Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Banjo-Kazooie

Skrevet av: zelda7   2009-05-02

I det lykkelige lille huset, med en fugl, og to bjørner. Liten bjørn tatt, store bjørn redde.

I hele spillhistorien har vi fått oppleve "Damzel in disstress" Plotet. Spillverdenen er gjennompøset av det. Elsker vi det? Ja. En suksessoppskrift på ett spill, har som regel noe av dette. De greier å skape så mange temaer rundt det, og det funker som Hagegnom i hage.

Rare har greid å lage ett slikt spill, med Komedie og Adventure så langt øyet kan se. De har kombinert det, de har klart det.

Banjo-Kazooie begynner sin episke reise, med at Tooty og Banjo, skal ut på tur... Men de hadde ikke regnet med at den store grønne rimende heksa ville ha uskyldige Tooty sin jomf... Ungdommelighet.Det er da opp til den Firkantede Bjørnen, og den skvaldrepinnen som sitter i ryggsekken, til å redde Tooty fra å bli Vol... Gammel.

Knappe 20 Meter fra huset, møter vi på Bottles, den nærsynte "Know-it-all" grevlingen. Bottles blir brukt som tutorial, med humorikkinspill fra Kazooie og Bottles, som mobber hverandre. Du kan velge å sitte å høre på hva Bottles har å si, eller å finne det ut selv. Siden går den episke reisen opp og inn. Ja, som du allerede har tenkt, må du samle, finne, ha, lete, alt. Da dette kom på 360, endra det motivasjonsnivået drastisk. På N64, er det ingen achievements. På 360 får du en motivasjon, som hjelper deg å fullføre spillet. Å samle på Notes, Honey Combs, Og Jiggies, får man Achievements for å samle, samtidig som man må ha det for å komme seg til slutten av spillet. +Fordeler. På N64, vil du mest sannsynlig gjøre deg finito med Verdenene på en mest effektiv måte som mulig. På 360, vil du ha Achievements. Ergo, Achievements er en stor positiv ting.

Banjo-Kazooie tilbyr N64 grafikk. N64 grafikk er det som gir det mest atmosfæriske jeg har spilt, sett vekk ifra Japanske RPG ting... (I'm a sucker for Japan) Småpirkene A.K.A Fiendene, har Sjarm. Overdrevne uttrykk, og gjennkjennelige korte lyder, gjør at de utvikler et slags kjennetegn i hjernen din. Noe du vil oppleve, når du må igjennom "Grunty's Furnace Fun Quiz". Lyden må ha hjernevaskingsteknikker i seg...

Puzzlesene er lite krevende, og krever som regel tålmodighet, men de er morsomme, og varierte. De er akkurat som forventet. Et slappe av type spill. Du bruker hjernen din, akkurat nok til å kunne slappe av samtidig.
Selvsagt har dette sine smådemoner...

Banjo-Kazooie serverer deg det mest sjarmerende innen N64 grafikk, Utmerket lyd, Genial humor, Varierte puzzles, men hva har vi her Kontrollen = ¤%&XXX*****%?!

Jeg snakker ikke om Button layout, jeg snakker presisjon. Det er med grusomt vemod at jeg knuste batteridekslet på fjernkontrollen, etter å ha kasta den i veggen. Etter 200 forsøk med å være krokodille, samtidig som jeg skal spise mer enn en annen krokodille... Nåtiden har aldri sett noe så urettferdig, bortsett fra når du må ta ned det store skipet, på Force Unleashed. Med dette, ble den krokodilletingen, den første Jiggyen jeg hoppa over, for å så prøve igjenn senere, da jeg fant ut at du måtte ha "løpefortereennSaddamiUSAsko", som du selvsagt ikke får før neste verden.

Senere i spillet, kommer du til en verden, med ett stort skip... Det eneste jeg skal si her er, husk å prøve å knuse alle rutene...

Så kommer vi til en annen ting, med kontrollene... På den siste bossen, mot selveste Big Green Witch Grunty, så går det ganske bra hvis du har samlet alle notene, og Jiggyene. Da har du fullt av fordeler. Men har du derimot sluntra litt, kommer du til å bli rævkjørt. Sannsynligvis av et duskregn av egg, hvis du er heldig, og kommer deg til det bossstadige. Se for deg dette scenarioet. "En låvedør flyger sakte rundt i et lite rom, i huset ditt, og stopper helt random, når den vil. Målet ditt er å kjøre på låvedøra. Kommer du utenfor en liten ring, og krasjer, så er du... EID. Låvedøra begynner å spytte egg på deg.
Glemte jeg også å nevne at du må treffe låvedøra 416 ganger uten å dø?

Over til den kjæreste Achievementen jeg noen gang har fått. Etter blodslit, øks, spade, hakke, fikk jeg den Achievementen. Hva skal du gjøre? Jo... Etter du har runda spillet, skal du ned tilbake til huset ditt, og trykke Y, på det milimetereksakte presisjonerte punktet framfor Bottles sitt portrett. Hva får du da? Jo, du får legge puslespill. En avslappende runde med hjernetrimm tror du? Djevelen kommer i pusslespillform sier jeg. Du har Pusslespill på ca 7x7. Du har først 90 sekunder på det letteste, og tilslutt 55 sekunder på det vanskeligste. Bildet er stadig forandrende, som i en film. Du må vri på brikkene. Det er 7 pusslespill, og du må løse alle for achievement. Du får også en ny skin, for hvert pusslespill der f.eks Banjo kan gjøres om til ett Kjøleskap. Hånda du styrer er overdimensjonert, og gjør den enda mindre presis. Du kjemper ett kappløp, samtidig som du ikke greier å treffe pusslespillbrikkene...

Samlet karakter: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10