Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Skrevet av: iRavi   2009-11-23

(Jeg skriver anmeldelsen som om den skulle være fra 2004).

Det er sent på 60-tallet. Naked Snake er på oppdrag midt i jungelen i Russland. Det starter som et redningsoppdrag, men det blir forandringer i planene.

Historien

Vi blir tatt med til Grosnyj Grad i Russland. "Naked Snake" har fått beskjed om å redde en forsker ved navn Sokolov. Etter å ha fått fatt i Sokolov oppstår det problemer. The Boss, Snakes læremester, Amerikas største agent, defekter til Sovjetunionen og forråder Snake og hele Amerika. The Boss har med seg en Davy-Crocket (liten amerikansk atombombe) som hun gir til russerne. Det oppstår en kamp mellom The Boss og Snake på en hengebru, The Boss knekker armen på Snake og kaster han ned fra hengebrua. Hun tar med seg Sokolov og de drar av sted i ett helikopter som henter dem.

Dette var bare begynnelsen på en lang og omfattende historie om Snake som må stanse tredje verdenskrig ved å trosse store farer, snike seg inn i en sovjetisk militær base, kjempe mot "Bosser" som alle har spesielle evner som Snake må stå ovenfor. Det er vanskelig å legge fra seg kontrolleren når du spiller spillet.

Mellomsekvenser

De lange mellomsekvensene er en fryd å se på, i forhold til de fleste spill der du bare har lyst til å hoppe over alle mellomsekvenser. Men slik er det ikke i MGS: Snake Eater, her nyter man mellomsekvensene, som gjør at det blir enda morsommere å spille.

Grafikk og lyd

Til å være lagd i 2004, er grafikken rett og slett nydelig.
Lyden er laget i Dolby Digital Sound, og er rett og slett sykt bra.


Kamuflasje og førstehjelp

Noe som er nytt i MGS3 er at man kan benytte seg av kamuflasje og førstehjelp. I spillet så er man avhengig av riktig kamuflasje for og ikke bli oppdaget av fienden. Da kan man få på seg kamuflasjeuniform, pluss ansiktsmaling. Førstehjelpsdelen er også ganske stilig. Man bruker bandasje, splint, desinfiserende middel etc . Skadene kan være skuddsår, brukkede ribbein, armer og føtter, forbrent hud og blodigler som man får med å svømme i en sump.

Spillbarheten

Det er herlig å spille Metal Gear Solid: Snake Eater.
Det å snike seg forbi fienden uten og bli oppdaget er litt krevende, dette er en del av sjarmen til MGS-serien, man må tenke for å komme seg gjennom hinder og vanskeligheter. Man føler seg som en ekte actionhelt!
Kontrollsystemet er nesten perfekt, noen minus er at man skyter med Firkant-knappen, og at det ikke går ann å gå i huket stilling.
Ellers er det ingenting å klage på, dette er et veldig gjennomført spill.


CQC - Close Quarter Combat

Spillet har også en ny mulighet man kan benytte seg av. Det kalles CQC.
CQC er en måte å slåss på som The Boss har oppfunnet og lært videre til Snake. CQC gir deg muligheten til å snike deg bak fienden og f. eks slenge ham i bakken, bruke ham som menneskelig skjold, få ut informasjon fra ham, eller du kan kutte over strupen på ham. Det er morsomt å mestre CQC, og det gjør at spillbarheten
blir bedre.

Overlevelse

Det er viktig å holde oppe staminaen, blir du fri for stamina, besvimer du av utsulting. Derfor går det ann å fange sin egen mat i MGS3! I jungelen er det utallige dyr, sopper og frukter man kan få kloa i. Det er variert med forskjellige slanger, fugler, sopper og frukt som man kan finne. Det går også ann å spise krokodille og hare. Når man spiser det man har fanget, går staminaen opp, og du er i tipp topp form. Jo dårligere stamina man har, jo dårligere beveger Snake seg.

Oppsummering

Metal Gear Solid: Snake Eater er et spill av sjeldent kaliber. Det har fartsfylte og nervepirrende actionscener, veldig god historie, gode rollefigurer, og bra grafikk og lyd. Det er også masse ekstra som du kan få tak i, med f. eks å ta bossene med tranqualiser-gun, og få kamuflasjer med spesielle egenskaper. Dette må være en av de beste titlene til PS2.

+ : God grafikk og lyd, engasjerende historie, gode roller, nydelig spillbarhet

- : Noen kan finne kameravinklene til tider irriterende. Noen få minus med kontrollsystemet

Medlemsanmeldelser6
Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10