/Gameplay
Dette kampsystemet er ikke noe bra! Det er ikke turbasert som Final Fantasy er kjent for. Nei, istedet har du en åpen verden uten random battles.
Men her byr problemene seg! Man kan ikke ha så mange spells man vil! man finner kuler av spels i fiendene.
Cure, Thunder, Fire osv, men du kan bare bære med deg 3 eller 4.
Til fordel kan du Fusjonere kulene sammen for å skape sterkere spells, men DA SITTER MAN IGJEN MED Å HA BARE KUNNE HA MED 3 KULER!! Systemet er fucka!
Genial ide, men ødelagt av dårlig utførelse!

Kontrollene sitter greit, og er lett å lære seg.
Du har lett tilgang til menyer, og lett tilgang til å bruke angrep og spells.

Gameplayet i seg selv er og simpelt:
For å komme deg forbi en lukket dør, må man vanligvis finne en nøkkel. Problemet med nøkkelen er at den ikke kommer i inventoryet ditt, MEN DU MÅ BÆRE RUNDT PÅ DEN SLIK AT DU GÅR JÆVLIG TREGT, OG IKKE KAN ANGRIPE! Irritasjonsmomenter som dette er ikke sååå store, men de trekker ned!

6/10

Holdbarhet
En ting som er skikkelig dårlig er at man ikke får vite NOE om sisteboss! man bare plutselig møter den.. jeg møtte den i sistehula ved tilfeldighet.. Det bygger ikke opp noe suspence eller noe slikt, men da jeg tok den, var jeg bare glad til at jeg var ferdig med spillet! Og det er jo ikke merket på et bra spill, når du bare vil runne igjennom for å bli ferdig.. Gjett hvor lang tid det tok meg å klare spillet?
26 ÅR!!!!!!
26 ganger spilte jeg igjennom samme dritten om igjen, og om igjen!!! SKIKKELIG REPETTETIVT OG KJEDELIG!!!

4/10

Oppsummering:

Alt i alt er dette et ganske middels spill. Det har HELT klart sine feil! Om du er en hardbarka Final Fantasy Fan, vil du bli skuffet, men om du ikke har noe forhold til serien, og likevel finner dette spillet brukt til en BILLIG penge, KAN det hende du kan klemme ut noe gøy av dette spillet.

Pluss:
God humor til tider, grei grafikk og god lyd. Kan spille som Fire raser. (Min favoritt var damene fra ørkenbyen, men de hadde også noen skikkelige femi menn også O_O)

Minus:
Repettetivt som faen! Femi menn, litt for barnslig for min smak, og ikke et Final Fantasy-spill i mine øyne..

Samlet karakter:
5/10

Ps. Vet ikke hva det var med meg nå.. føler at det er noe med anmeldelsen som mangler.. for å skape det lille ekstra. Er kanskje ikke helt i skriblent-form i dag?

Bildetekst:
Dama til venstre :D
Men hva faen er den marihøna i midten til venstre???

Samlet karakter: 4.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10