Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Pixeljunk Shooter

Pixel Junk serien har ikke mye til felles med hverandre som spill. "Joda, de er 2D og er nedlastbare!!!", sier du. Men om man ser på gameplay og grafikk, er det lite som minner f.eks. Shooter om Eden!

I en fjern fremtid, i en like fjern planet, med en like fjern story, skal du som kaptein på et lite romskip fly inn i planetens indre for å høste dens ressurser av mineraler. Underveis blir du informert om at flere ingeniører og forskere fra ditt moderskip, (som svever over planeten), er forsvunnet og har sendt ut ett nødsignal!

Glem historien, man vil ikke legge merke til den allikevel.
Jeg har litt følelse av at Q-Games bare har hastet inn en historie for å gi en grunn for å være i kjernen av en planet, hvor man utfører diverse oppdrag.
Man skal derfor ved hjelp av elementer som vann, lava, gass, is, olje og forskjellige typer stein, ta seg innover i planetens kjerne og hente hjem de forskjellige forskerne.

Jeg starter spillet og trykker på "two players" i den enkle, men stilige menyen. Jeg og en god venn sitter spent og venter på en fartsfylt actionfest. Kontrollen er lett, smidig og jeg får fort kontrollen over skipet. Man kan fyre av misiler og navigere romskipet på måter som ser relativt avanserte ut i forhold til hvor lett det er å styre det hele.
Vi blir mildt sagt overrasket da det ikke er noen "shooter" tilværelse, men heller en en slags action-puzzle. Vi fortsetter, nå faktisk med mer spenning, navigerer vi de små romskipene våre rundt i en liten grotte av noe slag.
Det vokser noen få planter der, og det er en liten "sjø" helt innerst inne. Når vi nærmer oss innsjøen begynner det plutselig å buldre. Musikken endres... glødende varm magma spruter fresende med en oransje seig væske. Den gloheite lavaen treffe kompisen min! Han begynner å brenne og faller mot bakken.

Jeg skyter ut grapling-kroken min mot skipet hans, som reddes unna den sikre død i siste sekund. Jeg drar ham mot sjøen innerst inne i grotten og kjøler han ned.
Det er her Pixel Junk Shooter briljerer; team work og morsomme action fylte puzzles!
Vi spiller oss gjennom flere nivåer med mange spennende vrier og varianter av gameplay, fiender og bosser!
Nivådesignet er variert og hver eneste level har et slags eget design og særpreg over seg.
Det er stilistisk og pent, med en en slags blandings av realistisk værske fysikk i olje, vann, lava osv med enkel 2D grafikk.
Musikken skal også nevnes, den er fin og passer til tempoet i de forskjellige nivåene, enten det er action eller litt mer hodebry.

Flere ganger droppet jeg bare ut av selve hovedmålet, og bare lekte meg med den artige fysikken som er lagt til i spillet.
Jeg lager et rom jeg og vennen min selv har laget ved å sprute lava (den finnes f.eks. en lavadrakt) mot vann og deretter skjære det ut ved hjelp av torpedoer og "borre-mekanismen" i spillet. Rommet fyller vi til randen med vann, helt til trykket i det lille rommet blir så stort at det bare gir opp av den enorme kraften og kollapser sammen.
En enorm flodbølge skyller over banen etter eksplosjonen.

Nivåene er ikke spesielt vanskelige. Om jeg skulle lagt til en skala for å illustrere hvor lett/vanskelig det er ville det havnet på omtrent 7 for singleplayer og 4-5 for 2 player, så man trenger ikke bekymre seg over noen hardcore gaming opplevelse av japansk Demon's Souls stil! (heldigvis ikke, for det holdt jeg på å bli gal av.)

Man sitter igjen med ett fornøyelig lite originalt DL spill fra PSN til den nette sum av 59 kroner. Det er muligens det spillet jeg ville kjøpt i stedet for et fullpris spill fra butikken om jeg kunne velge. Løp og kjøp, eller... med nærmere ettertanke så burde du skru på PS3'n din og kjøpe den der siden det er det eneste stedet du kan kjøpe det!
God Fornøyelse!

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10