Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Oblivion er bra... Meget bra! Faktisk, syns jeg at dette er det beste RPG - spillet jeg noen sinne har spillt! Altså, så klart er det andre godiser som Gothic 3 og Baldur's Gate, men Oblivion tar kaka! Uansett, her er storien:

Storien i spillet starter med at du er i fengsel for noe jeg ikke husker/vet. Du starter opp med å bygge opp karakteren din, sette på navn, osv. Du er dømt til døden og ganske snart er du inne i en grotte, helt alene og fighter menger med rotter (og en zombie!). Hvis du overlever, som du sikker vil, siden dette egentlig er dritenkelt, kommer du tilbake til de som skulle sende deg til døden sammen med selveste kongen/keiseren av Cyrodiil (stedet du er i). Han dør til slutt av et bakholdsangrep, og ber deg ta den hellige amuletten hans og sende det til en eller annen fyr et eller annet sted. Du får lov til å gå, av fengselsvakten og kommer snart til en tunnel med et stort lys i enden. Etter at du har åpnet opp døren, vil du etter en lasteskjerm se et helt fortryllende landskap som skinner i øynene dine! Det er et helt utrolig syn av 1:100000000 av verdenen av Cyrodiil som du nå kan gå fritt rundt i, i ditt eget tempo. Ta quests eller utforsk den nydelige verdenen, det er bare opp til deg!

Og nå over til anmeldelsen:

Grafikken er Nydelig, med lange draw - distances og vakker natur. Alt skinner som en stjerne og ser rett og slett vakkert ut. MEN, jeg kunne gjerne tenke meg litt bedre animasjoner på karakterene. De har nesten ingen Facial - Animasions og hvis du tar karakteren din i 3D perspektiv og går sidelengs (eller, egentlig i hvilkent som helst retning utenom rett fram...), vil du se at karakteren din virkelig er flink til å moonwalke (!). Det er også rundt 3 animasjoner når du hopper (1. Når du hopper. 2. Når du er i lufta. 3. Når du lander.) . Uansett, untatt det, er grafikken nydelig.
Gameplayet snakker for seg selv: Du har et stort landskap rundt deg på rundt 40 kvadratkilometer (hvis jeg har rett) som du fritt kan utforse i ditt eget tempo. Du har ganske så mange side - quests å gjøre når du vil (må finne dem først), og du har så klart main - questene som du kan gjøre! Det er mye mer å gjøre enn dette, bare så du vet det (masse gråtter å utforske, skatter å finne osv...). Så gameplayet er topp!
Lyden er ganske så bra, med egentlig noen ganske så gode lydeffekter. Det er ikke noe særlig med musikk her, men det passer bare så bra med i omgivelsene dine, at du egentlig ikke tenker over det (kan hende jeg nynner til litt, faktisk!).
Holdbarheten holder seg også på topp PGA alt man kan gjøre (se gameplayet). Det får også lengre levetid med de to DLC'ene; The Shivering Isles og Knights of The Nine. Jeg har ingen av disse, men jeg koser meg fortsatt med Oblivion, så holdbarheten er på topp.

+: Stor atmosfære, kjempebra gameplay, god lyd til omgivelser, langvarig (osv...)
-: Dårlige animasjoner, The Adoring Fan (telles ikke som minus, måtte bare si ifra!)!

Grafikk: 9
Gameplay: 10
Lyd: 9
Holdbarhet: 10

Score: 10/10 - Langvarig RPG.

Medlemsanmeldelser40
Samlet karakter: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10