Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King

Skrevet av: P-Dude   2009-01-23

Final Fantasy, RPGens far har gitt ut veldig mange spill, mest til Sonys konsoller.
Men har laget noe for Microsoft og Nintendo, for Nintendo har de en serie som heter Final Fantasy: Crystal Chronicles. Og når WiiWare ble lansert kom: Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King.

Historie:
Det hele begynner med at den unge Leo rømmer fra sitt ødelagte kongedømme. Han ender opp i sin fars nye by, hvor ingenting er ferdig bygd.
Og byen trenger en konge, så Leo blir den nye kongen i byen. I byen er det en stor krystall med masse energi. Krystallen kan til all forbauselse snakke og forteller Leo og vennene hans at den har en magisk evne som vil hjelpe Leo til å bygge opp byen.
Men for å få kraft til å bygge trenger krystallen noe som kalles "elementite".
Problemet er at elementite kun finnes utenfor byen i dungeons hvor det kryr av farlige beist og monstere. Leo og vennene hans er ikke sterke nok til å bekjempe monstrene, så de leier eventyrere til å kjempe for seg og få elementiten til å få gjenoppbygd byen.
Men det vanker mange farer i det lille kongedømmet...

Grafikk:
Siden dette er et WiiWare spill så hadde jeg ikke så store forventninger til grafikken.
Den er ikke direkte dårlig, men den er for enkel og mange ting blir bare feil. Den virker gammeldags og kjedelig og det er for lite liv.
Og det er mange feil, F.Eks. Så går halve kroppen til Leo gjennom vegger av og til.
Og Leo løper som om han var en robot eller noe. Det er ikke noe som er ekstremt galt med grafikken, men den føles til tider veldig ugjennomført.

Lyd:
Lyden på spillet er ganske bra på grunn av ganske bra lydeffekter. Men musikken er en annen sak. Musikken er svært ensformig og det er kanskje bare 6-10 forskjellige sanger der, og imens du er i byen spilles den samme kjedelige sangen hele tiden...ABSOLUTT HELE TIDEN. Og det går meg virkelig på nervene. Man blir veldig fort lei av sangene. Og sangene er egentlig ikke noe særlig bra heller.

Gameplay:
Spillet handler som sagt om å bygge opp en by. Man bygger hus, rekkehus, matbutikker m.m. Og eventyrerene trenger våpen, rustninger og andre ting til kamp, så du må bygge våpen butikker, rustning butikker, og noen butikker for eventyrere som ønsker å bli trollmenn, til dem må du bygge et sted de kan kjøpe formler og slikt. I spillet så beveger du deg lenger og lenger ut i landet på kartet og du sender eventyrere til å bekjempe monstere der og bringe tilbake elementite. Det kjipeste med dette er at det eneste du må gjøre er å bygge hus, gi oppdrag og snakke med folk om helt tilfeldige ting, og etter det må du legge deg en dag varer i ca. 5 minutter så du rekker såvidt å gjøre noe som helst. Du er hele tiden i den lille byen så det eneste du gjør hele dagen er å løpe rundt uten mål og mening.
Og imens får eventyrerene kose seg med monsterkamper og skikkelig action moro.
Så før du skaffer spillet må du være klar over at det ikke er noen kamper å snakke om...

Holdbarhet:
Dette spillet varer veldig kort. Konseptet er svært repeterende og kjedelig. Det er ganske morsomt å bygge sin egen by, men ikke gøy over lang tid. Dette spillet varer i ca. 4 timer før storyen er over, så det er ikke noe særlig å skryte av. Heldigvis så er ikke spillet så dyrt...


Grafikk: 7/10
Lyd: 6/10
Gameplay: 4/10
Holdbarhet: 3/10
Historie: 6/10

+ Morsomt å se byen sakte vokse, grei grafikk

- Ensformig musikk, repeterende, lite å gjøre, utrolig kort.

Samlet karakter: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10