Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II

En hær av tusser klatrer oppover Helmsdeep muren. Alvene mine skyter et dusin med piler og tusene faller av muren. De kommer så til slutt over muren og jeg sender noen grupper med sverdmenn for å holde de av, og jeg klarer til slutt å slå de tilbake. Slaget om Midgard er i gang.

Vil bare si at det er PC versionen jeg anmelder.

Gameplay

Kampen om Midgard foregår akkurat som de fleste strategi spill. Først bygger man bygninger som produserer resurser. Etter det prouserer man ulike soldat grupper og prøver å klare oppdraget man har fått. Det som er litt spesielt er at man ikke produserer enkelt soldater. Istedenfor produserer man grupper på mellom 10-20 soldater. Alle krigere kan få høyere rank og det gjør dem sterkere og noen får også unike evner. De 6 basene man kan være er Tusser, Mordor, Jarnagard, Alver, Dverger og Mennesker. Hver base kan også produsere helter fra bøkene og filmene. Heltene kan få lvl helt til lvl 10 og de lærer evner etterhvert. De er også veldig sterke og de kan ofte beseire en liten hær. Utenom helter finnes det også evner som man kan få med å få evne poeng. Hvilke evner man kan få varierer fra base til base og de sterkeste evnene kan snu et helt slag på hode. Noen av evnene er blant annet meteor regn og flom. Det finnes ganske mange moduser i dette spillet og jeg har tenkt å forklare de hver for seg.

Felttog

Felttog er akkurat det samme som campaign. Man gjør oppdrag i forskjellige oppdrag. I feltoget følger man mer eller mindre dvergene og alvenes kamp. Man skal blant annet kjempe i slaget om Erebor. Man har også mulighet til å være tussene.


Trefninger

Trefninger er som du gjettet akkurat det samme som skirmish. Man velger først hva base man skal være og så velger man bane å slåss på. Etter man har valgt det er det om igjen å utrydde motstanderen.

Krigen om ringen

I denne modusen beveger man seg i ulike områder i Midgard. Man bygger resurs bygninger og soldater, når man så beveger seg innpå et av motstanderens territorier begynner et slag. Det er så om igjen å ta over så mange områder som mulig.

Mine helter

I mine helter kan man lage egne helter som man kan bruke i trefninger og i krigen om ringen. Man kan bestemme utsende, hvor sterk han/hun skal være og hvilke evner helten skal ha.

Online

Hvis du noen gang går lei av å kjempe mot datastyrte motstandere går det an å kjempe online mot menneskelige motstandere. Det går ganske kjapt og det er sjeldent det lagger mye. En ting til som er en fordel med online er at man kan spille baner som folk har laget. Man kan også lage sine egne baner som man kan spille med folk. Dette gjør at hvis du vill ha maks utbytte av spillet bør du ha bredbånd.

Grafikk

Teksturene i Kampen om Midgard 2 er utrolig gode. Detalje nivået på soldatene, bygningene og naturen er utrolig bra og de kan faktisk konkurrere mot nyere strategi spill. Animasjonen er også ganske imponerende med tanke på at spillet kom i 2006.

Lyd

All musikken er selfølgelig tatt fra filmene og med tanke på hvor utrolig episk de er bidrar det til at slagene bare blir enda kulere. Musikkeffktene i spillet er også ganske gode og det er utrolig tilfredstilende å høre skrikene til tussene når bombarderer de med piler.

Alt i alt er Kampen om Midgard 2 et av de beste strategi spillene du kan få til Pc. Hvis man også i tilegg kjøper ekspansjons pakken Heksekongen får man kansje det beste strategi spillet siden Warcraft 3. Dette spillet er å anbefale på det sterkeste til alle strategi fans og Ringenes Herre fans.

+ Store slag
Bra online del
God grafikk og episk musikk

- Krever at du har en ganske god Pc

Gameplay: 9/10

Holdbarhet: 9/10

Grafikk: 9/10

Lyd: 9/10

Sammenlagt: 9/10

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10