Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Skrevet av: Kbomb   2009-03-23

Jeg har ALLTID vært en FF-fan.
Men siden SquareSoft bestemte seg for å bli Square Enix (i 2 ord! omfg) har det bare vært nedturer.
Det siste spillet SquareSoft lagde, ble det første Final Fantasy spillet i serien, kalt Final Fantasy X med voice overs, det var fryktelig bra og ble motatt med åpne armer og hjerter verden over.
Så kom Square Enix og lagde oppfølgeren til FFX, og da skjedde det noe som forandret verden..
Nei, det gjorde det ikke, det sugde bare forferdelig!
Med et kampsystem som ikke var engang paven verdig og med en altfor tanketom og komplisert storyline delt opp i kapitler, så ble FFX-2 noe kvalmende og oppgulpende som FF elskere aldri hadde sett maken til...
Men, nok om om mine hatfølelser til Square Enix, og mine varierende følelser til FFX og X-2, nå skal jeg snakke om Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII.
Nå har jo VII og VIII vært folkets favoritt i serien av FF spill, og jeg kan bare tenke meg hva forventningene ble til denne oppfølgeren av 7´eren.

I Dirge of Cerberus følger vi en av bi-karakterene i fra Final Fantasy VII, Vincent, et tidligere medlem av en bøllete gjeng kalt The Turks som ble myrdet av en gammel kar med hestehale og/eller hentesveis og ble brakt til live i form av en vampyrisk skikkelse.
Vincent har lenge bæret nag over å ha vært skyld i hans nære venn, Lucrecia´s "bortgang" og lever med et hat for seg selv.
Dette er ikke alt, Turks gruppen jobbet for tyrannen Shinra, som regjerte i Midgar helt til Vincent´s fetter og Cloud´s erkefiende og gamle SOLDIER kollega, Sephiroth drepte ham.
En dag i hans hotellrom i byen Kalm, lyder en eksplosjon og en gruppe med supersoldater stormer inn i byen og kidnapper og dreper uskyldige.
Det er her du kommer inn...

DoC er et tredje-persons skytespill og er på lik linje med nesten alle skytespill man vanligvis er vant til i tredje-person..
Men vent litt!
Her er The Big Pay-Off, siden når ble FF et skytespill?
Det er det nok en god forklaring på, men den skyver vi til side.
Litt om spillopplevelsen, kanskje?
Joda, DoC er omtrent like behaglig å styre i tredje-person som det er å styre tredje-person i Fallout 3... ikke særlig behaglig med andre ord.
Når man ser karakteren bevege seg på skrått så glir føttene hans over bakken, og slikt skal det jo aldeles ikke være!
Men, når det kommer til skytingen og slåssingen er det en annen bjelle som ringer, da blir det faktisk interresant siden man kan selv velge hvordan man vil ha pistolen, hvilken ramme den skal ha (Maskingevær og Rifle), hvor langt løpet skal være, materia (lar deg bruke ild, is og torden angrep), kikkertsikter og accesories som bedømmer hvor mye skade man skal ta eller hvor mye våpenet skal veie slik at det blir lettere for deg å løpe.
Det er kanskje den mest "realistiske" delen med hele spillet.
Noen husker kanskje fra VII på PS1 at Vincent hadde noe som het "Limit Break" og at hans spesielle evne der var å skifte form om til et monster som enten kunne ligne på Jason, Motorsagmassakeren eller Freddy Kreuger.
Vel, det kan han nemlig her også, men den store nedturen her er at det bare er en eneste form han kan skifte til og den gjør ikke alltid like god nytte for seg..

Når det kommer til historien/plottet så er det mye hulter til bulter.
Til tider får man se Vincent sitte i en grotte gjemt inn i en fjellheim foran Lucrecia, der sitter han og kommuniserer telepatisk med henne samtidig som de begge unnskylder seg for et eller annet.
Å kunne forstå hele historien er en utfordring i seg selv, siden man ikke fatter noen ting som helst i begynnelsen pga Vincent´s skyldfølelse og all unnskyldningen som forekommer, og det skulle ikke forundre meg om at man måtte spille spillet om igjen for å fatte hva det egentlig er snakk om.

Menmen... Square Enix har sannelig kjørt det på ræv, for å si det mildt, men det stopper ikke cosplayere eller andre morsomme mennesker fra å kjøpe effekter eller å donere penger til FF fond.
Dette spillet derimot, var en kraftig skuffelse og var langt ifra så gøy eller så lenge som jeg håpet at det var, ettersom jeg klarte å runde det på 4 timer...

Samlet karakter: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10