Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Soul Calibur IV

Soul Calibur IV er slåssespill akkurat slik vi kjenner, bare med en ny og deilig finish som topper det hele.

Introduksjon
Helt siden Soul Edge kom ut på Playstation i 1996, har serien vært en stabil og underholdende serie på flere konsoller. Spillet er våpenbasert, og hver karakter utformer og utvikler seg ferdighetsmessig rundt dette.

Nostalgisk
Har du eid en Playstation-konsoll, har du etter all sannsynlighet spilt slossespill, da i form av den velkjente og verdsatte Tekken-serien. Disse spillene har vært med å sette sitt eget preg på Playstation-familien, og det er derfor deilig å endelig se et flott gjennomført spill i denne sjangeren på Sonys nyeste hjemmekonsoll.

Det vekker minner, svært mange minner. Ikke bare er Soul Calibur IV gjennomført til de grader, men det er også et spill som er lett å plukke opp for de av oss som ikke har rørt serien tidligere.

Utfordrende om du ønsker
Det grunnleggende kampsystemet i spillet er som vanlig enkelt. Du kjenner deg igjen fra alle andre slossespill, og kan fort hive deg inn i en kamp med troen i baklomma. Dog vil du kun holde ut på de laveste vanskelighetsgradene.

Ønsker du derimot å ta steget videre, er mulighetene mange. Lær deg kombinasjonene til de forskjellige karakterene, sett deg inn i deres spesialiteter og fiendens svakheter, så har du fort mye, mye mer å gjøre på.

Hver karakter i spillet er unik, og har sine egne superharry kommentarer. Skal innrømme at jeg måtte trekke på smilebåndet når vår alles Darth Vader entrer scenen og skriker your force is weak til sin skremmende brystfagre fiende.

Gi spillet ditt eget preg
I videoen du får presentert over, kan du beskue hvordan du selv kan gi Soul Calibur IV ditt eget preg. Du kan modifisere karakterene i spillet både på den visuelle siden og ferdihetsmessig. Denne delen av spillet er svært underholdende, og er med på å dra et allerede sterkt spill enda lenger oppover.

Ah, så vakkert
Helt fra første stund får du kjenne hvor gjennomført Soul Calibur IV er. Kombinasjonen av måten karakteren din beveger seg på og de unikt flotte detaljene, gir spillet en overflate som man sjelden ser på TV-skjermen. Det er rett og slett en fryd å se på.

Ytelseproblemer er fremmedord, og spillet flyter overraskende bra. Er tydelig at utviklere begynner å få bedre grep på en konsoll som tidligere har slitt med dårlige porter fra andre konsoller, og utviklere som ikke kjenner maskinvaren godt nok.

1 mot 1-modusen i spillet er på plass akkurat slik den skal være i slossespill. Det er gjennomført og glimrende underholdning. Kombiner dette med dine nærmeste spillevenner, noen flasker cola og favorittmaten, og du har en glimrende spillekveld.

Konklusjon
Soul Calibur IV gjør nærmest alt riktig. Dette er slossespill bygget opp på akkurat den måten vi liker best, men som samtidig tar et langt stegt fremover når det gjelder grafikk og sylskarpe detaljer.

Spillet passer perfekt for deg som liker sjangeren, og enda bedre for deg som er kjent med seriens tidligere kapittel. Sammen med noen gode spillvenner blir underholdningsverdien enda høyere, og du har fort et spill som kan underholde i mange, mange timer fremover.

Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10