Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Halo 3: ODST

Jeg sniker meg forsiktig gjennom buskene med en lyddempet SMG og mot en rød liten Grunt som ligger og sover noen meter foran meg. Akkurat idet jeg skal til å slå ham, får en av vennene hans øye på meg og skriker noe som høres mistenkelig mye ut som: "F*ck you!". Flere Grunts hopper fram fra forskjellige steder i gresset. Grunten jeg hadde tenkt å slå i hjel spretter opp, finner fram en Needler og plaffer meg ned, med hjelp fra ti av vennene sine og et par Brutes.

Halo 3: ODST er det nyeste spillet i Halo-sagaen, og fungerer som en uavhengig tilleggspakke til storspillet Halo 3. Historien foregår mellom Halo 2 og Halo 3; du styrer en fersk og nokså taus soldat kalt "The Rookie", en Orbital Drop Shock Trooper som må finne igjen ODST-kameratene sine etter at de krasjet i den afrikanske storbyen New Mombosa. Sleipingen Regret, en høyprofet for romvesenene kalt "The Covenant", stakk av akkurat idet ODST-teamet skulle angripe romskipet hans. Da skipet hans fløy avsted, genererte det et EMP-utslag som lagde mye tullball for deg og kameratene, og er grunnen til at dere krasjet.

Idet du våkner opp, har det gått seks timer siden du og teamet krasjet. Det regner, byen er mørk og dyster. Du hopper ned fra Drop-pod'en din, og lander hardt på bakken, noe som får skjermen til å blinke rødt. Allerede her merker du at du ikke lenger er supersoldaten Master Chief.

ODST er stort sett det samme som før. En intens single-player campaign og en heftig online-del.
En av de større forskjellene fra tidligere Halo-spill er at du nå styrer en mann som ikke tåler alt mulig, slik Master Chief gjorde. Så her må du regne med å ta cover oftere enn før. En annen ting er at du nå får spille ulike medlemmer av teamet ditt i "flashbacks" som viser hva som skjedde med dem etter at de krasjet. Du har nå også en hjelm med "Visual Intelligence System, Reconnaissance", også kalt VISR. Når du slår på dette, ser du bedre i mørket og fiender blir markert i rødt. En interessant og hjelpsom duppeditt selv ikke Master Chief hadde engang.

Men det som virkelig er nytt med ODST er Firefight-modusen, noe som ligner Horde-mode som vi har sett tidligere i Gears of War 2. Her er reglene at du skal drepe så mange fiender som mulig og holde ut så lenge du kan. Og tro meg, dette blir VELDIG vanskelig etter hvert!
Tusen kroner til den som kan komme seg gjennom alle banene helskinnet på vanskelighetsgraden Legendary!

Tilbake til spillet, musikken i ODST er virkelig bra og passer godt til de ulike stedene du besøker og situasjonene du havner opp i gjennom historien. Ganske tidlig i spillet får du et eksempel på dette, når du går gjennom den mørke, regnfylte og forlatte byen, med neonskjermer og futuristiske politibiler rundt omkring. Når du bare vandrer rundt, uten fiender eller bomber som omringer deg, er musikken rolig, nesten litt trist, og det hele minner meg veldig om 80-tallsklassikeren "Blade Runner". Men når du spiller som Sergeant Buck eller Dutch i de actionfylte "flashbackene", øker musikken i takt med alt som foregår på skjermen. I disse sekvensene hjelper musikken deg med å føle at du virkelig er med i kampene.

Grafikken, derimot, er ikke like vakker. Det føles egentlig litt utdatert nå, særlig i forhold til andre storspill som Killzone 2, Assassin's Creed og Uncharted. Men det betyr ikke at den er dårlig. Spillet er til tider veldig pent, særlig i de mørke, regnfylte gatene med fargerike neonlys, men også til tider ganske stygt, spesielt hvordan hovedpersonene ser ut når de ikke har på seg hjelmer. Jeg krysser fingrene for at spillet får et grafisk løft med det neste spillet i serien, "Halo: Reach", som snart er på vei.

En annen ting ODST mangler er muligheten for autolagring. Jeg ser ikke på dette som et stort minus, men det kunne godt ha vært inkludert. Jeg opplevde flere ganger at jeg måtte starte på nytt fra gamle checkpoints, noe som var litt irriterende. Jeg må nok bare lære meg å lagre spillet manuelt før jeg skrur av konsollen;)

Til slutt, Halo 3: ODST er et veldig bra spill, selv om hovedstoryen er litt kort.
Det er riktignok ikke det beste spillet i serien, men med Online-delen og Firefight-modusen inkludert, fungerer ODST helt strålende mens vi venter på Halo: Reach.

Medlemsanmeldelser13
Samlet karakter: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10