Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mad World

Anmeldelse av Madworld:

Er Madworld blodig nok? Hvor sykt er dette spillet i forhold til mange andre spill?
Dette skal jeg fortelle i denne anmeldelsen av tidenes voldeligste spill på Nintedo Wii.
velkommen til den gale verden eller Madworld.

Madworld er det voldeligste spillet som så langt er laget, det er produsert av japanske platinum games og sega. Madworld er et ganske menigsløst spill som er noe virkelig for seg selv. Jeg kan ikke annet enn å lure hva sega tenkte når de kom med dette spillet. Sega som blandt annet har lagd Sonic går helt nye veier med å lage dette spillet som er det mest voldelige spillet til wii og kanskje noe av det mest voldelige og blodige spillet i historien. Wii som i det siste ikke har kommet med noen bra og action fylte spill hever seg med dette spillet. Etter og ha spillt Madworld en stund tror jeg det finnes et lite håp for wii ennå. Madworld bringer en nye vri til wii, jeg håper på at dette kan være starten på et virekelig løft for nintendo og wii som ikke har gjordt så mye for den litt eldre delen fansene rundt om i verden.

Vi befinner oss i en avsperret by, byen har blitt forvandlet til et stort gameshow. Du styrer Jack som er vår nye helt, han er litt av en hulken med sin motorsag som er festet til den kraftige armen hans. Han er en kraftig fyr som ikke viser noen slags nåde for noen som helst. Han deltar i en konkurangse som en gjeng med terrorister har startet, alle som er i det avsperete området skal slåss mot hverandre til en står igjen som vinner. Den som vinner får ikke bare friheten til å leve men også en million amerikanske dollar. Jack er sendt for å hente ordførerens eneste datter.

Madworld er ikke bare kaos der man dreper alle uten noen mening, du får poeng av å drepe fieder og dreper du fienden på de værst tenkelige måtene så får du en høyere poengsum. Det er omtrendt ingen poeng å hente ved å bruke motorsagen du må ty til midler som rett og slett er forferdelige. Stikk et veiskilt gjenom hodet til fienden sett fyr på han, og ikke minst spidd han til et gjerde. Dette er utrolig gøy og man får i tillegg en hau med poeng så spillet blir ekstremt morsomt. På brutaligteten ligner Madworld på mange måter manhunt som i sin tid ikke ble tillat i mange land på grunn av sine voldelige scener og Masse sex. Manhunt er på en måte en mer realistisk versjon av madworld der man kunne drepe folk på alle måter inkludert pizza skjærer og ostehøvel.
Madworld er litt mer gladvold her dreper man for å kose seg og man blir sjokkert over alle de urealistiske metodene det går å drepe en mann på.
Madworld gjør dreping til en slags sport og noe helt unikt, det blir veldig konkurangse spill og man føler at man er med i et slags meningsløst japansk gameshow.

Madworld har den tegneserie looken over seg noe jeg faktisk syns ødeleger spill fullstendig. Det blir vanskelig å se ting og alt blir ikke like intenst som det ville blitt med farger og skikkelig grafikk, men det som irriterer mest er nok det at man til tider ikke ser hva man skal gjøre eller hvor man er i terrenget. Bruken av svart hvit kunne ha vært meget bedre slik at man kunne se bedre, men det blir en stevning i spillet som virkelig får deg til å gå helt bananas. Det er liksom en egen stil over spillet akkurat som det er over filmen sin-city. Spillet blir mere kunstnerisk en voldelig synes jeg nettopp på grun av svar-hvit grafikken. Det blir vanskelig å se noe i spillet og jeg begynner virkelig å savne å spille spill som crysis som vireklig har bra grafikk.

Men når det kommer til lyden vil jeg si at madworld scorer veldig høyt. De fantastsike soundtrackene som består av hip-hop passer vireklig inn i denne blodige byen. Kommentatorene er en fryd å høre på de sier mye rart og de passer perfekt inn i dette gameshowet. Det er lagt in mye humor i spillet og jeg vil si at mesteparten kommer fra kommentatorene.

Kontrollene passer perfekt til spillet, den flitige bruken av Wiimote og nunchuck gjør spillet til en fryd. Kontrollene krever veldig mye fysiskk arbeid og jeg føler at jeg har vært å trent etter noen timer med madworld. Bruken av knapper og svinging funker rett og slett perfekt du kan sage en fyr i to bare med et lite sving med wiimoten. En viktig del av spillet er komboer du kan skjære en fyr fra skrittet og hele veien opp magen til du runder av med hodet. Det dukker opp bilde av en wiimote eller nunchuck når man skal gjøre en kombo så man ser hvordan man skal gjøre det. Madworld passer perfekt til wii og bare til wii, kunne ikke sett for meg dette på PS3 eller 360.
Bosskampene er nok det beste i spillet sett fra mine øyne, de er utrolig artige og de bruker wii kontrollene på en utmerket måte. De er varierte og virkelig noe av det bedre bossene jeg har kjempet mot i mitt liv som gamer.

En ting jeg virkelig la merke til med en gang var fiendens utrolig dårlige AI. Fienden bare står der å ser dumt på deg helt til du går bort til den og begyner å slå løs. Dette er mest i starten av spillet etter som man kommer lenger i spillet vil fienden reagere mer og bli veldig aggressive. Jeg følte aldri at jeg fikk en ordentlig motstand i spillet å jeg sitter igjen med en følelse at ble jeg egentlig kjempe fornøyd med spillet, jeg må desverre svare nei.
Spillet blir veldig frustrerende å jeg mister all spillfølelsen etter hvert.

konklusjon:
Alt i alt er Madworld et utrolig morsomt spill med mye humor og andre festligheter. Jeg sitter igjen med en følelse at spillet var moro og utrolig voldelig men det lever ikke helt opp til forventingene. Vil man ha et voldelig spill så må man bare ha madworld så er du interresert i blodige og satistikse spill ja da er Madworld spillet for deg.

Karakter:
Gameplay: 8/10
Grafikk: 7/10
Lyd: 7/10
Holdbarhet: 5/10

Pluss/minus:

+ Et riktig bruk av wiimote som gjør spillet til en fryd, god humor og riktig bruk av musikk.
- Uklar og til tider irriterende grafikk. AI til fienden er til tider forferdelig.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10