Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Rock Band

Så var tiden inne. Jeg skulle samenligne hvem som vant rockekrigen (RB2 er GHWT overlegen, så det ville vert feigt å vente til RB2 komm til PS3). Skal si Harmonix er god til å sparke i fra seg!

Rock Band er helt klart bedre laget en GHWT. Så godt som alt i spiller virker gjennomført, i motsetning til GHWT som ikke føltes så bra ut. Nå skal jeg forklare:


Instrumenter
Ok, gitaren i GHWT er overlegen den i Rock Band. Men du kan jo bare bruke den gitaren, og så er problemet løst! Trommene er kansje ikke like realistiske, men de er MYE bedre å spille på i praktis! Man bommer nesten aldrig på grunn av at du ikke treffer riktig punkt, og fotpedalen er fantastisk å spille på: den kan trokkes laaangt ned, slik at man ikke blir sliten i foten like fort som i GHWT. Mikrofonene er det ingen forskjell på.


Gameplay
Selvom soloer er EKSTREMT mye vanskeligere her en i GHWT er spillet normalt veldig lett. Utenom det virker alt fantastisk godt. Så snart man blir vant til utsende på notene greier man nokk både det ene og det andre. Dessuten går alt i et mye mer behaglig tempo en i GHWT. Alt virker som det skal, og notebakgrunnen er svart slik at man ikke blir distrahert av fargene i bakgrunnen.

Mens GHWT har open strums og tapp-soloer har man her Solo Sekjsoner: Når du går inn i en solo blir skjermen blå, og man ser hvor godt man gjør det på en prosentmåler over notekartet, og får bonus poeng jo bedre soloen blir gjennomført. Bassisten kan få multipliern opp i 6X (12X med Starpower, eller Overdrive som det heter her), mens Trommisen aktiverer Overdrive (Starpower) med at han gjør en liten solo på et bestemt tidspunkt (nå sier du sikkert: kan man ikke aktivere den når man vil som i GHWT? Man kan ikke det i GHWT heller vet du! Man må gjøre det når en oransje/blå note er!). Vokaldelen er så godt som identisk som den i GHWT, men isteden for at du skall huye og støye som en annen idiot, spiller du heller egene tamburinsoloer.

Grafikk
Grafikken i seg selv er bedre en i GHWT: her er den mørk og dyster, slik det skal være på en rockekonsert. Det som trekker ned, er at Character Creatoren i RB er ikke så veldig bra. Jeg ble seende helt teit ut uansett hva jeg gjorde med Metal klærne... helt til jeg fant ut at Pønkeklærne er mer metal en noen av Metal-klærne. Rare greier.

Alt har også en bedre rockefeeling.


Multiplayer
Multiplayerdelen er så godt som den samme som i GHWT, men med en viktig forskjell: Man har hver sin Overdrive (Starpower) måler, slik at man slipper å sjekke med andre bandmedlemer hele tiden om de trenger den. En annen viktig forskjell er også at man ikke alle taper vist en person gjør det, men man har derimot tid på seg til å få Overdrive. Vist man får det før tiden går ut og bruker det, kan man igjennopplive kameraten din. Også vist en kammerat sliter kan du aktivere Overdrive før han/hun taper for at rock-o-meter statusen hans/hennes skal gå oppover. World Tour modusen her er også bedre en i GHWT, og man spiller 1 og 1 sang slik at man kan besteme mer fritt vilke sanger man vil spille.

Musikken og Downloadshop
Soundtracket i RB er fra begynnelsen av rundt 20-30 låter mindre en i GHWT, men til gjenjeld er soundtracket MYE bedre: Isteden for suppepop er det rock! Inkludert The Ramones, The Who, Rush, Iron Maiden, Timmy and Lords of the Underworld (fra South Park), Nirvana, Metallica og selvførgelig den ekstremt store (for og ikke snakke om billige) Song Storen! Likte du ikke soundtracket på platen, kommer du GARANTERT til å finne ivertfall 1 låt du liker i Song Shopen. Her kan du laste ned låter med Black Sabbath, All That Remains, Disturbed, Metallica, The Who, der låtene i seg selv koster fra 6 til 10 kroner, mens en hel pakke sparer deg litt penger (12 låter for 10kr i en pakke blir 100kr). Desutten får du en del gratise låter i tillegg!


Med andre ord: soundtracket sparket GHWT bak!


Grafikk: 7/10
Lyd: 10/10
Multiplayer: 10/10
Gameplay: 9/10
Holdbarhet: 10/10

+ Fantastisk mye bedre soundtrack en i GHWT, ubergode trommer, masse billige låter for download, Rock!!!

- Gitaren suger, veldig lett til tider

BESTE ØYEBLIKK: Når du og 3 kamerater greier en sang perfekt mens lyden er på full mokking

Samlet karakter: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10