Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Pokémon Diamond/Pearl

Skrevet av: HaCkzur   2008-12-11

(Eier Pokemon Pearl, btw)

Å herregud sier jeg bare. Herregud. Kan ikke tro at jeg kastet bort 500 spenn på dette makkverket her. Men det ser ut til å være ett faktum siden jeg nå ett år senere skriver denne anmeldelse i dyp og inderlig anger når jeg tenker på hva jeg ellers kunne ha brukt disse pengene til. Men men, we live to learn så dette er det siste Pokemon spillet jeg noen gang kommer til å kjøpe. Ever.

La meg bare si at som liten så elsket jeg Pokemon, hvem gjorde ikke det på min alder. Pokemonkort brukte jeg sikkert flere tusen på, TV-serien sto jeg villig opp klokka 9 på en lørdag for å se og Pokemon Gul og Gull var en direkte fryd å spille. Det kan være siden jeg har vokst en del siden den gang så har Pokemon ikke helt vært min greie, men at serien skulle synke så dypt hadde jeg aldri trodd i mine villeste fantasier.

Pokemon Pearl hørtes innteresant ut med det første. Nye Pokemon er alltid spennende, også er det på Nintendo DS. Jippi. Men til tross for at det er på DS så bruker virkelig ikke spillet mye av dens potensiale. Grafikken kunne like godt komt rett ut av en GBA og touchscreenen blir veldig lite brukt i forhold til hva det egentlig kunne ha blitt brukt til. En beveger seg men piltastene, nesten ingenting gjøres med touchscreenen utenom i kamper og når en går i sekken for å se hva en bærer på.

Fra nå tenkte jeg at det ville være mer animasjoner i angrepene hos pokemonene i kampene. Men akk, det er ikke mye forandringer nei. Til og med angrepene selv kunne ikke vært mindre spektakulere om det så hadde komt rett ut av den gamle NESen.

Gameplayet er repeterende, kjedelig og utrolig umotiverende. Du får den samme opplevelsen, bare bedre, viss du spiller de gamle spillene til GBA. Utrolig lite utvikling fra de forrige i serien. Hvis du har spilt ett Pokemon-spill så vet dere hva dette går ut på. Random-kamper, fange pokemon, banke dritten ut av en gymleder, ja det er stort sett samme greia.

Det alle kjøper de nye spillene for er selvfølgelig å se nye og sjarmerende Pokemon. De aller første i serien var direkte awesome, de i Gull/Sølv utviklet dette og gjorde det mer interresant, Sapphire/Ruby hadde mange kule Pokemon så alt var good, men disse nye er horrible. En apekatt som en av begynnerpokemonene? Seriøst det er bare flaut. Den lille fugletingen i den forrige generasjonen var kul fordi den utviklet seg til noe kult senere i spillet, men denne apetingen ble jo bare styggere jo lengre den kom opp i nivåene. De andre en kan begynne med er også virkelig umotiverende å spille med. Gørrkjedelige. De nye utviklede versjonene av gamle pokemon som en kan fange er også veldig stygge og bare kjedelige. De som finner på navn å pokemonene har tydeligvis også mistet fantasien.

Hva er det som har skjedd med denne serien? Er det meg som begynner å bli voksen, eller er det pokemonene som begynner å se sine mørkere dager? Jeg minnes spill som var underholdenes, morsomme og utrolig avhengighetsskapende. Jeg måtte bare fange alle pokemonene, bare måtte. Kunne ikke legge fra meg Gameboyen på en uke. Det var som å gå inn i en buffet av deilige retter gang på gang mens dette spillet her føles mer som oppkast fra dagen før. Jeg tror det er på tide å legge denne serien i graven. Den har allerede etter min mening en fot der nede allerede så hvorfor ikke få ned den andre og, slik at vi kan glemme hele greia og finne på noe nytt å kaste bort pengene på.

Grafikk: 3/10
Lyd: 5/10
Gameplay: 3/10
Holdbarhet: 4/10

Samlet karakter: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10