Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Sly 3: Honor Among Thieves

Skrevet av: Evven11   2009-01-02

Jeg husker da jeg spilte Sly 2 for aller første gang. Jeg ble rett og slett forelsket i spillet. Etter jeg hadde runnet det ble jeg litt lei meg. Bedre spill på PS2 skal du lete lenge etter. Men da jeg hørte at det skulle komme Sly 3 en gang i fremtiden, ble jeg utrolig glad. Jeg lette som en gal etter gameplayvideoer av det på nettet. Og da jeg endelig fikk kjøpt Sly 3, ble jeg frelst.

Historie:
I dette spillet møter vi en tyvebande på 3 personer/dyr; skillpadden Bentley, flodhesten Murray og vaskebjørnen Sly. De er en perfekt gjeng med forskjellige identiteter. Bentley er hjernen, Murray er musklene og Sly er selveste mestertyven. Men før i tiden hadde de ett lite uhell med en robotfugl ved navn Clockwerk. Bentley ble skadet og måtte sitte i rullestol. Murray skyldte på seg selv for at han ikke hjalp Bentley og deretter "flyttet" han ut av gjengen og levde som en guru i Australia.

For lenge siden hadde faren til Sly samlet en formue som han hadde gjemt i ett hvelv som het Cooperhvelvet. Det befant seg på en øde øy. Men øya var ikke så øde som Sly skulle tro da han fikk øye på den. En ond vitenskapsbavian ved navn Dr. M hadde bosatt seg på øya og bygget seg en festning. Han ville selv åpne Cooperhvelvet og beholde hele skatten for seg selv. Men det var bare Sly sin stav som kunne åpne hvelvet. Det var ikke sjangs for at Sly og Bentley skulle klare å bryte seg inn i festningen. Derfor hadde de tenkt til å skape den ultimate tyvebanden, og samle enda flere skurker. Og ikke minst få deres trofaste venn, Murray, tilbake.

Gameplay:
I Sly 3 skal man gjøre oppdrag og utforske steder. I oppdragene skal man for eksempel bryte seg inn i politistasjoner, banke opp vakter, snike seg forbi vakter, rane folk og alt annet rart som må til for å utføre ett mesterkupp. Hvis du vil ta en pause fra alle oppdragene kan du utforske og leke deg i den byen du befinner deg i.

Å slåss mot vakter fungerer veldig greit. Du slår med firkantknappen og kan ta spesielle angrep med trekantknappen. Du kan kjøpe forskjellige comboes på tyvenettet som gjør at du lærer deg enda fetere triks. Du hopper med x-knappen. Hvis du ser ett tau eller ett rør som glinser blått, kan du hoppe og trykke på sirkelknappen. Da tar du tak i i røret og kan klatre i vei. Det fungerer altså veldig enkelt å klatre i rør og balansere på tau. Du kan også snike deg inn på vakter og stjele penger fra baklommen deres.

Lyd:
Lyden i Sly 3 er bra. Når du slår fiender hører du en slags "smash" lyd eller "punch" lyd. Du kan høre vakter som grynter når de blir litt skeptiske av en lyd, og du hører godt at noen løper etter deg med en pistol i hånda og skyter etter deg. Bakgrunnsmusikken er veldig fin og rolig. Den passer perfekt til de stedene du er på. Men hvis du blir oppdaget av vaktene eller er midt i ett slag blir musikken høyere og mer "actionfylt".

Grafikk:
I Sly 3 er det en slags tegneseriegrafikk/Cell-Shading. Det kler spillet veldig godt og ser utrolig bra ut. Grafikken er fargerik og man ser skygge der det skal være skygge. Det er egentlig ikke så mye mer å fortelle om grafikken.

Holdbarhet:
Holdbarheten er veldig bra. Du runner spillet på ca 1 uke hvis du begrenser spilletiden litt. Eller så kan du runne det på ett par dager. Du kan også spille multiplayer som faktisk er veldig underholdnende. På multiplayer-delen kan du gjøre 4 forskjellige ting. Jeg nevner bare en av dem. Den første multiplayerdelen er akkurat som politi og tyv. Noen styrer Sly og en annen styrer en politikvinne som vil fange han. Det som gjør at holdbarheten blir bedre er at du kan utforske byer og områder. Med veldig mye fantasi kan du leke "gangsta" og "spion". Det er morsomt å gå på hustak og klatre opp på høye tårn. Du kan også bruke forskjellige utstyr som for eksempel kan krympe vakter.

Historie: 8
Gameplay: 9
Lyd: 9
Grafikk: 9
Holdbarhet: 9
Totalt: 9/10

+
Store områder, bra grafikk, morsomme oppdrag, multiplayer, norsk tale.

-
Litt kort.

Samlet karakter: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10