Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

X-men Origins: Wolverine

Skrevet av: howletx   2009-05-10

"I'm the best there is at what I do, but what i do best is not beeing controled by a computergamer!" Dette stemte kanskje før X-men Origins: Wolverine, men nå stemmer det bare halvveis, for de andre Wolverine spillene, er ikke veldig bra, med mindre du er fanboy, men hvor mye er det forandra? Det finner du snart ut

"I'm the best at what i do, normaly when i say that there are survivors," dette er en av de linjene Wolverine starter spillet med. Wolverine er kjent som en av de mest "bad-ass" superheltene ever. Og dette var et viktig moment for at spillet skulle bli slik det ble, og jeg lover deg Wolverine ER bad-ass i dette spillet.

Grafikk:
Unreal er ikke lenger det nyeste motoren, men den er fortsatt bra, spill som Gears of War som er en av de store grafikk toppende er jo fra unreal motoren. Wolverine fikk sin store debut oktober 1974, dette var i tegneserien "The Increadible Hulk," i dag er han fortsatt aktiv i både filmer og tegneserier, det som plager meg er at når de lager spill så fokuserer de på filmene, og ikke tegneserien. For filmen kom jo først i år 2000. Men selv jeg kan ikke klage på grafikken her, Wolverine ser storslagen ut, samme om man bruker film versjonen, eller en av de tre draktene du kan unlocke under spillets gang. For første gang noensinne kan man få tilbake huden man har mistet etter fientelige angrep, noe som er gangske imponerende å se på, noen små feil, men men. Jeg vill si at det er ca. samme grafikk som i Gears of War 2, men litt mer blodig, noen feil der også. Mange av personene lingner på side film-alteregor, men unntatt Wolverine så har de andre ikke en stor slående likhet. "jo greit jeg ser at han mannen der borte er Sabretooth, men hva faen, ansiktet ligner ikke." Omgivelsene dine er ganske bra produsert, det er pent og ryddig, og du tror at du er i Afrika. En feil jeg ofte så var lilla blod, hva er det for noe, det finnes jo ikke. Personer/skapninger som ikke er med i noen av filmene er ikke meget like tegneserie-alteregoene, men de ser alle storartet ut. Så grafikken er pen, med et par feil, JA, men selv har jeg ikke opplevd mange glitcher. Det siste jeg vil si er at jeg seff viste at Wolverines hud kan helbrede seg selv, men at klærne hans kan det og, det viste jeg ikke før dette spillet.

Lyd:
Like deilig som det er å se Wolverine dele fol i to er det å høre det, folk vil konstant klage på at du kommer mot dem, de vil råde deg til å holde deg unna, ja de vil til og med si at de skal drepe deg. Hugh Jackman holer på stemmen til Wolverine, Liev Schrieber har også stemmen til Sabretooth som han var i filmen, Will. I. Am har likedannet stemmen til John Wraith, men Steven Blum stemmen til bl.a. Orochimaro i Naruto og Wolverine selv i all media som ikke innebærer filmene over den siste tiden, fikk stemmen til "the merc with the mouth" Deadpool. Bakgrunnsmusikken er ikke stressende, men i løpet av hele spillet er det nesten ingen musikk som er X-Men lik, det er noe av det samme som filmen, men ikke mye, det er nesten bare vanelig spenningsmusikk. Teknisk så er lyden bra, det er få angrep som høres merkelig ut, når man slenger en jævel på en stubbe så virker det ekte.(jeg vet ikke hvordan det skal være så jeg gjetter at det er ekte) Replikker passer bra, mye er tatt ut av filmen eller tegneserien så jeg liker dem.

Gameplay:
Wolverine spillet har tatt innflytelse av spill som Devil May Cry og Ghost Rider, men mest av alt av God of War, dette er bare noe jeg har hørt, ikke noe jeg kan bekrefte da, hihi. X knappen er lett angrep, Y er sterkt, B er kaste angrep, samt at du har fire spesial angrep. A knappen hopper du med, men nei det er ikke Wolverine som hopper, det er et lavt hopp av Spider-Man, of fra når kan Wolverine dobbelthoppe? Wolverines blodlyst kommer sterkt frem, det gjør også hans klør og dyraktig sanser. Du kan drepe dine fiender på mange måter, du kan kaste dem på spisse grener, eksplosiver, legge dem i lokka vifter, eller i sementblander, å dele dem i to er jo enda en løsning, på visse steder kan du også skyte dem. Noe av det mest moro er å drepe en usynelig jævel med sin egen hagle. Det er også RPG-elementer, men disse tar ikke over slik at det alltid føles som et action-spill ikke en RPG. Alle bosskampene er moro, og krever at du bruker området rundt deg. Det er også det første Wolverine spillet som har et funksjonelt helbredelses system, som ikke tar livet av deg i venting. Du har to liv, et som er en lang strek, dette er Wolverines helbredelses faktor, den andre mindre er han organer, som bruker lang tid på å hele seg selv. RPG-systemet vil jeg la være en overraskelse, det er ikke krevende, men relativt enkelt å håndtere. Min største klager er: hvorfor kunne ta klørne inn og ut uten at du kan angripemuten dem, det virker som et unødvenig element for meg da.

Story:
Som jeg selv har regnet så er det ca 10 timer på en campaign, dette inkluderer cutcenes. Spillet starter rett etter filmens slutt, men da får vi et tilbakeblikk, spillet vil veksle mellom hans oppdrag i Afrika for team X, og hans tre år senere solo oppdrag. Han måter på alle fra team X i sin egen quest, samt andre ansikt som er sett i filmene, og ei litten jente. Fiendene dine blir bare sterkere og sterkere, men dette er jo en nødvendighet. Slik som de fleste spill basert på filmer så får den med seg de største hendelsene i filmen, men det er også nye ting, som trolig da har skullet funnet sted i mellom historien fra filmen, for å nevne det så kommer du til å møte på en viss CSI agent som har formskifting evner, og du skal til en Sentinel undergruns base. Samt at logger som du finner på PC-er kan være hjelpsomme i å forstå personers motiv. Men mye er bare hentet ut av det blå, og har ingen sammenheng med tegneserien, som for en vanlig gamer har ikke no å si, men for en fanboy har det alt. Så det som er, er at du får to innblikk i fremtiden, den ene når du starter spillet, den andre vill jeg ikke si, men det er en fremtid FØR Wolverine møter X-Men, og før hans tid i Japan, til og med før han møter Mariko Yoshida.

Holdbarhet:
Som allerede sagt så er storyen ca. 10 timer, men det er tre bonus oppdrag, du vil sikkert ikke spille dem mer en en gang per, så det legger bare til ca. 10 minutter, hvis du har forhåndsbestilt spillet på eb-games så har du også et til bonus oppdrag, dette er nesten som danger room fra filmene, og gir deg toppen 1 time mer. Men du vil spille story opptil flere ganger, og å gå på replay missions er også et alternativ, alt i alt er ikke spillet et av de lengste, men det gir deg nok en opptil 30 timer spilling

PS: min karakter kan være påvirket av at jeg er fanboy.

Grafikk:9
Lyd:8
Gameplay:10
Holdbarhet:9
Historie:10

+ Beste Wolverine spill noen sinne, flott historie, bra grafikk til et superhelt spill, helbredelses faktoren
- At klærne til Wolverine kan helbrede seg selv, litt lang loading tid, enkle puzzels

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10