Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Lips

Lips er Microsofts svar på singstar fra Sony. Det var høyt på tide at Microsoft kom med en kopi av Singstar, fordi i 5 år har Sony eid denne sjangeren, med så og si ingen konkurranse. De har fått utviklet seg i fred og ro, men nå er det konkurranse på gang, fordi Microsoft vil også ha en bit av kaka. Det er veldig rart at Microsoft ikke har gitt ut sangspill før nå, fordi det er en gullgruve å hente her. Men nå er de ialefall på hugget med Lips, og man ser godt at dette spillet er godt gjennomført fra utvikleren av Elite Beat Agents på Nintendo DS.

Når du kjøper med Lips får du to trådløse mikrofoner, noe som Singstar ikke har. Singstar har fortsatt den trådpastaen den er kjent for, men skal få seg trådløse i neste omgang. Det første jeg legger merke til er hvor gode de er å holde i, og jeg mener helt klart de ser bedre ut enn Singstar sine. I tillegg har mikrofonene innebygget lys, som lyser etter rytmen i mange forskjellige farger. En mikrofon er svart og en mikrofon er hvit.
Mikrofonene er ikke så gode at de kan skille mimring fra ordentlig synging, men til dags sato er det ingen slike spill som får til det.

Gameplayet er veldig likt Singstar, bare at det er lagt til mange forskjelige effekter, og de gjør jobben sin godt. Det er egentlig nesten det eneste som skiller de fra dem. Når du har synget en sang, får du poeng, akuratt som i Singstar, men her får du også poeng for hvor mange stjerner du har samlet. Synger du bra en periode, kan du få noe som ligner starpower i Guitar Hero-Serien. For å utløse "Starpoweret" når du trenger den, må du gjøre en spesiell bevegelse som vises på skjermen. Deretter får du en gullfarget stripe du skal synge gjennom, og og det dukker opp stjerner du skal samle. Du må rett og slett bare synge riktig!
Noen av de effektene jeg skrev om litt lenger oppe i teksten, er foreksempel:
Du skal prøve å få flest mulig medaljer på en sang. Det er seks du kan vinne, og hver av dem krever litt god synging. De kan være vanskelig å få i tak i på noen sanger, eller lettere på en annen. Kommer ann på hvor bra du synger på hver sang. En av medaljene er fin tone i stemmen når du synger. Andre effekter er at utviklerne har laget flere forskjellige musikkvideoer du kan bruke under hver sang. Du kan bruke originalvideoen, eller andre videoer som er tilpasset sangene. Flere valg altså. Det er også andre småpirk. Når du synger skal du prøve å treffe tonen, akuratt som i Singstar. Det dukker opp noen lange pølser på skjermen, og du må holde deg innenfor dem.

Grafikken er ikke spesiellt viktig i et slikt spill, men jeg synes egentlig det ser ganske bra ut! Noen av musikkvideoene kan være av litt dårlig kvalitet, men stort sett henger det på greip. Den er veldig tilpasset et musikkspill, og den er heldigvis ikke helt lik Singstar, iallefall hvordan menyene er satt opp. Et stilig design trekker spillet opp!

Lyden skal jo være bra på et musikkspill, og jeg kan med hånda på hjertet si at den er superbra! Lydkvaliteten er helt på topp, heldigvis.

Holdbarheten på spillet er helt grei, likevel om 40 sanger er litt lite. Men du kan laste ned sanger fra MP3(Eller Ipod), Xbox Live eller harddisken din.
Desverre uten tekst da...(MP3 og Harddisk)
De du laster ned fra Xbox Live er laget spesiellt av utvikleren, og det koster penger. Ca. 160-180 gamerpoints for hver sang.
Her er sangene du finner på spillet:

a-ha - "Take on Me"
Nirvana - "In Bloom"
Alicia Keys - "No One"
Peter Bjorn and John - "Young Folks"
Aly & AJ - "Potential Break Up Song"
Queen - "Another One Bites the Dust"
Avril Lavigne - "Complicated"
R.E.M. - "The One I Love"
Ben E. King - "Stand by Me"
Radiohead - "Fake Plastic Trees"
Beyoncé - "Irreplaceable"
The Ramones - "I Wanna Be Sedated"
Blondie - "Call Me"
Rascal Flatts - "Stand"
Chris Brown - "With You"
Rihanna - "Umbrella"
Coldplay - "Yellow"
Roxette - "Listen to Your Heart"
Depeche Mode - "Personal Jesus"
Sara Bareilles - "Love Song"
Destiny's Child - "Survivor"
Sheryl Crow - "Soak Up the Sun"
Dido - "White Flag"
Taylor Swift - "I'm Only Me When I'm With You"
Duffy - "Mercy"
The Bangles - "Walk Like an Egyptian"
Duran Duran - "Hungry Like the Wolf"
The Fray - "Over My Head (Cable Car)"
John Denver - "Take Me Home, Country Roads"
The Jackson 5 - "ABC"
Johnny Cash - "Ring of Fire"
The Police - "Every Little Thing She Does Is Magic"
Leona Lewis - "Bleeding Love"
The Raveonettes - "Love in a Trashcan"
Lil' Mama - "Lip Gloss"
Trace Adkins - "Ladies Love Country Boys"
Lupe Fiasco (featuring Matthew Santos) - "Superstar"
Weezer - "Island in the Sun"
Maroon 5 - "Makes Me Wonder"
Young MC - "Bust a Move"

Menyene er satt opp i noen forskjellige punkter. Et punkt er "Syng", et annet er Jukebox. På Jukebox kan du velge dine favorittsanger og spille de der. Eller du kan gi karakter på hver enkelt sang, og du får foreksempel bare sanger som du har rangert som best. De to siste punktene er et punkt der du laster ned sanger, og det siste er innstillinger, der du har mye å velge imellom.

Grafikk: 7/10
Gameplay: 8/10
Lyd: 9/10
Holdbarhet: 7/10

8/10

Jeg vil kanskje ikke si at dette er et bedre valg enn Singstar, men på lik linje med det. De er så og si nesten helt like, og derfor synes jeg de er like bra. Har du playstation kjøper du deg Singstar, har du Xbox 360 kjøper du deg Lips.
Lips er tross allt et godt gjennomført spill, og alle sangentusiaster burde ha dete i spillsamlingen sin. Jeg er ikke en selv da...

Pluss: Godt design, fin fin lyd og musikk, du kan laste ned sanger fra Xbox Live, MP3 eller harddisk, gode sanger, deilige mikrofoner, kule effekter, bra partyspill.

Minus: Ingen tekst på nedlastbare sanger(Foreløbig), mikrofonen kan ikke skille mimring fra ordentlig synging,

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10