Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Halo 3

Gjennom årene har mannen i grønn rustning blitt mer og mer berømt for hvert spill der han slaktet Covenant. Nå er han tilbake igjen, denne gangen for å bringe en ende til krigen.


Halo 3 var fra første stund et veldig bra spill. Omgivelsene var realistiske, spenningen var høy og spillet var underholdende fra start til slutt.

Spillets handling foregår for det meste på jorden, rettere sagt i Afrika nær Voi, men etterhvert så kommer man seg ut i verdensrommet igjen og tilbake på Halo etter å ha hentet Cortana. Det er i alt 9 spillbare baner pluss en intro bane bane.

Hovedpersoner

Karakterer som er verdt å merke seg er:
Sergant Johnson- En meget dyktig soldat som spesialiserer seg på snikskytting, og som i tillegg er en god venn av "The Chief
Miranda Keyes- Nestkommanderende I UNSC og pilot, men sees bare i noen få levler.
Arbiter- Elite som ble dømt til døden etter å ha mislykkes i å hindre Alpha Halo fra tilintetgjørelse, men fikk muligheten for å gjøre opp for dette ved å bli Arbiter. Etter den store krigen ble Arbiter og de andre elitene med UNSC.
Lord Hood- Øverstkommanderende i UNSC, veldig lite bli avslørt om han i spillet, men han høres i en del levler.
Prophet of Truth- Hoved antagonisten i spillet (a.k.a slemmingen som vil ha totaldominanse) som er drevet av ønsket om å bli en gud.
Master Chief- Helten du spiller som gjennom hele spillet. Han er fysisk overlegen og er en ekspert med de fleste våpen.
Cortana- Master Chief's personlige "hjelper", teknisk sett er hun en data med kunstig intelligens, som har even til å se hva MC ser og vite hva MC tenker. Hun kan også oppbevare enkelte ting.

Kort oppsummering

Campaign-modusen var noe kort, men veide opp for dette med herlig grafikk, et større arsenal av våpen og herlige cutscenes. Det enste jeg har å klage på er de hyppige Cortana og Gravemind øyeblikkene som etterhvert blir kjedelige. I tillegg er det noen viktige karakterer som dør, uten at jeg skal gå videre inn på det. Et annet friskt pust er at du nå har Arbiter på din side, og der vil han være å kjempe med deg under nesten hele campaign-modusen.

Laget som et flerspiller spill

Online-delen var upåklagelig, noe som Bungie er kjent for å levere. Her har man muligheten til å velge mellom å spille Ranked(Mer seriøst) eller Social (For de som bare vil spille og ha det gøy uten å tenke på rank). Begge disse grenene har spilltyper som tilsvarer hverandre til den grad, som altså gir en muligheten til å få de samme opplevelsene.

Det er stor variasjon i spill-typene, hvilket gjør at spillet blir veldig variert. Man kan velge å spille mot fremmede (flott måte å bli kjent med hverandre på) eller å spille med venner. Det er også et stort samfunn med mange greie spillere, men som i alle andre spill er det alltid noen sorte får.

Man har også muligheten for å personligjøre mjölnir/elite armoret enda mer, ved flere deler og fargekombinasjoner, i tillegg får man valget om personen skal være mann eller dame.

Mye nytt

I tillegg er det mye nytt som forge, som lar en bygge om baner, og theater som lar en se klipp, bilder og filmer fra spillene man har spillt, og eventuelt dele dem med andre over File Share.


Grafikk: Grafikken i spillet er utrolig bra. Det er mange detaljer overalt og alt er vellaget og forseggjort, tilogmed utenfor selve banene.
Men det er også noen glitcher enkelte steder, der spillet også har tendenser til å henge.
7/10

Story: Storyen er noe kort sammenlignet med de andre spillene, men hva Bungie har fått inn er helt utrolig og veier definitivt opp for lengden.
9/10

Lyd: Lydeffektene er utrolige og morsomme til tider. Det er perfekt timet og bringer en viss spenning og stemning til spillet. Det er noen vittige dialoger.
10/10

Online: Dette er et spill med et vidt spekter av muligheter. Enten du spiller på lag eller alene er dette en uforglemmelig opplevelse. Minimum med feil og store fine baner.
10/10

Holdbarhet: Spillet er veldig varert på alle måter og byr nesten alltid på nye muligheter, pluss eventuelle oppdateringer. Men det tar overraskende liten tid å komme igjennom alt hvilket gjør at spillet kan bli kjedelig etterhvert, med mindre man spiller mye med venner, noe som vanligvis spriter opp opplevelsene litt.
7/10

Pluss:
- Bra flerspiller-modus
- Ryddig historie-modus
- Gode lyd-effekter

Minus:
- Kort historie-modus
- Blir fort gammelt
- Noen uærlige spillere i flerspiller-modus

Sammenlagt karakter: 8.6

Man kan trygt si at Halo 3 var en verdig avslutning til Halo.triologien og at Bungie leverte, som vanlig.

Medlemsanmeldelser50
Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10