Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Animal Crossing: Let's Go to the City

Atter en gang er det på tide med å flytte for seg selv, få seg en jobb og betale ned på huslån i en liten by full av merkelige dyr som naboer.
For det er det Animal Crossing Let's go to the city handler om.

Spillet starter med at du reiser med buss inn til en by hvor du skal starte opp for deg selv, uten hus og penger. Men slapp av, byens lokale lånehai er raskt ute og gir deg husly mot en aller så liten symbolsk sum. Og etter å ha utført en rekke småjobber for fyren er du igang med å bli riktig så godt kjent med byen din og dine kjære naboer.

Hovedfokuset i dette spillet er samlemani og gjeldbetaling, så er dere advart. Men hvem har sagt at ikke det kan være gøy å betale ned gjeld?

For penger eller Bells som valutaen heter er lett å få tak i. Du fisker, graver etter fossiler, plukker frukt og rister trær (av en eller annen rar grunn oppbevares det penger i disse) som du da selger til Tom Nook den lokale lånehaien og får bells tilbake for den harde jobben du gjør. For disse kan du velge å betale lånet på huset, du vil da få tilbud om ett større rom. Eller rett og slett kjøpe de merkeligste ting for å ha i huset ditt.
Disse merkelige tingene er viktige siden noen holder øye med huset ditt og gir deg poengsum for hvordan du har det innredet.

Spillet foregår i såkalt sanntid. Det vil si at når klokka er 10 på kvelden så er den også 10 på kvelden i AC. Det følger også årstidene og har sine små events som foregår innimellom så dette er et spill man bør være innom hver dag hvis man er redd for å misse noe viktig.
Juleaften har sin egen lille "nisse" som kommer å deler ut gaver. Byens ordfører Tortimer deler ut gaver i hytt og pine på de merkeligste tidspunkt, og man har fiskekonkurranser og andre ting som gjør at livet i byen er ikke helt likt året rundt. Tilogmed snømannen har ting å gi deg om du klarer å lage han til den peneste snømannen i byen.

Byen har sitt eget museum med kafe', stjerneobservatorium og en meget nattaktiv ugle som så gjerne vil ha utstilling av alle fossiler, fisker, insekter og bilder som du har funnet. Kafe'en har levende musikk på lørdagskveldene som du kan komme å lytte på og siden artisten K.K er imot musikkindustrien får du den siste sangen hans helt gratis som du kan spille av nårsomhelst på ditt eget stereo i huset ditt.

For de som har spilt AC før enten på DS eller Gamecube er det ingen store forandringer. Grafikkmessig er det veldig likt DS-versjonen med rullende verden og redskapene. Tilogmed musikken er stort sett det samme som på DS Wild World.

Den største endringen er storbyen din som du reiser til ved å ta buss. Spesielt stor er den ikke og de har flyttet en del faste besøkende dit slik at du kan reise til lurifaksen Redd hver dag istedenfor å få besøk av han 1 gang i uka.
Gjenstandene hans må han ut å "skaffe" så av og til er han ute og stjeler litt hvor "butikken" hans er stengt. Frisøren klipper deg kun 1 gang pr. dag og GracieGrace selger luksusartikler for huset ditt. Man tar seg en tur i ny og ne, men storbyen er dessverre ikke noe å skryte av.
Man bruker 10 minutter der før man drar hjem igjen og holder på med sitt. Det nyeste i storbyen er auksjonshuset. Der kan du legge inn gjenstander som vil bli bydd på av dine naboer, og er en litt morsom måte å tjene penger på. Dessverre hadde jeg håpet på litt kontakt med andre spillere på det området hvor man fikk se liste ala WOW på gjenstander man ville selge eller kjøpe, så jeg ble litt skuffet.

AC er et koselig spill i små doser. Men tilbringer du flere timer i byen hver dag vil du fort gå lei selv om det oser av sjarm og er et spill for folk med samledilla.

Heldigvis kan du invitere venner over på besøk. Her har du 2 valgmuligheter faktisk. Det ene er over WIFI og bytting av vennekoder. Den andre er å bruke DSen din som en slags minnebrikke å overføre figuren din til andres by eller motsatt. Bruker du DSmetoden kan man ikke spille sammen men det løser jo enkelte oppgaver med å få forskjellig frukt i byen for de som ikke har nett-tilkobling.

Inviterer du venner til byen din vil jeg anbefale å skaffe deg en Wii-speak. Skriving er ikke AC eller Wiiens beste side er jeg redd og det tar små evigheter å skrive ting til hverandre. Noen kommentarer er lagt på snarkommandoer men syntes de var vel upersonlige. Det er utrolig morsomt å kunne snakke med vennene dine. du kan nemlig ha opp til 3 venner på besøk på en gang. Fiskekonkurranser blir noe helt annet når du hører forbrilske hyl når 2 sloss om haien i vannet.

AC byr ikke på noen overraskelser om du har spillt noen av de andre spillene før. Har du ikke det vil jeg tro at du vil merke at dette spillet som i begynnelsen virker litt kjedelig sakte kommer krypende inn under huden på deg og du må bare spille hver dag for å være sikker på at du får med deg alle ting som skjer.
Vi andre vet at dette spillet er et spill hvor du blir hekta, og har du lyst til å betale ned gjeld på ny er dette et must. For de som har samlet masse igjennom DS-versjonen Wild world kan du faktisk overføre alle gjenstandene du har samlet opp til wii-versjonen. Dessverre blir ikke pengene med over men noe må man vel ha å gjøre.

Er du en spiller som elsker fart og spenning anbefaler jeg det ikke. AC tar livet med ro, du drikker en kopp kaffe, ser på stjerneskudd og kansje skriver et brev til naboene dine mens du vurdere om du skal hugge ned det ferskentreet som står utenfor huset ditt og heller plante et med epler. Man vanner blomster og planlegger hvordan man skal få andre fargenyanser mens man irriterer seg over at biene stakk deg på din daglige riste-alle-trær-runde, før man tusler en tur til Tom Nook og sjekker ut dagens tilbud i butikken.


PS: For de som lurer, er det mulig å spille AC Let's go to the city med nunchuk (min favoritt) og knappetrykking. Du kan også riste wii-remoten for å hugge trær og fiske så valget er helt opp til den enkelte.

Samlet karakter: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10