Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Quake III Arena

Skrevet av: Sideac   2009-03-29

Quake III Arena er ikke alene om å være en av de beste "old school" spillene som har kommet til pc verdenen, men kanskje en av de som lever fortsatt i hjertene i spillere den dag i dag. Ikke nok med et så ganske solid og ganske morsomt spill som singelplayer. Men det er nok av LAN spilling som har satt spor i oss, og som kanskje noen av oss enda spiller dag ut og dag inn på LAN. Quake III Arena utgjorde seg for å være noe helt annet enn Quake II. Der det var missions og noen fine og morsomme bosser imellom. Tok ikke bare Quake III også med dette, men drog helt ifra med en helt annen grafikkmotor. Quake III utkonkurerte Quake II, ikke bare med spillets fine grafikk på den tiden det kom ut, men også hvordan spilleren generelt kunne styre i forhold til omgivelser og bruken av spillerfigurene selv.

Quake III er et FPS spill. Og kanskje en av de mest brutale og mest sykeste FPS spillet du noen gang kan sette fingrene dine i når det gjelder "old school" spill. Quake III går ut på skyte motstanderen din ned med hvilket som helst våpen du for tildelt på banen så blod og organer spruter. Dette er nok enda mer tilfredsstillende under en slags kommentator som sier "Fight!" og teller dine siste "frags" i slutten av matchen. Noen kjente våpen blant annet railgun og rocketluncher, som er blant en av de mest sykeste våpnene i FPS verden, setter en fin avslutning på kaken. All denne skytingen blir også blandet med noen morsomme teknikker som du lærer så fort du har spilt en stund. Dette gjør spillet enda morsommere å spille. Samtidig som spillet går veldig fort for seg. Spillet har også skirmish mode som da inneholder: Free for all, team deathmatch og capture the flag. Noe som er ganske kjent og som også er med i de fleste FPS spillene den dag i dag.

Quake III starter ikke bare bra, men veldig bra! Og det tok ikke lang tid for både den ene og den andre fant ut at ikke bare å skyte på hverandre så organene spretter er morsomt, men også skyte seg selv opp i været, for å dodge og komme unna motstanderen var like gøy som alt annet. Dette har også blitt til en teknikk som er kanskje bedre kjent som "rocket jumping". Og noen av oss har kanskje dratt denne teknikken litt lengre enn andre. Ikke nok med at rocket jumping tok sine første steg. Men teknikken, å "strafe", ble mer og mer inn. Hvis du hoppet i det du traff bakken etter hver hopp så kunne du bygge deg opp mye større fart, enn det å løpe. Begge teknikken er vel kanskje det som er med på gjøre Quake III så gøy på LAN, som singelplayer, den dag i dag.

Senere har Quake III kommet med forskjellige mods som gjør spillet litt mer pro aktig og enda morsommere. En av disse er f.eks. Rocket Arena. Som fortsatt puster liv i det gamle spillet og gir den en mer moderne look, samtidig som den gjør gameplayen enda sykere.

I det siste så har Quake III kommet på en nettside som Quake III Live. Dette gjør da at du slipper å kjøpe spillet, og gjør at du kan spille spillet gratis akkurat slik som den er, hvis du da er så heldig og får en invite fra de som allerede er innpå.

Quake III er kanskje en av de beste FPS spillene som har kommet ut, ihvertfall så er de slik hos oss spillerne som hadde en bra nok datamaskin til å kjøre spillet da det kom ut, eller kanskje en liten stund etter ihvertfall.
Noe som gjør Quake III så bra at det skriker multiplayer og det gjør at du med engang ikke klarer å stoppe så fort du har fyrt av din første rocket med rocketluncher. Du strafer, du rocketjumper og du treffer kameraten din i luften med railgun. 2 sekunder etterpå sitter du med kameraten din sin hjerne i fanget. Kan det bli bedre?

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10