Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Orange Box

Half-Life 2: The Orange Box samler 5 spill i en og samme boks, alle laget av Valve. Half-Life 2 med 2 episodepakker, Team Fortress 2 og Portal kommer til å gi deg måneder med underholdning!

Siden det er 5 forskjellige spill skal jeg skrive generelt om spillene her. For fulle anmeldelser, gå til min profil.

Grafikk
Spillene kjører alle i Source motoren. Half-Life 2 og Portal ser ganske fotorealistiske ut, mens Team Fortress 2 er utstyrt med en fantastisk tegnefilmgrafikk. Half-Life 2: Episode 2 er en oppdatert versjon som utvikler grafikken enda et hakk med nye effekter, større områder og bedre teksturer. Alt i alt er grafikken i Orange Box veldig bra.

Musikk/Lyd
Det er ikke mye musikk i noen av spillene, men den som er høres veldig bra ut. HL2 har teknometal, TF2 har tegnefilmaktig musikk og Portal har eksprimentel musikk. Velplassert med andre ord. Det eneste å klage på er at musikken i HL2 ikke looper. Lydeffektene er alle også veldig bra. Det høres ut som et gevær når du skyter for å si det sånn, og det er bra lydkvalitet og.

Stemmeskuespill
Stemmeskuespillet i HL2 er fantastisk bra. Man skulle tro man spillte i en 300 millioner dollar spillefilm bare på grunn av stemmeskuespillet. HL2: Episode 1 halter litt igjenn med noe slitsom dialog og dårlig voiceacting fra medhjelpern din. Men så kommer HL2: Episode 2, og den har nesten like bra skuespill som i basespillet igjenn. TF2 sitt stemmeskuespill er også godt utført. Folkene i spillet høres helt klart ut som tegnefilmfigurer, og det er en rekke geniale kommentarer. I Portal hører man mest stemmen til en robot som skal "hjelpe" deg, men stemmen dens er veldig bra. En damestemme som er computerisert og apåtil er helt monoton, mens den snakker om hvordan du burde overleve og at du må passe på deg selv.

Gameplay
HL2 og sine episoder er ganske standar FPS i kontrollsystemet. Heldigvis virker alt som det skal, og man har en rekke hjelpemiddler som man ikke har i andre FPS spill, blant annet en gravititetspistol som kan brukes til å kaste steiner, bomber og møbler på fiender. TF2 er også ganske FPS standar, men hver av personene du spiller som har sin egen personlighet og spillestil. En av dem kan dobbelthoppe og løpe raskere en lynet, mens en annen må gå langsomt med et kjempemaskingevær. I Portal bruker du en portalpistol som kan plasere to dører i tid og rom hvor du vil. Med hjelp av denne skal du komme deg igjennom en rekke pusslespill.

Spillene selv
Half-Life 2 er en framtidsvisjon der et ekspriment som har gått fryktelig galt har åpnet dører for onde romvesner inn til vår verden, og det var ikke store jobben for dem å ta over hele sullamitten. I HL2 og episodene skal du utføre mange varierte oppdrag, alt fra å krige mot fotsoldater til og løse pusslespill. Godt variert er det i alle fall. Team Fortress 2 er en onlineshooter med 9 forskjellige klasser du kan velge imellom, hver med sin egen skreddersydde personlighet og taktikker... og tegnefilmgrafikk! Alt fra capture the flag til arena fins her, samt at du kan sammle på nye våpen og over 200 achivements. I Portal skal du, ja, bruke den portalpistolen din til å løse 19 forskjellige pusslespill, alt med mørk humor blandet inn. Du spiller nemlig som en menneskelig forsøkskanin.

---

The Orange Box gir deg timer på timer med moro, med god variasjon. Lyst på et nytt spill men kan ikke besteme deg for hvilket? Her har du svaret.

+ Maaaaange timer med underholdning, vellaget

- HL2: Episode 1 kan være svært irriterende til tider

Grafikk: 10/10
Lyd: 10/10
Gameplay: 10/10
Multiplayer: 10/10
Holdbarhet: 10/10

Medlemsanmeldelser13
Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10