Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Fable II

Fable(1) var et utrolig hypet spill som overraskende mange ble skuffet over! Nå har oppfølgeren til et av tidenes rollespill annkommet, og er heller ikke her skuffet... Faktisk langt i fra!

Historien i Fable 2 er flyttet 500 år etter det første spillet. Du begynner spillet som en liten gutt/jente som bor ute på gaten sammen med dins søster. Din søster blir drept av Lord Lucien og du søker hevn.
Historien vinner ingen oscar, men blir fortalt på en stemningsfull måte.

Det første du legger merke til i et spill er alltid grafikken, og grafikken er både og her i Fable 2. Natur og miljø grafikk er helt på topp! Lys settingen er god og skyggene er realistiske. Desverre kan jeg ikke si det samme om grafikken på mennesker. De virker litt tamme og litt halvhjertet gjordt.

En av de store nyhetene i Fable 2 er din følges venn osm er en hund. Den hjelper deg med å finne skatter og annet pluss at den hjelper deg i kamp. Du kan trene opp hunden din til å gjøre forskjellige triks og lære hunden din å bli smartere. Hundens AI er litt opp og ned. Den kan virke litt dum til tider, men den er for det meste smart nok.

Kampsystemet har blitt totalt forandret siden Fable(1). Den er enkel, og lite frustrerende. Med X knappen sloss du med ditt sverd eller et annet våpen. Med Y knappen bruker du "long ranged veapons" som pistolk eller gevær. Med B knappen bruker du allt av magi og formler. Et enkelt og utrolig velykket kamp system som jeg i starten var litt skeptisk over. Men for å være ærlig, likte jeg bedre kamp systemet i Fable(1).

Det som gjør Fable 2 (samt Fable(1)) unikt er et slags "God og ondt" system. Allt du gjør har en eller annen form for konsekvens. Stjeler du et brød fra markedet, blir du litt mer ond, men vis du f.eks gir en gave til en tilfeldig person, blir du betraktet som snill og god. Utsene blir også forandret etter hvordan du oppfører deg. Det eneste som er litt kronglete er at det er altfor lett å bli slem. Du gjør kanskje en liten ond ting bare for morro skyld, så vokser det plutselig et horn fra hodet ditt.

I Fable 2 er finnes det en co-op modus. Denne modusen er egentlig en kjempe ide, men er i stedet for konge kjipt. Det som ødelegger mest for denne modusen er det horible kameraet som følger både deg og din med spiller. Dette skaper trøbbel.

For å si det som det er, er Fable 2 et skikkelig kose spill! Det er ingen spill dette året som jeg har kost meg så mye med. Utenom hoved questet som kan ta opptill 10 timer, finnes det masse annet å gjøre! Det er akuratt slike type spill jeg digger, og det er derfor dette blir kåret til årets spill av meg!

Grafikk: 8,7/10
Lyd: 9/10
Gameplay: 10/10
Holdbarhet: 9,2/10

TOTALT: 9,6

+: God grafikk, fin stemning, plettfrit og enkelt kampsystem, skikkelig kose spill!

-: En del lastnings tider, kjip co-op modus, noen småpirk i grafikken.

Medlemsanmeldelser16
Samlet karakter: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10