Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Braid

Dette er litt av en perle av et spill. Det handler om en person som skal redde prinsessa ved å hoppe å sprette seg fra bane til bane i en todimensjonal verden. Minner litt om et bra Super-Mariospill. Men så skjer det noe, etter et par baner.

Du dør, og skjermen fryser. Så står det at du skal trykke på shift. Du trykker trolig på shift, og det som skjer er at tida går baklengs!! Du kan spole hele tida, for å perfeksjonere hele banen. Og da høres det kanskje lett ut, men bare vent...

På hver bane skal du samle sammen alle puslebitbrikkene som finnes, og noen er veldig lette å få tak i, mens andre skriiiker etter en spillguide. Minner litt om myntene på New SMB. spillene. Bare at her er de mye mer vriene å ta.

Første verden er ganske simpel. Du kan komme deg gjennom uten å tulle med tida, men da må du ikke dumme deg ut!
Andre verden derimot, kommer du deg ikke gjennom uten. Der er det nemlig objekter (fiender, nøkler, spaker osv.) som ikke lar seg påvirke av tid.
Vidre kommer du til en verden der tida går samme vei som du går (!) så hvis du går forrover, går tida også forover, og motsatt.

Historien var litt komplisert for meg, selv om jeg kan en god del engelsk. Men slutten fikk meg rett og slett til å måpe, uten at jeg skal røpe no. Også spørs det om du kommer så langt også.

Grafikken på spillet er helt strålende. Det er som et maleri i bevegelse, noe som har dukket opp i flere spill for tida. Musikken er klassisk/eventyr, og passer perfekt med i ditt oppdrag for å redde prinsessen. Også blir den påvirka av tida, noe som til tider er veldig festlig.

Spillet er ikke så veldig langt hvis du spiller med en guide ved siden av deg, men hvis du løser den helt uten en (i dare you!!), vil du nok bruke over en måned på å komme deg fra start til slutt. Og når du er ferdig med det, er det enda mer i vente. Speedruns som jeg aldri har greid, og 8 hemliggjemte stjerner rundt om i spillet. Hadde det ikke vært for at jeg hadde lest om dem, hadde jeg aldri vist at de hadde eksistert, og nesten umulige å finne!!

Alt i alt er dette et mesterverk av et spill, med nydlig lyd og bilde,kontrollen på plass, og kreativiteten på topp. Vanskegraden er kjempehøy, men FAQen er der ute hvis du koker over.

Samlet karakter: 9.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10