Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

James Bond 007: Quantum of Solace

Utviklerne bak noen av call of duty spillene har laget et spill basert på de to siste James Bond filmene, Casino Royale og Quantum of Solace. Ble dette spillet bra eller en total skuffelse? Ps: jeg anmelder ps3 versjonen

Jeg antar at de fleste har sett disse filmene, men jeg skal fortelle litt om historien. En organisasjon skal skaffe seg makt i Bolivia ved å ta opp all vann forsyningen. Her blir det masse konflikter og agent 007 skal selvfølgelig stoppe dette. Historien i spillet er svært forvirrende. Hvis du ikke har sett filmene, vil dette bare virke som en godt blandet lapskaus. Spillet hopper nemlig og boykotter scener som var med i filmen. De fleste scenene utspiller seg på en pc skjerm der Bond får oppdragene sine. Som sagt er det veldig forvirrene hvis du ikke er kjent med filmene. Jeg ble veldig skuffet over at de har gjort spillet så kort. Jeg trodde jeg var midt i spillet på slutten.

Spill fysikken er basert på cod 4 så du vil merke en del likheter der. Du har det klassiske iron sight systemet og godt detaljerte våpen, men hvis du har lyst å dykke ned i iron sightet call of duty stil har du kommet feil. Dette spillet handler om dekning. Det har tatt masse fra rainbow six vegas spillene, hvor du ser i førsteperson når du står oppreist og løper og tredje person når du ligger i dekning. Dette fungerer faktisk ganske bra og du får en viss oversikt over området. AI er så og si god. Fiendene dine er faktisk i stand til å drepe deg, noe jeg ble overrasket med. Skytingen og cover takingen er veldig bra gjennomført og vil gjøre alle ute etter et solid skytespill glade. Det eneste jeg vil si er at en co-op ville blitt bra.

Dette spillet er et rent skytespill. Dette er positivt for mange fps spillere, men for 007 fans er det ikke så positivt. Du føler deg ikke som James Bond. Jeg måtte selv minne meg på at dette var et James Bond spill. Han er ikke noen elegant agent som kommer seg av gårde med en liten p99 pistol. Her har du alt fra maskin geverer til ak47 og andre bråkete venner. Ikke noe sci fi stuff som i de andre James Bond spillene, noe jeg syntes er bra siden jeg liker at det er realistisk. Du har ikke noe annet avanserte gadgets heller, bortsett fra den svært irriterende lock pickeren.

Du har også intense slåsskamper der store lysende knapper kommer opp på skjermen som du naturligvis skal trykke på. Dette føles ikke helt gjennomført. Det er rett og slett litt skjedelig siden fienden har ingen sjanse.

En av de mest positive delene med dette spillet er online delen. Her kan du customize våpen og utstyr med poeng fra online kamper. Her finner du modder som team deathmatch, deatmatch, bond vs organisation( hvis Bond dør taper laget) capture the flag osv. Egentlig ikke noe nytt, men veldig morro. Kontrollene fungerer fint og det at kan ta cover i online kampene gjør at hele opplevelsen blir mer taktisk. Det er lite legging også. Selv om jeg liker denne cs lignende online modusen, savner jeg den klassiske multyplayer som du så i Night fire og agent under fire. Disse spillene har vært en stor splitscreen/ multyplayer opplevelse for meg.

Grafisk messig er det veldig bølgete. Noen ganger er det flotte teksturer og omgivelser mens noen ganger ser det ganske dårlig ut. Et eksempel er eksplosjonene som ser ut som de er bygd opp av tre dårlige tegninger. Mens personene kan være godt animert. Våpnene er noe av de beste jeg har sett i et spill. Detaljerte og tøffe. Frameraten kan til tider være litt svak, men dette skjer ganske skjeldent. Den gjennomsnittlige grafikken i dette spillet er akseptabel, men kan ikke måle seg med spill som killzone 2, gears of war og uncharted. Alltså vil jeg si at grafikken er grei, men litt utdatert.

Lyden er ganske bra, ikke som bf bc, men bra. Du får med deg ting og det hjelper på opplevelsen. Det er ikke mye å si på det emne. Stemme skuespillet, til tross for at de kommer fra skuespillerne ( Daniel Craig, Mads Mikkelsen osv), er veldig dårlig. Ingen inlevelse som i uncharted her. Ting sies som om personene har dårlig tid, noe som gjør at du ikke trekker deg inn i storyen. Musikken er veldig bra. Stilige glupe 007 toner som faller innn på riktige øyeblikk.

Alt i alt er dette et solid skytespill med en voldsomt bra online mode. Hvis du er ute etter et bra skyespill er dette noe for deg, til tross for noen ulemper. Det er ingen golde eye på n64, men et solid skyespill som både fps etterfølgere og 007 fans vil syntes er underholdene.

gameplay 8/10
grafikk 6/10
lyd 7/10
holbarhet 7/10

+ Mange våpen, super online, bra AI, fin fps følelse
- Ingen James Bond følelse, usikker grafikk, dårlig stemme acting, kjedelige mini games, ganske kort

Samlet karakter: 5.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10