Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Madballs in Babo: Invasion

Skrevet av: Kiminho   2009-08-08

Spill med opptil 15 andre i en sanseløs tirade av eksplosive festligheter.

Animert, humorinspirert vold er noe vi aldri kan få nok av. 15.juli fikk vi servert nok en eksplosiv tittel. Madballs in ... Babo: Invasion (heretter kalt Babo: Invasion) er utviklet av Playbrains og har blitt priset til 800 MS-poeng.

Babo: Invasion er en etterfølger av BaboViolent 2, et gratis flerspiller-skytespill til PC, som først så dagens lys i oktober 2006. I Babo: Invasion har utviklerne valgt å benytte figurer fra MadBalls-serien, derav navnet. For de uinnvidde er Madballs en serie lekefigurer, nærmere bestemt sprettballer, som kom som en farsott fra USA midt på 80-tallet. Disse figurene, eller ballene om du vil, var lett gjenkjennelige gjennom sine forvrengte, grøsselige ansiktsuttrykk. Det er imidlertid bare to lisenserte Madballs-figurer med i spillet, så man kan jo diskutere om ikke dette er å utnytte et merkenavn for å selge litt ekstra. Uansett har du muligheten for å spille med avataren din online, så da gjør ikke en Madball fra eller til noen stor forskjell.

Vag enspillerhistorie

Selve historien i enspillerdelen går ut på at Oculus Orbus, etter en intens jakt gjennom verdensrommet i søken på en mystisk artifakt, styrter på Feralon - en av planeten Babolons syv måner. Her slår han seg sammen med en lokal forsvarsgruppe kalt BDI i kampen mot onde makter som også er ute etter den kraftfulle artifakten. Det som virkelig betyr noe er imidlertid at du styrer en ball, har fått tilgang til en mengde våpen og har et utall fiender du må skyte i filler. Fra starten av har du kun mulighet til å velge to figurer og to våpen, men ettersom du spiller deg fremover ekspanderes utvalget. Hvert våpen har to ulike avfyringsmodus, og hvilken som er mest effektiv avhenger av fienden du møter. Dette bringer i det minste litt strategisk tenkning inn i kaoset av kuler og krutt. Det er utvilsomt festlig å skyte seg frem gjennom brettene, til tross for den noe vage historien, men enspillerdelen tar aldri helt av.

Herlig flerspilleraction

Det er nemlig ingen tvil om at Babo: Invasion er best når man spiller med andre. Det er totalt fem ulike spillvarianter online, hvor man kan være opptil 16 deltagere. Skirmish, Team-Skirmish, Capture The Flag, Invasion og Avatar, hvor de to sistnevnte er de mest interessante. I Invasion får alle deltagerne være med på å bestemme hvordan banen skal se ut. Etter tur plasserer hver spiller et stykke land hvor de vil på banen, noe lignende det som gjøres i XBLA-spillet Carcassonne. Etter at alle brikkene har blitt plassert, stemmes det over hvor basene skal ligge. Dette gir multiplayerdelen et lite ekstra løft. Demokratiet lenge leve!

Spreng avaterene til himmels

I Avatar-mode kan man som tidligere nevnt, blåse sin egen og andre avatarer til himmels. Det er noe helt særegent med å se de store avatar-hodene rulle bortover banene. Dette er den spillmodusen undertegnede har hatt mest moro med. Unggutter og bestemødre flyr i alle himmelretninger og poengene raser inn i et vanvittig tempo. Faktisk i et så stort tempo at det kan bli litt i overkant enkelte ganger. Her er det ikke snakk om å liste seg frem rundt hjørnene. I Babo: Invasion er det kun én ting som gjelder - skyt, eller bli skutt! Så får det så være om det er en oldefar på 80 med rullator, grå stær og leddgikt. Nøler du, tar det ikke lang tid før gamlefar har laserpistolen klar.

Full kontroll

Kontrollene i spillet er veldig enkle, men gir deg samtidig alt hva du trenger. Du styrer bevegelsene i fartsretningen med den ene stikka, mens den andre kontrollerer siktet. En knapp for å skyte og to for å kaste granater og brannbomber, så har du kommet langt. Det er deilig å kjenne hvor presise kontrollene er, og det er viktig når det går såpass heftig unna som det gjør i Babo: Invasion. Det eneste problemet jeg har opplevd er når du kommer i ekstremt tett nærkamp med motstanderne. Enkelte ganger har siktet hatt noen små problemer med å holde tritt med mine paniske bevegelser, men dette er ikke noe som legger en stor demper på spillegleden.

Pent nok

Grafisk sett holder Babo: Invasion et godt nivå. Spillet er tegnet i flotte 3D-omgivelser med variert terreng. Ballene du styrer har alle sine særtrekk, og særlig Madballs-figurene er riktig heslige, akkurat som de er ment å være. Våpnene er detaljerte, både når det kommer til utseende og skuddeffekter. Ingenting ved grafikken er sensasjonell når man vet hva 360'en kan produsere, men for et XBLA-spill ligger det høyt oppe på lista.

Konklusjon:

Babo: Invasion gir deg mye splatter-moro for pengene. Spillet har et engasjerende gameplay hvor alt går for seg i en heseblesende fart, spesielt i flerspillermodus. Kanskje litt for heftig for min smak, men det kommer ann på hva en liker. Enspillerdelen er ikke all verden, men du vil finne all action og underholdning du leter etter online. Invasion og Avatar-mode er nyvinninger som gjør spillet unikt på Xbox 360, og i mine øyne er spillet verdt en test på grunn av dette alene.

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10