Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Killzone 2

Det første Killzone til Playstation 2 hadde mange forventninger å innfri.
"Halo killer" skulle den visst være, og jeg husker at jeg gledet meg som en bikkje for å teste det ut.

Det ble jo ikke som forventa...

Og det ble heller ikke Killzone 2, desverre.

Jeg ville være enig med de aller fleste spillanmeldere, så jeg skal forklare hvorfor dette ikke innfridde, og noen viktige faktorer for at Killzone 2 IKKE fortjener toppkarakter!

Starter positivt:
Helt enig at grafikken er NYDELIG. Aldri har jeg siklet under spilling. Og det gjorde jeg faktisk(!). Ingen kan ta fra Killzone 2 for å være et av de absolutt peneste spillene, om ikke "the" peneste.

Våpnene er tunge, farlig og macho.
Variasjon og utvalget er også meget bra.
Favoritten var sniperrifla, hvor spilleren kan bevege på håndkontrolleren for å finjustere headshot og "pungshot". Dette kom som en overraskelse, og fungerte veldig bra.

Lyden og atmosfæren er dystert og nydelig.
Med surroundsystem i stua, gjør dette spillet til det spillet hvor du faktisk føler at du er i krig. Det er meget velgjort og det høres ekte ut.


Etter å ha spilt i to timer, begynner jeg å oppfatte det negative med spillet.
AI på medsoldatene kunne vært bedre.
Rico er ofte for dum.
Spesiellt på toget husker jeg han alltid løp mot 15 Helghan soldater, mens jeg ville at vi skulle holde oss tilbake. Selvfølgelig døde han, og det gjorde jeg også, siden jeg måtte ta de helt alene.
Det er selvfølgelig flere ganger slikt skjer, og selv om de ofte holder seg i nærheten av deg, kan man ikke gjøre noe annet enn å bli oppgitt av at de står og ser på en granat fra en RPG flyr mot deres posisjon, som ender med at de blir truffet. Men de dør jo ikke av en granat fra en RPG, selvfølgelig... de sier bare: "F**K!"
Noe forfatterne bak Killzone 2 er meget glad i å misbruke. Jeg venta faktisk gjennom hele spillet på at Rico skulle si: "F**k you, you f**king f**k!"
Men det skjedde jo ikke.. heldigvis.

Så, manuset er dårlig skrevet. Noe som gjør at historien blir fort en klisjè. Historien er ikke akkurat en Ringenes Herre - fortelling. Man får faktisk vite svært lite. Det jeg visste var at Helghan = Bad, Rico = Badass...
Det var relativt få mellomsekvenser, noe som er viktig i å fortelle historien gjennom et spill.
Jeg lengtet etter å drepe en Helghan soldat fordi de virkelig er onde, ikke fordi de ser onde ut (og veldig kul samtidig).

Når først en mellomsekvens dukker opp, la jeg godt merke til lydene. Mange ganger passet ikke lydene med det som skjedde på skjermen, og spesiellt den siste filmen i spillet legger man merke til dette. Man hører ikke folk som løper, de snakker rart, og en hører for eksempel ikke lyden når en person blir slått hardt i ansiktet av en annen (vil ikke røpe for mye).
Dette er egentlig små bagateller, men det er for mye av dem, som gjør at jeg trekker ned.

Spillet er ikke like smooth som en del andre gode FPS spill. Historien er både klønete og uengasjerende, dialogene er teite, lydden passer ikke inn enkelte scener.

Jeg følte nesten ingenting da jeg spilte.
Men da jeg kom til det siste brettet hvor flere ISA soldater stormer mot bygningen til Radec og co derimot, DA bygde spenningen seg virkelig opp.
Den scenen var virkelig et mesterverk, og jeg var 100% engasjert i det som skjedde. Da glemte jeg alt det negative jeg mente om spillet tidligere, og bare drepte så mange Helghan soldater som jeg kunne.
Makan til oppgjør i et spill kan du glemme i å lete etter!

Etter å ha utført det siste oppdraget i spillet, ble jeg mer glad i det. Det redda seg i selve spillingen på slutten, men ble desverre dratt litt ned igjen på slutt-filmen.
En sekvens jeg ikke ble helt klok på, og som hadde dumme øyeblikk, som de fleste sekvensene i spillet.


Konklusjonen er at Killzone 2 er et actionfylt, morsomt skytespill. Ikke mer.
Bedre enn det første Killzone er det, og faktsik bedre enn Halo 1, 2, 3 og ODST.
Om Guerilla samarbeider med Infinity Ward med Killzone 3, blir det andre baller.
Ingen burde gi toppkarakter på et spill med slike mangler KZ2 har, men heller se på det som et meget bra spill med enkelte øyeblikk som knuser alle andre spill på mange måter.

Positivt om Killzone 2:
- Grafikken
- Våpnene
- lyden (av våpnene og gameplay)
- Vanskelig og smarte fiender
- De episke kampene

Negativt om Killzone 2:
- Historien
-Mellomsekvensene
-Karakterene og AI

Medlemsanmeldelser19
Samlet karakter: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10