Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Legend of Zelda: Twilight Princess

The Legend of Zelda: Twilight Princess er det første Zelda-spillet jeg noen gang har spilt. Jeg hadde derfor ingen tidligere erfaring med serien da jeg begynte å spille dette. Det viste seg at jeg likte det så godt, at jeg måtte prøve de andre spillene i serien (på konsoll) - og i hvert fall den "berømte" Ocarina of Time. Nå har jeg prøvd både det ene og det andre Zelda-spillet, og er klar til å skrive min anmeldelse om det nyeste i serien.

Aller først vil jeg si at dette er det spillet med den vakreste historien jeg vet om. Dette basert på hvor orginal og spennende historien er, og hvor godt den er fortalt. Hvis Legend of Zelda: Ocarina of Time revolusjonerte spillbarheten i Zelda-spillene, revolusjonerer denne fortellermåten.

Grafikken er nydelig - til å være på Wii. Dessverre klarer jeg ikke å la vær å sammenligne med på X-box 360 og Playstation 3, og når man er bortskjemt med Gears of War og GTA IV, falmer litt av spillopplevelsen. Det skal allikevel sies til spillets forsvar grafikken er svært detaljrik og i mange tilfeller ser svært lekkert ut, på tross av lite piksler og lav opplønsing.

Det eneste virkelig dårlig med dette spillet er hvordan historien midt i spillet mister alt driv, og blir nærmest kjedelig å spille seg gjennom. Heldigvis går dette over etter en stund, men det var allikevel nok til at jeg tok en måned pause fra spillet, bare fordi jeg ikke orket å spille mer.

Men, alt dette er fort glemt når historien kommer tilbake for fullt, og den siste delen av spillet er intet mindre enn fantastisk spennende!

The Legend of Zelda: Twilight Princess er fyllt med alle de viktige Zelda-ingrediensene: små og store puzzles av varierande vanskelighetsgrad, et bredt utvalg av våpen og hjelpmidler, engasjerende og morsomme oppdrag og episke boss-figther.

Dessuten er musikken i dette spillet en oppelvelse i seg selv. Det er noe skuffende at det ikke er ekte orkestermusikk, men det er allikevel en fryd for ørene.

Spillet kan ikke kalles originalt, fordi det følger akkurat samme mal som alle andre Zelda-spill. Men, jeg synes ikke dette er en ulempe, og synes ikke det skal telle negativt. "If it ain´t broke, don´t fix it!" sier et amerikansk ordtak. Og jeg er helt enig: Hvorfor forandre på det som allerede er perfekt?

Når det kommer til gameplay fungerer det meget bra, og bortsett fra Super Mario Galaxy er dette det eneste spillet hvor Wii-kontrollen virker som en naturlig del av spillet. Det føles faktisk skikkelig deilig å bruke hånden for å svinge sverdet.

Alt i alt er The Legend of Zelda: Twilight Princess et meget bra spill, og det beste i serien hittil. Og JA det er bedre enn Ocarina of Time!

Medlemsanmeldelser31
Samlet karakter: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10