Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Guitar Hero: Greatest Hits

Jeg skal innrømme at da jeg så for ca et halvt år siden at det skulle komme et Guitar Hero med de beste låtene fra alle Guitar Hero spillene før World tour, så var jeg veldig spent. Dette måtte bare skaffes, tenkte jeg da. Men så kom GH: Metallica, og jeg vurderte å ikke kjøpe Greatest Hits i det hele tatt. Men så kom sjansen og jeg spleiset på det med broren min. Med store forventninger har jeg nå spilt gjennom hele spillet på Gitar i en blanding av Expert og Hard.

Jeg starter på de letteste låtene på Expert og synes bl. a "I love Rock n Roll" virker veldig morsom å spille inntil jeg har spilt den to ganger, og er drittlei og spiller meg litt videre.
Jeg er ikke akkurat noen Gud i Guitar Hero og må derfor allerede på tredje stedet sette ned vanskelighetsgraden til Hard sånn at jeg fortsetter å få Fem stjerner på alle låtene.
Men der er problemet allerede. Jeg får fem stjerner. Helt ut til det nest siste stedet får jeg bare fem stjerner på alle låtene uten å måtte spille en eneste låt om igjen. Det blir rett og slett for enkelt.

Når jeg så til slutt kommer til den siste låten som er *tada!* Through The fire and Flames av Dragonforce, en låt fryktet av mange og som har fått mange til å gi opp, så klarer jeg den 4* på første forsøk på Hard!?

Der kommer jeg igjen tilbake til at dette spillet er for lett. Siden Guitar Hero III: Legends of rock (Som er det spillet lengst tilbake i serien som jeg har prøvd) så har disse spillene blit bare enklere og enklere, etter min mening. Ikke fordi jeg har blitt bedre, jeg sliter fortsatt hvis jeg prøver meg på GH III, men de nyere spillene er rett og slett enklere, noe jeg synes trekker ned litt.

Men slutt på sammenligninger, tilbake til spillet. Egentlig så synes jeg det er veldig bra det at Neversoft har valgt å lage et spill med de beste låtene om igjen slik at hele bandet får spillet det. Men jeg synes også at det er overflødig og burde heller ha kommet som et par track packs, noe som også hadde vært unødvendig hadde de bare bøyd seg for Harmonix sin idé og gjort det slik at man kunne hente inn låter fra tidligere spill, og selve spillet føles bare som en ren melking av serien. Ikke bare introduserer det ingen nye elementer, men inneholder heller ingen gjesteartister sånn som f.eks Slash i GH III eller Lemy i GH: Metallica.
Ingen i det hele tatt. Multiplayeren har jeg ikke fått prøvd pga at jeg ikke har tillatelse til å spille Live i den bosetningen som jeg har kjøpt spillet, men den skal heller ikke inneholde noe som helst nytt.

Neversoft har bare kokt i sammen en hel haug med låter, bra låter, fra tidligere GH spill, gjort dem enklere, lagt til tre andre instrumenter og solgt det som et nytt spill.

Grafikken og gameplayet er stort sett det samme som i GH: Metallica og introduserer altså ingenting som du ikke har vært med før.
Men det funker egentlig helt greit med tanke på at GH V er rett rundt hjørnet og det skal jo tydligvis introdusere en god del nytt.

Men kariere modussen er jo delvis lang, og hvis du har flere instrumenter så burde det holde en stund. I tilleg så virker det som om de har endret litt på lyden i diverse låter.
Bl.a "Hit me With your best shot" synes jeg høres helt annerledes ut enn det den gjorde i GH III.

Grafikk: 7/10
Gameplay: 7/10
Lyd: 8/10
Holdbarhet: 6/10

Jeg holder meg nokk heller til GH: Metallica, World Tour eller GH: III frem til GH 5

Samlet karakter: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10