Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Crysis

Crysis kan regnes som det mest forventede skytespillet i 2007.

CryTek har jobbet kjempe lenge med dette spillet. Og mange hadde store forventninger om hvordan spillet kommer til å bli. Og Crysis ble et sykt godt spill som vant over alle forventningene i år.

CryTek som stod bak utvikleren av det kritikerroste skytespillet Far Cry spillet. Og Crysis er bedre en forventet.

Historien

Hele spillet handler om at et par elite soldater som er blitt sendt fra Pentagon (gruppen kalles seg "Bravo Six"). De skal dra ned til en stillehavs øy. Nærmere bestemt et vakkert paradis.

Dere får i oppdrag å befri et par gisler (arkeologer) som blir sendt ditt av pentagon for å sjekke en meteor som krasjet på øya. Orginasasjonen som holder de 4 arkeologene som gisler kaller seg "KPA" (Korean People`s Army) som også er koreanere.

Mens du er der finner du ut at meteoritten inneholder et svært (digert) romskip fullt av Aliens.

Det er selv på den første levelen kjent som Recovery. Du finner Aztec og de andre døde av noe helt annet en koreanere. Også begynner spenningen med spillet. Men jeg kan ikke si alt for da røper jeg det meste.

Nanosuiten

Nanosuiten er drakten du bruker for å holde deg i live under alle oppdragene i Crysis.

Drakten kalles også noen ganger som en "Skeleton Dress".

Når du har kommet deg et langt stykke i spillet så finner du ut også at ikke bare teamet ditt (Bravo Six) som har nanosuiten. Men også koreanerne.

Du finner også ut at Ching Jin har spionert under Pentagons utvikling av nanosuiten og bruker den på selv selv og sine egne soldater.

Hele tiden når en av soldatene i teamet ditt dør (slik som Aztec), så liksom forsvinner plutselig nanodrakten og personen i en slags oppløsning. Men om du/dere hører godt etter hva de sier så trykker Prophet på en slags knapp. Og like etter da revner den opp. Og en av elite soldatene sier "Jeg vender meg aldri til det der."

Det finnes 5 ulike moduser i nanosuiten som alle 5 tar ulike nanoenergi:

1. Cloak (usynlighet),
2. Maximum Strenght (maksimum styrke),
3. Maximum Speed (maksimum hastighet),
4. Weapon Mod (våpen modifisering),
5. Maximum Ammor (maksimum liv).

For å få opp nanoenergien så trenger du bare å hvile (altså stå stille).

Om ikke nanosuiten hadde vært i spillet. Så hadde sikkert alle død på første nivå.

Koreanerne har tatt over hele øyen og sjefen deres Ji-Sung Lee som prøver å finne ut hva som er inne i meteoritten på øya.

Grafikken

En av de tingene som er hovedpunktet i Crysis er grafikken. Grafikken kan man alvorlig talt ikke si at er dårlig.

Grafikken bygger på de 2 motorene: DirectX 10 (også kjent som DX10) og CryTeks egen CryEngine 2.

Grafikken er utolrig detaljrikt. Selv hvor en du går i spillet og på hvilket som helst nivå så er det skikkelig med detaljer. På hver eneste palme er det sykt med detaljer (og da mener jeg virkelig sykt). Du kan ikke nøye deg med å stå på stranden eller en klippe på en av koreanernes veier og se mot det fine blåe havet mens solen skinner mot bakken.

Atmosfæren er helt sykt bra laget den også. Du kan se faktisk sommerfugler og løv flakse med vinden. Og når du kommer i kaldere strøk da det snør så kan du se hver eneste snøfnugg som daler ned fra den skinnende himmelen.

Grafikken er så vakker at jeg ikke vet hvor vakker jeg skal si den er. Men jeg kan si 1 ting og det er at grafikken i Crysis er den beste grafikken man finner i et hvilket som helst spill på markedet (til nå). Og for dem som vil ha et skytespill med fantastisk grafikk anbefaler jeg Crysis på det aller sterkeste.

Lyden

Lyden i Crysis kan jeg godt si er like god og viktig som grafikken i spillet.

Du kan høre lett koreanerne komme mot deg fra lang avstand sån at du får tid til å gjemme deg for å gjøre klar til et bakholds angrep på dem.

Vis du vil så kan du godt høre vinden bruse i alle kanter og alienene svinge frem og tilbake mens de prøver å drepe deg. Så uten lyden har du sikkert vært ganske fortapt i spillet.

Du vil altså elske lyden like godt som grafikken når du spiller.

Men det er ikke så akkurat mye å skrive om lyden, bare at den er suveren.

Online

Online delen er ganske lett å komme inn i.

Det er bare å registerere deg på CryTek sine servere når du trykker på Multiplayer.

Det finnes 3 moduser på online delen og det er disse:

1. Join a Game (de forandrer navnet stadig. Modusen er for å spille på serveren som er mest befolket).
2. Choose a Game (denne forandrer de også mye. Denne modusen er for å bla igjennom alle serverene).
3. Create a Game (for å lage et spill).

Det er også 2 spille moduer i online delen kalt Team Deathmatch og Power Struggle modusen.

I Team Deathmatch er det alle mot alle og du finner våpnene selv.

I Power Struggle modusen er det koreanerne (KPA) mot Pentagon (Bravo Six). Her kjøper du våpnene og mye annet gjennom peng du tjener ved å drepe fiendene og capture basen demmers.

Diverse

Crysis er et stort spill med mye frihet. Der du kan stå på en klippe og se mot en KPA base og tenke hvordan du skal ta vaktene og komme deg inn i husene.

I fysikken kan du løfte masse ting, åpne dører (eller sparke dem opp) og skyte dem ned alle. Du kan også ødelegge alt (og da mener jeg vrikelig ALT). Det er CryEngine 2 motoren som har med pluginen kalt "Destruction Mode" som gjør det slik.

Det følger også med en egen level editor i spillet som heter Sandbox 2 som lar deg lage nye baner til enspillerdelen eller multiplayer delen. Eller kan du redigere på de ferdiglagte banene.

+ Fantastisk grafikk og lyd, uforglemmelig fysikk og realisme, god historie, knallgodt gameplay, langt, nanosuiten.

- Mange bugs, krever høye komponenter, online delen har litt lite innhold som gjør at den kan bli ensformig.

Grafikk: 10/10.
Lyd: 9/10.
Gameplay: 10/10.
Holdbarhet: 9/10.

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10