Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Legend of Zelda: Majora's Mask

Skrevet av: Snapple   2009-07-28

For en liten stund siden kom TLoZ: Majora's Mask på Nintendos så å si eneste dritbra online-tilbud, Wii Shop Channel. Jeg hadde ønsket meg det i en stund, og så snart jeg fikk sjansen kjøpte jeg det for 1000 Wii Points, eller ca. 80 kr. Jeg ble ikke skuffet.

Majoras mask er en direkte oppfølger av TLoZ: Ocarina of Time og begynner med at Link leter etter feen Navi i en skog. Skull Kid, sammen med de to feene Tatl og broren Tael overfaller Link og stjeler hesten Epona og Ocarinaen til Link. Link følger etter Skull Kid, men blir forvandlet til en Deku Scrub av Skull Kid, som har stjålet en meget ond og kraftig maske. Majora's Mask. Desverre for Tatl, blir han forlatt av Skull Kid, og hjelper istedet Link. Tatl er en god forbedring fra den SYKT irriterende Navi i OoT.

Link kommer om en liten stund til Termina, et alternativt Hyrule. En mann sier han kan helbrede Link hvis han får Ocarinaen tilbake. Mannen vil ha Majoras Mask i gjengjeld, fordi i gale hender er den meeeeeget farlig. Imens prøver Skull Kid(og hans gale hender) å sende månen ned i Jorda, som gir Link kun 3 dager. Som kompliserer ting litt. Link må nå få ocarinaen tilbake, bli helbredet og stoppe Skull Kid i et løp med tiden. Med hans Ocarina reiser han gjennom tiden for å stoppe Skull Kid's plan om dommedag!


Majora's Mask er, som alle andre Zelda-spill, meget godt laget. MM skiller seg litt ut, som for eksempel at det verken er noen Ganon eller Zelda(såvidt), og at handlingen foregår i Termina, ikke Hyrule. Men dette gjør ikke MM noe dårligere. Tvert imot, så liker jeg det, fordi det gjør at spillet føles "nyere" ut. Majoras mask kommer man mye tettere innpå enkeltpersonene i spillet når man samler masker, som når man f.eks sørger for at et par skal få gifte seg, eller, kanskje litt mindre romantisk, når man redder en ku fra Aliens. Have it your Way.

Graffikkmessig er MM nydelig. Du rynker kanskje på nesen, men jeg tar i hensyn at spillet kom ut i år 2000. Rynker du forsatt på nesen og sier "grafikken er jo helt lik som på Ocarina of Time, jo," så kan jeg si at der hvor OoT var langt forut sin tid, er MM "bare" dritbra for sin tid. Dessuten er jo MM en direkte oppfølger av OoT, og hadde ikke spillene sett nogenlunde like ut, så kunne det ha skapt forvirring. Eller noe.

Lyden i Majora's Mask er, som alltid i Zelda-spill, nydelig. Noen av sangene og melodiene er kjente fra OoT, men de nesten alle er nye. Musikken er rett og slett Phan-tastic. Soundtracket er variert, originalt og stemningsfullt. Nydelig, fra begynnelse til slutt. I Majora's Mask er musikk veldig viktig, og man lærer flere sanger jo lenger du kommer ut i spillet. Noen av maskene forvandler deg, og da forvandler instrumentet ditt seg også. Hva med å slå deg løs med en liten trommesolo, for eksempel? Uansett er lyden nydelig, som den pleier å være.

Gameplayet i MM er fantastisk. Templene er oppfinnsomme, prøvende og spennende. Det samme går for Puzzlesene. Det er aldri et øyeblikk hvor du virkelig kjeder deg. Det er alltid noe nytt å gjøre. I tillegg er MM det eneste spillet jeg vet om hvor man kan ta bossene igjen og igjen, som er gøy. Majora's Mask er kanskje det "mørkeste" spillet i serien, hvor du hele tiden har presset på deg. Klokka tikker, og tidsstresset gjør at du alltid prøver å holde det gående, som igjen gjør at spillet blir utfordrene. Kontrollen er mer eller mindre den samme som i OoT, men det spiller ingen rolle, for dette fungerer perfekt. Gå med anolog-sticken, og bytt til forskjellige Items med C. Simpelt, men elegant. Kameraet fungerer perfekt, trykk på Z (L på GC) for å få kameraet bak deg når du vil. Som er sykt deilig, for å ikke nevne viktig, i et spill som Majora's Mask.

Det bare 4 templer i MM, men Holdbarheten er alikevel topp. tusenvis av sidequests for å skaffe alle 20 maskene, ikke for å nevne en god slump mini-dungeons, heart peices, Skullutula houses og Stray Faries. Og det faktum at det kan ta 1-2 timer å komme til templene. Spillet kan godt holde deg gående i en god del timer om du ikke bruker walkthrough. Forvent deg ett langt spill.

Hvis det er noe jeg skal pirke på, så får det vel bli at det er litt vanskelig å komme inn i lagringssystemet. Hvis du har tenkt til å kjøpe spillet, LES OPERATIONS GUIDE, hvor det står om lagring-og tidssystemet. Med mindre du vil gjøre ting om igjen.

Til slutt vil jeg anbefale dette spillet til alle. Majora's Mask er en, om ikke mer enn, fullverdig etterfølger etter OoT. TLoZ:MM er et dritbra spill som du burde ha spilt minst en gang.

Grafikk:9/10
Lyd:10/10
Gameplay:10/10
Holdbarhet:10/10

Dette var min første anmeldelse, legg gjerne igjen en kommentar og konstruktiv kritikk:D

Samlet karakter: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10