Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Daxter

Utviklerne ReadyAtDawn Studios har gjort det knallbra med Action/Eventyr spillet Daxter. Og kanskje er Daxter et av de beste PSP spillene gjennom tidene.


Daxter

Daxter er en liten pungrotte som har gode kamptaktikker og liker å slåss. Daxter er også klok og vet hva han må gjøre om han kommer i vanskeligheter.

Det er egentlig ikke så mye å skrive om Daxter en at han er en pungrotte og har vært venn med Jak. Han kan bære mange forskjellige våpener og i spillet bærer han en såkalt "Electronic Swatter" som betyr på norsk "en elektronisk fluesmekker".

Daxter får også en såkalt sprayflaske som han kan spraye giftige stoffer på insektene slik at de dør fortere og lettere.

I spillet kjemper Daxter mest om såkalte "Bugs", ikke tekniske feil da men vanlige bugs altså insekter. Insektene de lever rundt i mange plasser i spillet.

Daxter elsker også å drikke seg full på barer som vi ser på introduksjons videoen i spillet.

Historien

Historien starter 2 år etter Jak 2 sluttet. Når Jak og Daxter kommer ned til en bygd kalt "Extermination" så kommer det vakter som arresterer Jak, og Daxter kommer seg heldigvis unna.

Og 2 år etter sitter Daxter på en bar (som vi ser i introduksjons videoen) og drikker. Men så kommer en fyr som kaller deg Osmo som vet hvorfor jak ble kidnappet og prøver å hjelpe Daxter for å befri Jak.

Osmo jobber tilfeldig vis i en av butikkene i byen som heter "Kritter Ridder Extermination". Før Osmo hjelper Daxter så må Daxter gjøre forskjellige ting for han og slikt starter spillet.

Grafikk

Grafikken i spillet er utrolig skjønn og nydelig og har med mye detaljer. I mange områder som eks: Gruvreriet i spillet er grafikken utrolig detaljrik.

Det er som overalt, hvor du en går er det utrolig god grafikk og med mye detaljer og det er det jo. Atmorfæren er også kjempe bra laget. Selv om det ikke alle personene og ikke hver eneste murvegg som ikke har mye detaljer så burde man absolutt ikke klage på den herlige grafikken i spillet.

En av de herligste tingene i spillet er at noen ganger (om man er utrolige heldige) så kan man faktisk se vannet bevege rundt deg når du går i det og skyene på himmelen bevege seg (akkurat slik i virkeligheten), så grafikken i spillet burde man ikke klage på.

Gameplay

Gameplayet er utrolig fasinerende i spillet.

Kampsystemet er kjempe moro å bruke når du virkelig er god i det. Du kan slåss mot insekter og digre bosser i spillet uten at du går lei av det for fort. Du åpner også opp nye komboer (slåssestiler) når du slåss.

I drømmene (når du legger deg for å sove i spillet) så drømmer Daxter om at han er en hemmelig agent. Og du må selvfølgelig være han mens du slåss mot fiendene som kommer rundt deg. Du bruker knappene trekant,firkant,runding og krysset til å slåss i drømmene til Daxter.

Du kommer deg virkelig fort inn i kampsystemet i drømmene når du bare fokuserer på spillet.

Lyd

Lyden i spillet er så fantastisk at du morer deg når personene i spillet snakker. Du trenger heller ikke å sku lydnivået på PSP`en på maksimum for å høre stemmene. Og om du er helt stille så kan du faktisk høre gresstet gro (he, he bare tulla), du kan høre når du går og plasker i vannet.

Det er kjempe mye vann i spillet så du kan høre det ganske lett (om du bare vil). Det er egentlig ikke så mye å skrive om lyden bare at lyden er på toppnivå.

+ Langt spill, god grafikk, super lyd, moro, knallbra gameplay, godt kampsystem, mye å gjøre, varierte og morsomme baner, gode bosser.

- Frustrerende.

Grafikk: 9/10.
Lyd: 8/10.
Gameplay: 9/10.
Holdbarhet: 8/10.
Konklusjon: 9/10.

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10