Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Orange Box

Skrevet av: HaCkzur   2009-04-21

(Siden jeg har spilt konsollversjonen av The Orange Box så har jeg valgt å ikke telle med spillet Team Fortress 2 i denne anmeldelsen. Grunnen til det er fordi jeg aldri fikk noen god kontakt gjennom nettspillingen og lagging preget dessverre spillopplevelsen. Jeg er allikevel sikker på at spillet er kjempebra, hvis en får god kontakt gjennom nettet.)

The Orange Box, Valve's beste deal noensinne er en av de beste spillkolleksjonene som en kan få kloa i. Det at pakken inneholder hele fem spill, hvorav tre av dem er nye, får meg nesten til å føles som en tyv i det jeg legger de tre hundre kronene over disken på den lokale Elkjøpen. The Orange Box er og slett et must for de som digger Half-Life serien!

Half-Life 2
Half-Life 2 er det eldste spillet i pakken og det ble lansert 2004. Selv om spillet snart runder fem år klarer det ennå å overaske med sitt briljante gameplay og historiefortelling. Gordon Freeman er komt til City 17, en by ett sted i Øst-Europa som er kontrollert av The Combine, seriens onde motpart og den utenomjordiske kraften som har tatt over Jorden. Gordon klarer raskt å komme seg unna byen og møter på den sjarmerende og intelligente Alyx Vance. Hun er med i en motstandsgruppe som kjemper mot The Combine's strupetak på Jorden og Gordon blir med for å kjempe mot dem.

Spillets mest geniale side er ett våpen som alle førstepersonsskytere ønsker de hadde funnet opp: The Gravity Gun. Med denne er alt ammunisjon som du kan sende mot fienden og sitte og le mens de blir kuttet i to av ett sagblad eller når en tank med drivstoff får dem til å eksplodere eller ta fyr. Spillet har i tillegg til intense våpen så mye variasjon i gameplay og lokaler at det nesten blir for mye. I det ene øyeblikket styrer du en båt mens du er på flukt fra ett helikopter som kaster bomber i tryne på deg og i det neste prøver en å overleve gjennom en landsby infisert med alle slags skumle skapninger. Historien er gripende, musikken er kickass, våpnene har kraft i seg, karakterene har personlighet og det føles som om de kunne ha levd i virkeligheten. Half-Life 2 er ett av de beste FPS'ene jeg har spilt, og det er definitivt noe en bør få med seg.
Karakter: 10/10

Half-Life 2: Episode 1
Dette spillet fortsetter rett etter Half-Life 2. Gordon og Alyx returnerer til City 17, eller hva som er igjen av byen, og må atter en gang kjempe seg gjennom det forrige spillets siste del. Slik begynner spillet vertfall, og kort etter slutter det. Gameplayet er nok en gang genialt, og spillet har alle kvaliteter som Half-Life 2, eller nesten alle vertfall, men det er ganske kort. Etter ett par timer er du ferdig og du vil ha mer, mye mer. Ellers ett kjempebra spill, faktisk fantastisk, men holdbarheten trekker det noe lunde ned.
Karakter: 8/10

Half-Life 2: Episode 2
Som det nyeste spillet i Hal-Life sagaen var det store forventninger knyttet til denne episoden etter en noe skuffende første episode. Episode 2 innfrir på alle punkter. Det begynner tregt, en kjemper seg gjennom alle disse hulene med irriterende kryp etter seg og det er ikke så veldig gøy i begynnelsen, men når en kommer seg ut av hulene og historien plukker opp føles dette nok en gang som Half-Life 2. Samme genialitet, gameplay og det er en fryd å spille. Siste delen er horribelt frustrerende til tider vel og merke, men det er pirking. Half-Life 2: Episode 2 er ett fantastisk spill!
Karakter: 9/10

Portal
Portal er ett førsteperson-puzzlespill, og ett veldig bra ett må jeg si. Spillet er basert rundt portaler som en bruker for å komme seg gjennom flere rom med alle slags finurligheter. Du kan skyte ut to portaler mot hver vegg, golv eller tak som har materiale som er mottakelig for det. Dette lager to åpniger som en bruker til å klare flere smarte puzzles. Ikke bare er det fett å spille, men det er også preget av noe av det morsomste innen mørk humor som en noen gang vil høre i ett spill. Fantastisk nivådesign blandet med mange andre øyeblikk gjør Portal til en kjempebra og fornøyelig opplevelse.
Karakter: 8/10

The Orange Box er altså ett av de beste tilbudene noensinne. Billig, mye for pengene og rett og slett fantastisk. Anbefales på det varmeste.

Samlet karakter:
Grafikk: 9/10
Gameplay: 10/10
Lyd: 9/10
Holdbarhet: 9/10

Medlemsanmeldelser13
Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10