Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Age of Empires: The Age of Kings

Jeg elsker strategispill. De krever inteligens og taktikk, og når du kan mestre det, er det kjempekult å se de store troppene du har lagd, å se at de rasserer murer og stormer gjennom fiendens hær. Men når dette kommer inn på den lille, kosloge ds'en, når det ikke opp til forventingene man vanligvis har til et strategispill...

Starten er kul. Du lærer deg hvordan spillet fungerer, og finner ut at dette kan bli gøy. Og det er det. Du tjener råvarer, lager tropper, angriper og forsvarer. Det som skiller dette spillet fra andre strategispill er at det er delt inn i runder. Alle soldatene og hjelperne dine har ulikt forsvar, styrke, hastighet osv. Dette er vanlig. Men det er som sjakk. Du beveger deg på brett med ruter, du må spille ferdig din tur og så vente på nestemann, og det hindrer spillet fra episke kamper. Det føles kunstig.

Selvfølgelig er det kult å se på den øvre skjermen når troppene andriper hverandre, men dette er det nærmeste du kommer episk. Grafikken er kul, med riktig fargevalg og tydlig bilde, men alt er litt kantette.

Lydeffektene er nesten på topp, men lydkvaliteten i dem kommer ikke skikkelig fram. Musikken mangler det motsatte. Den gir riktig stemning, men er repeterende i lengden.

Spillet har multiplayer, og da er dt enten sånn at begge spiller på samme ds, eller at de har hver sin ds og hvert sitt eksemplar av spillet. Dette kan være morsomere en å spille mot CUPen, men det tar også lengre tid.

Selve gameplayet er ikke spessilet vellykket. Det er ikke vanskellig å spille, for reglene er simple og er alltid tydlige, men det blir fort kjedlig. De store kampene føles pinglette, fordi du sloss en og en om gangen. Soldatene lager propper for hverandre, så alle får ikke være med på moroa.

Starten av hver bane er morsom, fordi du vet ikke hva som kommer til å skje. Du må bygge, oppgradere, og få ut tropper fort, så du ikke skal bli overmannet. Etter at den halvtimen er forbi blir det bånn i bøtta. Store tropper som utfører kamper som ikke er stort bedre en de du kan lage med leketøy, evig venting og enda litt mer venting. Fordi det er ikke bare du selv som bruker tid. Du må se på at CUPen angriper deg også!! Og de er ikke så kjappe!

Spillet har også noen bugs, men de er skjeldne å få. Bare lagre ofte, så de ikke ødlegger helt for deg.

Men ellers er det et flott spill. Det er underholdene, selv om vanskegraden er litt høy, og det kan glede deg å ta den ut av spillhylla etter at den har trukki i seg litt støv. Kanskje det aldri var meningen at strategispill skulle være sånn som dette, fordi produsentene har ikke gjort en dårlig jobb, bare fått en dårlig oppgave.


+Pluss: Strategien er der, grei grafikk og lyd, langt, multiplayer

-minus: Dårlig form for strategi, bugs

Grafikk: 7
Lyd: 8
Gameplay: 6
Levetid: 7

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10