Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Battlefield: Bad Company

Jeg slenger meg ned bak en lav steinmur. Min trofaste M16 hviler mot skulderen min. Kulene hviner over hodet mitt og jeg kan høre dem treffe bakken rundt meg og den andre siden av veggen jeg gjemmer meg bak. Jeg reiser meg forsiktig opp og titter over kanten. Der er fienden. Han har meg i siktet med sin bazooka, et dødelig våpen, det vil drepe meg momentant og blåse i stykker dekningen min, om han skyter. Han nøler litt, det burde han ikke ha gjort. Jeg fyrer av gårde tre kjappe skudd som smeller rett inn i ansiktet hans. Han faller om og rører seg ikke mer.

Dette kan kanskje høres litt vel dramatisk ut, men det er akkurat slik det føles når du spiller Battlefield Bad Company. De fantastiske lydeffektene og den vakre grafikken trekker deg inn i spillet på en måte få andre spill kan matche. Grafikkmotoren er kanskje en smule utdatert, men det er utrolig hvor mye bra svenskene i Dice har klart å presse ut av den spesial lagde grafikkmotoren fra Frostbite.
Battlefield Bad Company sender deg rett inn i støvlene til Preston Marlowe som etter et lite "uhell" med et helikopter blir han overført til det 222 armés B-kompani. Bedre kjent som Bad Company. Dette er en gruppe med bråkmakere fra alle deler av den amerikanske hæren. En gruppe menn som hæren ikke bryr seg om og ikke har noe imot å miste. En gruppe menn som rykker først inn i kamp og sjelden kommer ut igjen i live..

På et oppdrag i den sørlige delen av Russland, finner Marlowe og hans kamerater en død leiesoldat. En leiesoldat som jobber for en fyr som betaler i gullbarrer! De roer seg ned og holder seg lojale til hæren, det vil si til de plutselig finner flere lastebil lass med gull. De deserterer fra hæren og følger etter lastebilene til det nøytrale (og ikke eksisterende) landet Serdaristan.

Resten av spillet følger denne lille gruppen i sin gulljakt og hvordan de til slutt får dimmitere fra hæren som rike menn. Dialogen og musikken er til tider hysterisk morsom og hvis du ikke slår hånda til panna og ler så det holder av de ekstremt morsomme kommentarene, og de merkelige, men morsomme lagkameratene dine, da forstår du deg ikke helt på humor.
Det er svenske Dice som står bak Battlefield serien. De startet med Battlefield 1942 et spill som baserte seg på 2. Verdenskrig og de store slagene. De revolusjonerte flerspiller konseptet med måten spillere kunne hoppe inn og ut av spillene, spille mot hverandre og hvor mange som kunne spille med hverandre samtidig.
Og Battlefield Bad Company er ikke noe dårligere enn det første spillet i serien. Dice har alltid vært flinke til å ta med nye spilltyper i spillene sine i tillegg til den originale Conquest delen som fulgte med 1942.

I Battlefield Bad Company kan spillerne konkurrere i noe som kalles Gold Rush. For å kunne spille dette må du kunne spille Online. Det krever Xbox Live gull medlemskap eller en PC med internett. Gold Rush spilles med to lag, det ene forsvarer en rekke gullkasser, mens det andre laget angriper og prøver å ødelegge disse kassene.

Nå kommer jeg til kanskje det beste og mest radikale konseptet i Battlefield Bad Company. Det som gjør spillet så mye bedre enn alle andre skytespill der ute. I Battlefield Bad Company kan nemlig alt ødelegges. Det å gjemme seg bak en vegg er ikke lenger trygt siden din motstander bare kan skyte en granat på veggen, eller kjøre den ned med Tanks og dekningen din er borte. Trær kan rives ned og kjøres på med tanks. Det er rett og slett ingen steder å gjemme seg. Dette er med på å gjøre dette til et av de mest realistiske krigsspillene ute på markedet.

Til å hjelpe deg med ødeleggelsen har du fått en rekke med gadgets og våpen til din disposisjon. Det er totalt 35 våpen, og flere av disse har innebygde granatkastere som kan sprenge vekk vegger og lage krater i bakken. I tillegg kan spilleren finne ulike gadgets i løpet av spillet. Disse gadgetene er blant annet et trykkluft bor man kan bruke til å reparere kjøretøyer og til å bore hull i vegger og en såkalt "laser tagger" som man kan bruke til å kalle inn angrep fra luften i form av bomber.

I tillegg til en rekke våpen og gadgets har du i Battlefield Bad Company massevis av kjøretøyer. Dette er alt fra store tungt bevæpnede kamp helikoptre til bitte små forsvarsløse Golfbiler. Det er ingenting som kan slå følelsen av å se fire voksne menn sitte sammenkrøket i en liten golfbil som kjører i maks fart unna en gruppe leiesoldater som skyter mot deg. Kulene flyr rundt bilen og bakken sprenger overalt rundt deg fra granater. Alt dette til typisk heismusikk som spilles av fra radioen på Golfbilen.

Kontrollene er enkle å lære seg og Dice har vært utrolig flinke med hvordan de har laget spillfysikken. Når du skyter med en enorm M95 sniper som kan blåse hull gjennom en tanks, så føles det virkelig sånn. Det er ikke mulig å beskrive det, men det er akkurat sånn du venter at det skal føles og se ut. Du kan ikke bare løpe rundt å skyte vilt for rekylen på maskingeværet ditt gjør at det blir umulig å sikte om du gjør det. Alt er riktig laget og gjør spillet enormt fornøyelig å spille.

Det er ikke så mye negativt å si om spillet, men om jeg må finne noe må det vel bli at enspiller delen er en smule ensformig. Det er masse gå dit, drep det oppdrag med en lett krydring av gå dit ødelegg det. Vanskelighetsgradene er heller ikke all verden. Jeg hadde faktisk mer problemer med Normal en Vanskelig. Men flerspiller delen veier op ved at man ikke kan gå lei av den, den vil rett og slett ikke dø!
Så for å avslutte kan jeg sterkt anbefale Battlefield Bad Company til deg som liker skytespill og å spille spill i det hele tatt, eller hvis du bare rett og slett er litt destruktiv. Et must for deg som digger battlefield, og trenger du noe å bruke tid på er det ingenting som er så morsomt som å fly rundt og plaffe ned leiesoldater og ødelegge alt du kommer over!

Medlemsanmeldelser24
Samlet karakter: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10