Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Battlefield: Bad Company

Jeg spurter alt jeg kan mot målet mens jeg plukker granatkasteren på riflen min. Jeg stopper ved huset som gullkassen er oppbevart i og blåser et solid hull i veggen og hopper i gjennom. En fiende på insiden tas ut av spill med kniven, og jeg planter en ladning på kassa. Etter to sekunder flyr kulene over hodet på meg i det fienden kommer for å desarmere ladningen, men jeg plukker opp våpen-kittet til han som alt var inne huset, og det er et demolition kit med hagle. Fienden pumpes ned, før jeg spurter ut av huset og ser på at veggene blir blåst bort i det ladningen går av. Tid for den neste gullkassen

Battlefield Bad Company er et førstepersons skytespill uten like, for her kan nemlig 92% av landskapet ødelegges noe som gir utallige muligheter for hva som kan gjøres i krigsonen.
Vegger, tak, trær og flere andre ting kan sprenges bort på bygningene. Det eneste som ikke kan ødelegges er grunnstrukturen til husene og bakken.
Her kan altså mye gjøres og det finnes ingen bestemt teknikk for hver av Multiplayer eller Singleplayer banene siden såpass mye kan forandres.

Når det kommer til grafikken i spillet er det ikke stort å klage på. Har vell allerede nevnt det med ødelegelser. Selve utseende på landskapet og detaliene er også veldig gode i dette spillet. Animasjonene sitter flott og vann og ild/eksplosjoner ser helt flott ut.

Våpenutvalget i spillet er veldig standard for spill fra nåtiden, med våpen som M16, RPG, .50 sniper osv.
Men det er alikevell et godt og variert våpenutvalg som gir våpen til alle forksjellige spillerstiler. Du har også en hel haug med Gadgets som en Insulinsprøyte som healer deg, en mortar strike, Repair tool til kjøretøy og noen til.
Det er også fokusert på kjøretøy og du har blandt annet Tanks, helikoptere og båter å kose deg med mens du ser på de hjelpeløse fiendene dine blir blåst til himmels eller at dekket dems blir totalt ødelagt.
Kontrollen på disse kjøretøyene sitter helt fint, med untak av Helikopteret som jeg selv synes er veldig knotete å styre.

Singleplayeren:

Du er Private Preston Marlowe og i det spillet starter er du av ukjent grunn sendt til B.kompainet, eller Bad Combany som de kaller det. De som har begått forbrytelser kan bli sendt hit for å tjene i Militæret for det de har gjort, men det er ikke noe trygt sted.
B.kompainet er det første ut i feltet og de får de farligste oppdragene. Du kan altså si at de er kanonføde. Etter det første oppdraget ditt oppdager du og gruppen din at dere har slåss mot leiesoldater, som blir betalt i gullbarer av "The Legionare" som da er hovedskurken i spillet. Enkelt og greit får dere lyst på dette gullet. Noe som kan bli en spennende, tullete og morsom jakt.

I Singleplayeren er det en god humor som utspiller seg mellom personene og du kommer liksom i "Det gode humøret" av å spille det. Det gir en god utfordring på de høyere vanskelighetsgradene, mens på de lavere kan nok de aller fleste klare å runde dette spillet. Det er også en hel haug med Collectibles i form av våpen og gullbarer som du kan finne, noe som kan bli en lang jakt mellom de veldig åpne singleplayerbanene.
I og med at disse er store og veldig åpne får du også takle de ulike situasjonene så godt som akkurat slik du vill. Lyden er god og du kan nesten ta og føle på spenningen i det kulene suser over hodet på deg.
Men det er nok ikke så god replay-value på dette ved mindre du går får collectibles. Det blir litt kjedeøig etter to-tre ganger. Det er heller ingen co-op, noe som jeg synes virker veldig dumt siden du alltid går i en gruppe på fire. (Med untak av en bane) Så du får ikke delt gleden av det med en venn. Men det er dette du har multiplayeren til.

Multiplayer:
I multiplayeren kommer det standard med en spilletype som heter gold rush. Her går det enkelt og greit ut på å sprenge forsvarernes gullkasser før du går tom for forsterkninger. Eller motsatt hvis du er forsvarer. Da skal du vokte gullkassene og drepe så mange angripere som mulig så de går tom for forsterkninger.

Det går også ann å laste ned en gratis spillemodus til som kalles Conquest.
Dette er en Capture the Flag-lignende spilletype hvor du skal løpe rundt på banene og ta og holde på forskjellig flagg.

Du tjener ferdighetspoeng mens du spiller og ranker opp. For hver gang du ranker opp tjener du ett poeng som du kan bruke til å låse oppe noe nytt til en av klassene dine i form av Gadgets eller våpen.
Det er jo da som sagt forskjellige klasser, og det går ikke ann å bytte om på våpentypene.
Er du sniper så er du sniper. Det går ikke ann å ha f.eks sniper og hagle, men du kan plukke opp "Weapon-kitsene" til andre. Men da blir du helt og holdent den klassen de var, med de gadgetene de hadde.

Men multipleyeren er spennende og full av action så godt som hele tiden og har en lang holdbarhet. Etter å ha nådd toppranken som er 25 begynner spillet å lage en Skill level til deg som baseres på hvor bra du spiller. Så det er alltid noe å streve etter.
Dette gir spillets multiplayer en god holdbarhet. Det er spennende og det er noe å gå etter.

Selv synes jeg dette er et veldig bra spill som jeg aldri klarer å legge helt på hylla. Noen ganger går det kanskje en måned eller to i mellom, men det kommer nok aldri til å bli lagt helt på hylla før Bad Company 2 kommer.
Jeg rett og slett digger det!

Grafikk 10/10
Lyd: 10/10
Gameplay: 9/10
Holdbarhet: 9/10

Medlemsanmeldelser24
Samlet karakter: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10