Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

FIFA 09

Skrevet av: mr fifa   2008-12-01

(tester versjon: PS3)

EA SPORTS GJØR DET IGJEN!

Aaron Lennon kommer spurtende mot død-linja, vender opp hele Arsenal - forsvaret før han legger et følsomt legg rett på hua til Darren Bent: Tottenham 2, Arsenal 0

grafikken i FIFA 09 er en naturlig evolusjon i spillets ånd, eller evolusjon blir kanskje et feil ord å bruke i denne sammenhengen. Grafikken har fått en kraftig overhaling i forhold til FIFA 08, eller for den saks skyld EURO 08, som kom for bare et år siden. Grafikken er nydelig, animasjonene er i og for seg ganske så herlige, men det er i spillermodellene at EA virkelig har tatt ut de fleste hestekreftene til PS3'en. Alle "kjente" spillerene er nøyaktig gjengitt, selv om at Ronaldinho enda er et par hakk mer "karakteristisk" i virkeligheten enn han er i FIFA 09.

Det EA har forbedret seg mest på siden den halvtriste 08 - utgaven, er fysikken. Walcott må faktisk gi seg i en hodeduell mot Ledley King, noe som ikke bestandig kom til sin rett før. Ballfysikken har også blitt bedre, men det er spesielt på keeperens kunstige intelligens at FIFA skiller seg ut fra forrige utgave. FIFA har vært kjent i viden og breden for pur råtten keeper - AI, noe som ikke er tilfelle i denne utgaven av EAs fotballspill. keeper slenger seg, reagerer fortere, og kan til og med bytte mellom ferdig krypterte bevegelser.

Resten av gameplay sitter som et skudd. Vendingene er presise, fintene sitter løsere enn noe annet FIFA - spill og ikke minst farten har mer å si i 09 - utgaven , enn tidligere. For nå kan faktisk Lennon springe uanfektet forbi Adebayor, akkurat som i virkeligheten. Det eneste EA kan forbedre er mottakene. Spillerene står nesten pal fra pasnigen blir slått til medspilleren får ballen i føttene, det som er negativt med dette, er at maskinens eller motspillerens spillere står i ro. Derfor blir det mange unødvendige balltap, noe som gjør at man heller vil prøve å få i gang raske kontringer med få pasninger. Dette gir en betydelig skramme i helhetsinntrykket

Adidas Live - season er noe av det som er blitt snakket mest om i forkant av realesen. noe som jo er forståelig. Her blir fotballspillernes prestasjoner i virkeligheten nøye fulgt med av speidere, som konverterer dette om til formpoeng på spillet, og dette gir en fin vri på spillet, alt forandrer seg uke til uke. Det eneste negative med dette er at det koster penger.

Lyden er bra. EA sports har inkludert svenske (!) kommentatorer i spillet, noe som fungerer i aller høyeste grad. publikum er også noe mer livsglad enn før, og man hører faktisk om de er fornøyde eller ufornøyde.

Holdbarheten er meget god. Man blir aldri lei av å spille vennskapskamper mot maskina, lokalt eller over nett. Hvis man mot formodning skal gå lei av dette, har man alltids managermodusen, som nesten er på linje med FM! Man kan velge lag ifra alle ligaene på spillet, og det er mange, når man skal starte som frisk og ny manager i en klubb.

+ grafikken, lyden, mye av gameplayet, den enorme holdbarheten
- koster for live season, mottakene

Grafikk: 9
Lyd: 9
Gameplay: 8
Holdbarhet: 10

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10