Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Buzz!: Brain Bender

Quiz-fenomenet blir dratt i en ny retning.

Buzz er godt kjent som den småirriterende programlederen i quizshowet med samme navn. Spillene ble store suksesser, men jeg fikk aldri dilla. Det ble som Singstar, same shit, new wrapping. Det var ikke noe nytt å hente. Så skulle jeg jobbe i Gamereactor, og etter første dagen fikk jeg med et spill som jeg skulle anmelde. Det var et Buzz-spill til PSP. Jeg skal være helt ærlig... Jeg var ikke helt i ekstase. Buzz er helt greit, men uten noen å spille med er det verdiløst. Da jeg kom hjem var spent på resultatet. Da spillet satt i gang kom en scene hvor vi så Buzz iført en laboratoriumsfrakk. I mens det lille klippet kjørte i vei, tok jeg litt tid til å se på coveret. "Dette er ikke noe quizspill! Det er et hjernetrimspill." brølte jeg med en litt misfornøyd tone. Jeg håpet jo på litt quizmoro, ikke et hjernetrimspill. Det er jo teit! De ordene var glemt for alltid etter den første testen.

Ok, jeg løy. Disse ordene er ikke glemt, jeg husker dem faktisk ganske godt. De ordene minner meg på at så feil kan man faktisk ta. Buzz: Brain Bender er utrolig moro. Du finner helt klart noe vil like der. Uansett. Jeg sa at jeg hater hjernetrim i spill, men så feil kan man også ta. Buzz er et spill jeg er stolt av å ha til PSP. Hvordan du faktisk utvikler din logiske sans og hvordan du velger å løse de forskjellige øvelsene i dette spillet er løst på sånn en morsom måte, at jeg tar gjerne opp spillet og gjør meg litt smartere i dag også. Buzz "hjelper" deg gjennom disse øvelsene ved å si ting som "La meg se... hva skal je... åå! Det er jo du som skal velge!" Det synes jeg er irriterende og helt unødvendig. Ja, det er helt riktig, selv om du skal bli smartere betyr det ikke at Buzz er blitt det.

Selve øvelsene er ypperlig utført. Skal du få en større hjerne, må du trene de fire delene av hjernen: Den analytiske delen, observasjonsdelen, hukommelsesdelen og beregningsdelen. Hver av disse kategoriene har fire øvelser, og øvelsene du gjennomgår er enkle å forstå, men vanskeligere i praksis. Du får to til fire svaralternativer, deretter skal du finne fram til rett svar eller sette ting i riktig rekkefølge. Målet ditt er å få medaljer i alle øvelser og alle vanskelighetsgrader. Du skal også prøve å bli smartest mulig slik at du i det som kalles "Test" viser at du har nok hjernekraft til å drive en, la oss si... en nesehårstrimmer. Dette er morsomt og hektisk. Du skal gå igjennom fire øvelser, altså én fra hver kategori. Poengene blir lagt sammen og du får vite hvor kraftig hjernen din er. Jeg har foreløpig nok kraft til å drive en hårføner...

I starten er det i Trenings-modusen du tilbringer mest tid. Her samler du stjerner som viser bra du har prestert i de ulike øvelsene. Etter hvert som du blir bedre, låser du opp forskjellige utfordringer. Disse er akkurat som de andre øvelsene, men det er lagt på en modifikasjon for å gjøre det ulikt og mer utfordrene.


Selve presentasjonen på spillet er bra og enkel. Det er ikke monstergrafikk, men informasjon på en skjerm. Det er bare oppgaven og svaralternativene.
Hvordan en aktivitet utspiller seg er også løst på en finfin måte. Lydene som kommer når du svarer riktig er muntre og roer deg ned, men da du feiler, uff, da er lyden sikkelig stressende, men psyker deg litt opp. Etter hvert som tiden renner ut blir lyden høyere og jeg gjør faktisk oppgavene litt mer presist og raskere. Jo raskere du gjør oppgavene uten å feile, desto vanskeligere og mermer komplekse blir dem.

Holdbarheten er i grunn ganske god. Selv om du kanskje går lei etter 20 minutter, kommer du alltid til å plukke det opp gang på gang, uansett om det er senere i dag, i morgen eller om en uke. Men det er ikke noe for alle. Liker man hjernetrim, prestere og gjøre seg bedre hele tiden, er det perfekt. Liker du ikke disse punktene, er det bare kaste spillet i søpla i frustrasjon over hva for noe dritt du brukte pengene dine på. "Hjernestrid" er blant noe av det beste med spillet. Har noen venner som har et sikkelig konkurranseinstinkt og liker hjernetrim, har dere underholdning i flere timer.

Buzz!: Brain Bender overrasket meg veldig positivt. Det er et enkelt spill og morsomt for de fleste. Vanskelighetsgraden er såpass tilpasset at omtrent alle får det til. Underholdning for alle penga.

Grafikk: 8 Lyd: 9 Gameplay: 8 Holdbarhet: 8
Pluss:
En bra tilpasset vanskelighetsgrad, enkel moro, lærerikt.
Minus: Det passer ikke for alle, null drivkraft

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10