Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Team Fortress 2

Team Fortress var et klassisk spill hvor det for første gang var lagt vekt på et klassesystem. Nr. 2 i serien var lenge i produksjon og kom med i den oransje boksen sammen med de andre storspillene, og nå i ny stil!

I Team Fortress ble det brukt en realistisk grafikk motor, men valve bestemte seg for å kjøre den populære tegnestilen (Som noen i kommentarfeltet må si meg hva kaltes igjen) i oppfølgeren. Dette er en grafikk stil som passer spillet utmerket godt. Selv om grafikken er tegnet, er spillet ikke noe barnslig - eller barnevennlig for den sags skyld.
Animasjoner er flotte, og framerate holder seg fint selv om spillet har høyt tempo. Spillet sliter litt med lag når mange er på skjermen samtidig, og sliter også litt med lag generelt. Modusene er egemtlig ikke noe du bestemmer selv hva skal være, for hver bane har forskjellig modus. F.eks en bane kalt 2fort har capture the flag, mens en annen bane kalt Dustbowl har en attack og deffence modus. Jeg ser ikke noe negativt med dette, men savner en vanlig deathmatch modus.

Men det som eneren la mye fokus på - nemlig klassene, er også hoved fokuset i oppfølgeren. Det finnes nemlig 9 klasser:

- Scout

- Soldier

- Pyro

- Demoman

- Heavy

- Enginer

- Medic

- Sniper

- Spy

Alle klassene blir spilt helt forskjellig, og det er det som gjør spillet så interesant og orginalt. La oss f.eks ta for oss "Scout" klassen. Dette er en veldig offansiv klasse som løper forferdlig fort. Med hans overlegne fart, kan han enkel styre unna skudd fra fienden. Hoved våpenet hans er en kraftig hagle som er veldig effektiv nerme en fiende. Men som alle klassene, har han en svakhet. Han tåler meget lite, og må derfor prøve å holde seg unna de store slagene.
Som jeg sa tidligere er alle klassene forskjellige, og derfor må du finne deg din favoritt. Og for å vinne, må man sammarbeide og ha en fin balanse mellom klassene på laget dit.

La oss ta for oss en annen klasse veldig ulik Scouten, Enginer. Dette er klassen jeg bruker mest og som jeg kanskje er best til å bruke. Denne klassen kan bygge en slagfs stillestående gunner som skal forsvare ditt lag fra eventuelle fiender som prøver å komme seg til din base. Denne gunneren kan du oppgradere 3 ganger. For å kunne gjøre det, trenger du noe som kanskje kan tilsvare poeng som denne klassen har. Det tar 200 poeng å oppgradere en gang, og for å få disse poengene må man enten samle inn våpen fra døde fiender eller løpe til et healings plass i basen din. Enginer har også en liten, kraftig hagle og en pistol.

Jeg har veldig lyst til å nevne en annen klasse, Spionen. Dette er en fantastisk klasse! ... Fantastisk irriterende klasse! Vell, ikke så mye når du spiller den, foe da er klassen interesant. Denne klassens hoved "ting" er muligheten for å forkle seg som en av fiendenes lagkamerater. Dette gjør det lettere å bak stikke med lommekniven din på en fiende for en "instant kill". Men med en gang du avfyrer et skudd eller bruker kniven, skifter du tilbake spionen du er sånn at fienden kan se hvem du egentlig er. Spionen har også muligheten for å gjøre seg usynlig i en kort periode.
Dette er bare noen av de ni klassene i spillet

Men, nå er jeg da så uheldig. Jeg eier dette spilllet på 360 versjonen. Hvorfor kan dette være en dårlig ting, spør du kanskje nå? Jo, dette skal jeg svare på.
For det første, er community'en helt død. Få spillere som spiller, få servere. Og hva er grunnen til dette? Jo - grunnen til dette er at spillet aldri blir oppdatert, 360/PS3 versjonen altså. På PC blir dette spillet oppdatert veldig ofte med nye patcher, nye baner, oppgraderte våpen til de forskjellige klassene og mye mer.
Når et spill ikke blir oppdatert, blir folk lei og slutter å spille. Det er sånn det fungerer. Og det er også jeg anbefaler til de som ikke har kjøpt dette enda, om å kjøpe PC versjonen vis du har en grei PC.

Vis du da ikke har en grei nok PC til å kjøre spill, vil jeg fortsatt anbefale dette spillet til enten 360 eller PS3. Du får timevis med morro, og jeg vil forsikre deg på at du får en litt annen opplevelse enn det du får når du f.eks spille COD eller Halo. Dette er arkade skytespill på det ypperste!


Karakterer(360 versjonen):

Grafikk: 8
Lyd: 9
Gameplay: 9
Holdbarhet: 7

TOTALT: 8/10

+: Flott og humoristisk gameplay med fin variasjon av klasser. Den grafiske stilen.

-: Oppdateringer er nesten ikke-eksisterende, lag.

------------------------------------------------------

Karakter (PC versjonen):

Grafikk: 8
Lyd: 9
Gameplay: 9
Holdbarhet: 9

TOTALT: 9/10

+: Flott og humoristisk gameplay med fin variasjon av klasser. Veldig oppdaterende. Den grafiske stilen.

-: Usikker

Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10