Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Simpsons: Hit & Run

Lisensspill har over årene feilet nesten hele tiden. Iron Man og The Golden Compass bare for å nevne noen. Hit & Run begynner nok å dra på årene, men er fortsatt en av mine favorittspill til nå.

Anmeldt på GameCube

Som tittelen tilsier er dette spillet da basert på den utolig populære TV serien The Simpsons og du tar i dette spillet da kontrollen til noen av de mest populære karakterene i serien: Homer, Bart, Lisa, Marge og Apu. Forskjellene mellom disse forskjellige personene er ikke store bare med forskjellige klær, biler og nivåer. Du styrer da gjennom syv store leveler de fem personene nevnt over som da har hver sin forskjellige bane. Disse banene er tatt fra det enorme Simpsons universet og hvis du er tilhenger av showet vil du fort merke steder som er med i serien i spillet.

Jeg ser ofte på Hit & Run som en ganske barnslig versjon av GTA serien. Mange av de elementene i GTA finnes nemlig også i Hit & Run, selvsagt i mye mildere former. Man kan stjele biler fra hvem enn det er som kjører på gata. Du kan slå ned folk, og hvis du da gjør dette for mye vil du fylle opp en sirkel (dette kan også gjøres ved å kjøre over postkasser og gatelamper) og når denne fylles vil politiet komme og prøve å ta deg. Du skal da bruke komme deg lengst mulig bort fra politiet. Altså Hit & Run.

Historien i spillet er ikke særlig god og hvis du ikke gidder å se på cutscenes må du regne med å ikke skjønne bæret av hva som foregår i spillet. Det går i lange drag ut på at det begynner å dukke mystiske kamerabiler i Springfield (hvor familien Simpson da bor) og Homer blir nysgjerrig på hva som skjer og begynner å utforske selv. Neste level skjer det flere uforklarlige hendelser og det viser seg at det som har skylden i hele dette mysteriet som pågår i spillet kan være en kanne Cola. En veldig original historie altså.....
Som Simpsons fan gir vel det meg en fordel at alt i spillet er basert på The Simpsons og det er som mange lisensspill at hvis du ikke liker det spillet er lagd av vil du sikkert ikke like spillet så mye heller.

Hoveddelen av Hit & Run befinner du deg i en bil. Veiene er fulle av biler og du har en egen "garasje" med alle de bilene du har kjøpt eller vunnet på forskjellige race eller "Bonus Missions," som du finner strødd rundt om i verden. Jo lengre du kommer i spillet for du bedre og raskere biler. Mange av de oppdragene du gjør i spillet involverer også biler.

Hit & Run er et av mine favorittspill mye på grunn av den store verden og at man kan bare kjøre rundt uten å virkelig gjøre noe. Man kan gjøre mye i spillet og jeg elsker også Simpons og det er da utrolig bra at spillet leverer til de grader.

Grafikk: Fantastisk! Grafikken i Hit & Run er et av de beste på GameCube jeg har sett!

Gameplay: Veldig bra det også, men noen ganger litt irriterende kamera.

Lyd: Lyden er tatt fra TV serien og karakterene har sine originalstemmer, som er meget tilfredstillende

Holdbarhet: Mange enkle oppdrag og historien kan runnes meget fort, men det er veldig mye å samle på eller finne.

+Barne GTA, fantastisk grafikk

- Kort holdbarhet, irriterende kamera

Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10