Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Singstar

Som en av verdens mest Singstar-kjøpende nasjoner, er Norge en av de heldige som får muligheten til å være med på spillets debutering i Europa. Spillet er fremdeles det gode, gamle konseptet, pakket inn i ny form med en rekke artig funksjoner.

Introduksjon
Vi er kanskje liten på kartet, men Singstar blir det mye av. Playstation 2 har fått en god dytt av Singstar-serien, og hele 10 %(!) av det globale Singstar-salget har tatt turen til norske hjem. Derfor er det helt naturlig at Ola og Kari Nordmann er en av de som får hendene sine på PS3-utgaven i første pulje i Europa. Utgaven vi får er proppet med populære norske sanger, samt flere klassikere fra Europa og resten av verden.

Neste-generasjons Singstar
Ikke bare har Singstar tatt med seg PlayStation 3 denne gangen, men også en rekke nye funksjoner har blitt med på turen. Menyene er enkle og oversiktlige, og gjør det lett for hele familien å finne frem. Som en liten bonus ser det også veldig pent ut. Høy oppløsning og skarpe farger setter sitt eget lille preg på helheten.

Mikrofonene du benytter deg av er de samme som tidligere, noe som gjør at du ikke trenger å investere i nytt utstyr om du eier Singstar til Playstation 2 fra før av. Men hvis du i tillegg går til innkjøp av kameraet Playstation EYE, vil du få tilgang til en rekke nye funksjoner som er nye på Singstar-fronten.

Du kan ta opp videoer og ta stillbilder. Denne typen media kan du dele over Singstar-nettverket, og gi andre brukere muligheten til å sette karakterer på dine videoer. Bildene og videoene du tar opp legger seg automatisk i spillets mediagalleri, og du kan på den måten velge hvilke bilder og videoer du ønsker å dele med dine venner.

SingStore
Singstar-platen har hele 36 låter, men det stopper ikke her. Ved å benytte seg av Playstation 3s online-støtte, vil du kunne kjøpe over 300 ekstra låter via nettbutikken SingStore. På denne måten kan du lage dine egne spillelister, velge sanger du liker og velge vekk sanger som gir deg hodepine. Rett og slett legge ditt eget preg på spillet. SingStore vil inneholde slagere fra gamle Singstar-utgivelser, samt en rekke nye låter som er ventet å dukke opp rundt årsskiftet.

Sammen med SingStore er spillets online-funksjoner med på å dra spillet ut av rommet, og ut i den store verden.

Utenom spillets online-del og ansiktsløft, er det lite nytt i Singstar til Playstation 3. Spillmodusene er de samme, og selve spilldelen er helt identisk til den vi har sett før, noe som gjerne er like greit. Det hadde ikke gjort vondt med flere spillmoduser, men det er bra at Sony ikke har endret spillet såpass mye at det blir ukjent for den upåklagelige store massen i Norge og resten av verden som allerede har gjort seg kjent med SingStar.

Det er dog en savnet funksjon som denne gangen har fått plass i spillet, nemlig fjerning av orginalvokalene. Via spillets innstillinger kan du velge å fjerne orginalstemmen på sangen, og på den måten kun høre vokalene til den som holder mikrofonen. Supert!

Konklusjon
Det er lite man kan trekke på et spill som gir såpass overlegen moro i en sjanger hvor det ikke har noen direkte utfordrere. Singstar til PS2 var en hit av de sjeldne, og lite tyder på at PS3-oppfølgeren kommer til å svikte. Singstar til Playstation 3 har alt det forgjengerne hadde, pluss mye, mye mer. Spillet har dog mye mer potensiale enn det som blir utnyttet i dag, og et par ekstra og nytenkende spillmoduser kunne gjort seg for opplevelsen. Ryktene sier dog at dette vil komme etter hvert.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10