Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

UFC 2009: Undisputed

IIIIIIIIIIIIIT'S ... TIME.
Bruce Buffer ønsker deg velkommen til dagens main event i The Octagon, for enda en økt med brutal, men tilfredsstillende Mixed Martial Arts i organisasjonen UFC. En sport der menn er menn, og kampsport er et fellesbegrep.

Først av alt - UFC er en organisasjon innen sporten MMA, som i motsetning til Wrestling (der WWE, TNA, ROH etc er organisasjoner) ikke bare ser omtrent 9001 ganger så brutalt ut, men faktisk er helt ekte kamper også. Her kan man se alle slags drømmekamper man kan tenke seg. Sier vennen din at en karatekis med litt judo i seg kan gruse en bokser med masse brytekunnskaper? Vel, skaff dere popcorn og plaser deres veddemål foran TV'en! Og om dette ikke var godt nok, kan dere nå ta kontrol over Brock Lesnar, George St. Pierre, Anderson Silva og alle de andre fighterene i UFC for dere selv, og dele ut deng.

Grafikken i spillet er brilliant. Fighterene ser ut som sine virkelige motstykker (ivhertfall til du slår dem hundre ganger i fjeset), og svette, blod, kutt og alle andre væsker og effekter er tilstede. Animasjonene er nydelig context sensitive - om du slenger en arm mot din motstander og dukker for å gi ekstra kraft, bare for å møte et ondsinnet Muay Thai boostet kne, så kan du like gjerne se bort. Grafikk og fysikk, en fin fin blanding spør du meg. Og når vi snakker om fysikk, mange av animasjonene når du leverer en knockout er hysteriske. De kan stå oppreist, for så å kollapse, eller ta seg en piruett (rekorden min er 900 grader, slå den du!). Det hele gjør bare spiller morsommere.

Gameplayet er helt utrolig. Du får egentlig mange forskjellige spill i ett. Et stående, et liggende, og et innen grep. Stående er det spark, slag, knær og alt imellom som gjelder. Samt grep for å føre knærne mot hodet til motstanderen eller for å føre ryggen deres til matten. Der bruker man den høyre stikken til å kjempe om å plassere seg så bra som mulig, helst sittende på brystet til motstanderen så du kan slå fjeset hans til det har farger som du trodde du måtte spise sopp for å se. Dette er hektisk, og ekstremt dypt. Bu har kontringsmuligheter i alle posisjoner, du har transitions og du har blokkeringer.

Kampene er autentiske. De går 2-5 runder, og man kan vinne ved avgjørelse på slutten, knockout, teknisk knockout (eller mer "total knockout...) altså at dommeren nekter en av dem å skade den andre mer og lar deg vinne, eller ved god gammel submission. Alle sammen har gode systemer. Knockout går på skade du har bygd opp på fienden, samt en tilfeldig konstant. Ja, ditt første slag KAN knocke ut motstanderen, noe som sikkert vil falle i smak online. TKO er rett og slett at fienden ikke kan beskytte seg mer, og submission er et helvete av å rulle din analoge stikke. Faktisk en god ting, og veldig oppasende.

Det er en clusterfuck (les. masse) av stiler i den virkelige MMA, så her er det generalisert til tre "slagstiler", og tre "grepstiler". I slaghjørnet har vi Boksing, Kickboksing og Muay Thai. Boksing oh Kickboksing er egentlig bare to nivåer av spesialisering. Boksere kan skyte løst og vilt fra seg med hendene, og selv ett eneste slag kan være nok. Men de er ikke akkurat trollmenn med beina, og kan ikke engang sparke mot hodet. Kickboksere kan bruke både bein og armer, men ikke like godt spesialisert som en bokser. Muay thai, on the other hand, er en stil for dem som liker det virkelig tett. Spesialitetene er albuer, knær og en neste uknuselig utrolig kraftig gripeteknikk der du smeller dem i hodet med kneet mens du holder dem fast. I gripehjørnet har man wrestling, judo og brasiliansk ju-jutsu. Disse er enkelt og greit tre forskjellige spesialiteter. Wrestling er for å få fienden ned og holde ham der, judo er for å gjøre submissions, mens BJJ er for å få overtaket når man ligger nede. Som man ser ville man gjerne mixet og matched på kryss av stilene, men dette er perfekt laget.

Online, you said? Yes sir! Nå kan du vise alle i verden at x er best! Oh med tanke på andre fightingspill jeg har spilt online (SvR) er dette ganske bra greier. Ingen veldig store glitches eller bugs, bare en og liten ubalansert ting her og der. Nå kan du banke Rampage Jackson med deg selv! Dette er overraskende, med tanke på hvor utrolige nivåer av legendary fail SmackDown VS RAW - THQ's forrige innsats - inneholdt i onlinedelen.

Deg selv? Jepp, a la SmackDown vs RAW kan du lage dine egne fightere, kna fjesene deres som du vil på et helt idiotisk detaljert plan, og deretter gi dem hår, øyne og shorts som du vil. Det er bra, og det er begrenset til det. Sorry, ingen hettejakker eller lærreimer idag, alle gangstere i dette land! Det er utmerket, og tilfører mer til spillet. Men hvordan får man skillz? Vel, du kan få din fighter ganske høyt opp med "startpakken" av poeng du får, men for å nå helt til topps må du gjennom career mode.

Denne modusen er faktisk bra. Du kjemper i PPV's, du møter trenere, og du sparrer i gymen. Når du ikke trener, signerer autografer eller spiller inn instruksjonsvideo for USA's militær eller noe. Den er artig, og ganske repetiv. Men allikevel gøy. Om du har gjort historieleksa di, eller youtubeleksa di, vil også "Classic fights" modusen glede deg. Her får du i oppdrag i å vinne, jepp du vant en iPod, klassiske UFC kamper. Du skal vinne slik det skjedde, og i runden det skjedde. Om det er enkelt som å vinne på avgjørelse, eller å vinne med en choke i andre runde med anderson silva. Det er enda en liten bonus.

Men spillet mangler litt sunn stormannsgalskap. Det tar ikke ut alle de store kanonene, og holdes litt tilbake av egen utvikling. Men dette er et utmerket fightingspill for de som liker det dypt og realisitisk, og for MMA fans kan jeg ikke si mer enn LØP OG KJØP

IT IS ALLLLLL OVER, FINISHES BY TKO!
Takk for meg :)

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10