Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Final Fantasy X

Skrevet av: Andyboy   2009-12-11

This is your story - En setning som går igjen og igjen i Final Fantasy X.

Da jeg først satt meg ned med FFX, ante jeg ikke hva jeg hadde i vente. Jeg lånte spillet av en venn, visste egentlig ikke hva det var, eller hva det handlet om, men jeg hadde på følelsen av at dette var noe.

Tidus- stjernen på et blitzball-lag, the Zanarkand Abes, har en kamp å spille. Han skynder seg derfor til stadionen, hvor en hel folkemasse venter på han, og heier han frem. Det er mye som forteller oss her at Tidus ikke er en vanlig mann i gata, men ca like mye sett opp til som spillere som Ole Gunnar Solskjær, eller Henri, og kanskje, tør jeg si Beckham?

Men, imellom denne store massen er det et lite barn som minner Tidus på på ting, som at han ikke har tid til noe særlig fritid den kvelden, osv. Tidus ser ikke ut til å bry seg veldig mye om denne personen, men det skal vise seg at det burde han kanskje gjort.

Men, dagen går sin vante gang, og Tidus fortsetter til sin etterlengtede kamp i blitzball-turneringen. Det han ikke vet, er at noe stort skjer denne kvelden. Og jeg tror at ingenting oppsummerer dette bedre enn ordene: We call it Sin.


Grafiske prestasjoner og andre ting:

Man kan se at Squaresoft har lagt seg inn for å få et grafisk overlegent spill, for dette spillet er pent. Ansiktene er utrolig velgjort, sammen med klær, effekter som ild-kasting, og strøm-skyting, og omgivelsene rundt. Det er dog, av og til noen små bugs, og glitches. Ansiktene ser ikke alltid like pene ut, men det er ikke store saken. Grafikken er rett og slett ikke mye å klage over, og egentlig kan man tenke: Hvordan fikk de til dette så tidlig?

Vi kommer til musikken. Jeg har ett ord for musikken. Perfekt. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort annerledes for å gjøre musikken bedre. Det eneste jeg kan komme på, er å se en Ringenes Herre-film eller tre, men det skal sies at Final Fantasy X-musikken er ca så perfekt som det blir i et spill. Musikken går fra veldig trist, til veldig lystig, og jeg vet ikke hvilken del av musikken, den triste eller den lystige, som er best.

Det skal også sies, at spillet har noen fantastiske cut-scenes.

Den utrolig fine musikken, og den briljante grafikken hjelper til å skape en fantastisk atmosfære.

Story:

Final Fantasy X setter oss ut på en fantastisk reise, med Tidus og Yuna i spissen. Du utforsker verden Spira, og det kan kanskje være på sin plass å kjøpe en Walkthrough for å få med seg alt det er å se og ta i denne verdenen. Jeg må si at spillet er det som har rørt meg mest av noen andre spill på denne jord, og jeg har spilt ganske mange spill. Jeg satt faktisk å gråt på slutten av dette spillet.

Alt i alt, Final Fantasy X er et tilnærmet perfekt Japansk rollespill, og kanskje et tilnærmet perfekt spill over alle sjangere.


Jeg har valgt å legge til en "Musikk"-rating, fordi jeg synes at musikk spiller en stor rolle i spillet. ( Jeg vil også si at jeg er en person som virkelig elsker når det er god musikk i spill, og FFX er virkelig et spill med god musikk)
Grafikk: 9/10
Lyd: 8/10
Gameplay: 9/10
Holdbarhet: 10/10
Musikk: 10/10

Karakter: 10/10

+ Fantastisk historie, musikk, grafikk, godt stemmeskuespill, og utrolig lang spilletid.

- Av og til er grafikken nedsatt, på f. eks fjes, samtaler kan kanskje gå litt tregt.

Samlet karakter: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10