Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Motorstorm: Arctic Edge

Du kjører for harde livet. Bak deg og motorsykkelen din så kjører en stor trailer i rasende fart. Du klarer så vidt å holde deg oppe etter å ha kjørt over en stor sprekk i isbreen. Siden du har mistet all farten så prøver du febrilsk å få opp farten slik at de 5.6rullende tonnene som suser mot deg bakfra ikke skal knuse både deg og motorsykkel. Heldigvis så hopper den tutende traileren over deg mens den tuter. Du puster lettet ut. Endelig kom det ujevne og ugjestmilde terrenget kommet deg til gode. Men så begynner alt og riste, og en voldsom buldrelyd overdøver din skrikende motorsykkel. Snøskredet drar deg og motorsykkelen din med seg ned fjellskrenten mens du knuses til noe ugjenkjennelig. Traileren kjører videre, og har lykkelig tatt over førsteplassen

Handling:
Bilspill pleier ikke å ha en voldsomt bra historie, og personlig mener jeg at det overhode ikke er noe behov for handling i et bilspill. Men Motorstorm har en liten handling som forklarer deg hvorfor en haug med mennesker gidder å fryse ræven av seg oppe i Canada. Det er en festival der oppe hvor de beste sjåførene konkurrer om å være best i ekstreme forhold med forkjellige kjøretøy. Selvfølgelig er du med, og i singelplayeren følger du festivalen, i mer og mer krevende og farligere løp. Mer handling en det er det ikke, men mer er det heller ikke behov for.

Miljøet:
Situasjoner som dette er ikke uvanelig i Motorstorm Artic Edge. Det at du leder med 100m rett før mål er ingen sikker seier. Det ugjestmilde terrenget oppe i Canada hvor handlingen foregår, kan fort forandre på rekkefølgen inn til mål. Et hopp som er litt feilberegnet, eller en sving med litt for stor fart, kan fort forandre kjøretøyet ditt til et flammende kadaver, som enten moses mot fjellsiden, eller fører deg ut over kanten av fjellet til en sikker død. Det er flere ting en for stor fart som kan ødelegge deg og dit kjøretøy. I mange av banene så må man kjøre forbi en fjellvegg fylt med enten is og snø eller stein. Hvis du tuter på det området vil lyden fra hornet ditt utløse et skred, som får løsmassen oppe på fjellet til å suse ned over fjellsiden, og drar med seg alt av kjøretøyer. Dette er et godt eksempel på hvordan du er i ett med miljøet når du spiller Motorstorm Artic Edge. Du påvirker miljøet, og miljøet påvirker deg.

Grafikk:
Grafikken er veldig bra for et PSP spill. Den viser landskap, biler, og omgivelsene skarpt og detaljert. Jeg har ikke spilt som mange PSP spill (bare et par stykker) men Motorstorm Artic Edge overgår dem alle i grafikk (Faktisk på alle andre punkter også). Menyene er stilig designet, og det samme er biler og baner. Grafikken skårer topp karakter, og det samme gjør designet av spillet.

Lyd:
Lyden er også veldig bra. Det er fengende sanger som passer til den typen racing spill Motorstorm Artic Edge er. Musikken er en blanding av Techno og Rock, og det er band som "The Hives", "Queens of the Stone Age", og "The Chemical Brothers". Er det sanger som du ikke liker, så kan du ta dem ut av spillelisten slik at de ikke plager deg lenger. De andre lydene i spillet er også meget bra. Når du "booster" deg av gåre i super fart, så høres det virkelig som om du presser motoren til det ytterste når den alarmerende pipingen kommer. Det gjør at du nesten føler deg redd for å presse motoren ytterligere siden du vet at en eksplosjon er resultatet av overbelastning av "boost". Eksplosjonslydene er konge, tutingen er slik som den skall, og motorduren passer til hvert av kjøretøyene. Det er ikke mye negativt å si om lyden. (Faktisk ikke en ting jeg fant).

Kjøretøyer:
Det er totalt 8 forkjellige kjøretøyer, Motorsykkel, ATV, Snøskuter, Buggy, Rally Car, Snowplugger, Snøbrøyter, og Trailer. Under hver av disse kategoriene så er det 3 versjoner som man låser opp underveis. De fungerer som man skulle tro, en motorsykkel er rask og god til å svinge, men er ikke så robust. En trailer er det stikk motsatte. Det gjelder å finne den typen som passer din kjørestil, men på noen baner så er du tvunget til å kjøre For eksempel Trailer.

Gameplay:
Man hva hjelper vel grafikk og lyd vis ikke gameplayet er bra? Vel det slipper du og tenke på i Motorstorm Artic Edge sitt tilfelle. Gameplayet er rett og slett strålende. Du trenger ikke noe speedometer, fordi at du virkelig føler farten, og at du i ren frykt bremser i svingene. I mitt tilfelle så er det få spill som får meg så revet med. Jeg kjenner adrenalinet pumpe når jeg nærmer meg mål mens jeg ligger på første plass, og hvordan raseriet koker når jeg kjører utenfor banen fordi at jeg har for stor fart, og samtlige av bilene suser forbi meg rett foran målstreken. Bannende trykker jeg på restart, og prøver igjen og igjen til adrenalinet pumper helt gjennom målstreken og førsteplassen blir min. De flommer det ren og flytende glede gjennom mine blodårer, hvis jeg har klart en vanskelig bane etter flere sinte forsøk. (Jeg må alltid ha førsteplass på en bane, pallen er ikke bra nok for perfeksjonister)

Når du kjører du forskjellige løpene får du poeng etter hvilken pall plassering du får. Når du har fått en viss mengde med poeng stiger rangen din, og nye løp blir låst opp. Det er forkjellige utfordringer i forkjellige løp som enten låser opp kjøretøydeler, kjøretøy, eller spesielle løp.

Boost funksjonen fungerer veldig bra, når du booster, så er det et overopphetings barometer på siden som viser hvor langt det er igjen før du kjører av gårde i et flammehav. Når du slutter å booste, så avkjøles motoren slik at du kan booste igjen og igjen. Ting som virkelig gjør denne funksjonen bra er at hvis du kjører i dyp snø eller vann, så avkjøles motoren mye fortere, eller overopphetes saktere hvis du booster gjennom et tykt snølag.

Når du kruser rundt på din pimpede motorsykkel så føler du deg som en konge helt til en bastard av en trailer kjører deg ned. Ja du kan personalisere dine kjøretøy. Gjennom singelplayeren så kan du låse opp forkjellige støtfangere, dekorasjoner, og spoilere hvis du klarer forkjellig utfordringer på forkjellige baner (For eksempel å være på første plass i 10sek eller å slå en viss tid). Da passer det ekstra bra et du kan ta ingame bilder som du kan sende til andre PSP'er i nærheten. Når du trykker på Pause i et løp, så kan du forandre kameravinkel zome ut og inn, og til slutt ta bilde. Tro meg noen ganger så får du ta noen skikkelige tøffe bilder.

Multplayer:
Du kan spille både AdHoc, eller Online med andre spillere som har Motorstorm Artic Edge og en PSP. Da kan du spille med opp til 6 personer, og kruse rundt i de kjøretøyene du har lyst til og som du har låst opp. Da braker det løs, og rett å slett prøv og kjør skiiiten ut av de andre. Etter løpet får du poeng etter plasseringen din, og du kan stige i rang på Online delen også.

Holdbarhet:
Det er mange ting som øker holdbarheten du kan få noen "Badges" som du får ved selvfølgelig å oppnå forkjellige ting. En "Badge" er å hoppe 200m, mens en annen er å vinne et løp uten å booste. Noen er krevende av evne, andre av tid. Det er totalt 50 varierende "Badges", og det er underholdene å prøve å få tak i dem.

Som sagt ovenfor så er det en Online del som øker holdbarheten, og man kan prøve å slå tidene til utvikleren av spillet i en "Time Attack" modus. Da vises Utviklerens tid som et rødt omkjær av det kjøretøyet han brukte, og er dermed ikke i veien. Du kan se veien han kjører med kjøretøyet for å finne den raskeste veien for ditt kjøretøy.

Det er forkjellige utfordringer i Festivalmodus (singelplayer) som gjør spillet veldig mye mer varierende. Noen ganger må du slå forkjellige tider, andre må du kjøre gjennom sjekpoints (Det blir lagt til 5sek for hvert sjekpoint, og du må kjøre gjennom alle før du går slutt for tid). Dette gjør at Motorstorm Blir et veldig varierende spill slik at du ikke går lei.

Avsluttene kommentar:
Motorstorm Artic Edge er det beste bilspillet jeg noensinne har spilt, uansett plattform. Jeg liker blandingen av hvordan då skal prøve å kjøre så fort som mulig samtidig som du prøver å sabotere for andre, og hindre at de saboterer for deg. Motorstorm Artic Edge fremstår som et veldig gjennomtenkt, og finpusset spill. Jeg mener at den leverer til det ytterste til sin sjanger. Jeg fant bare en liten ting som kunne vert forbedret, og det er i fotomodus, så kan du noen ganger ikke zome helt bort til bilen når du har eksplodert. Det skjer få ganger, og er ikke så viktig. Har du en PSP, og om du bare har en teskje med lidenskap for bilspill, KJØP MOTORSTORM ARTIC EDGE!

Grafikk:10/10

Lyd: 10/10

Gameplay: 10/10

Holdbarhet: 9/10 (kommer an på hvor glad du er i bilspill)

Samlet karakter: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10