Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Dead Rising

Dead Rising kom ut i August, 2006 og ble på den tiden sett på som et av tidenes beste og mest originale spill. Og hva kan jeg si? Det er det fortsatt! Så til dere som fortsatt leser: Her er min anmeldelse av Dead Rising:

Storien i Dead Rising handler om Fotojournalisten Frank West som har fått sitt livs scoop. Han blir flydd med helikopter over den ALT for stille byen; Willamette som ligger i delstaten Colorado i USA. Med tanken på at det "bare" er en ganske stor demonstrasjon, blir Frank overrasket over at hele byen er i karantene etter at en uventet zombiepandemi har brutt ut. Frank ber sin trofaste helikopterpilot; Ed DeLuca om å sette han ned på taket av den lille byens stolthet;
Willamette Parkview Mall. Han har nå 3 dager på seg til å finne ut om hendelsen i den lille byen før Ed plukker han opp igjen.

Så nå som jeg forhåpentligvis har fått med meg det meste av "prolougen", her er min mening om spillet:

- Grafikken i spillet er fortsatt spektakulær selv om det er fra et årstall som helt tilbake til 2006.
Først av alt er gørreffektene i spillet spektakulært gode og alt fra blod til avkappede kroppsdeler til hele lik legger seg fint ned på bakken uten å gjøre en minste forskjell på frameraten. Når man også tenker på at det kan være opptil 800 zombier på sjermen samtidig kan man ikke gjøre noe annet enn å bli imponert.
Kjøpesenteret i seg selv er også spektakulært fint med med store innen - og utendørs omgivelser som får deg til å sikle nedover haken din før du antakeligvis tørker det bort. Alt er skinnende og har smidige linjer.
Så alt i alt er grafikken helt super hvis man ser bort fra noen pop ups som jeg har sett i parken. Man er også avhengig av teksten siden det ikke er noen dialog i spillet untatt i cutscenene, men siden teksten er så liten, er det nesten umulig å lese den uten å bruke en TV med full HD.

- Gameplayet i spillet er også bra. Spillet har et stort kjøpesenter man kan leke seg rundt i. Enten det er å meie ned zombier med biler i parkeringsplassen i undergrunnen eller å kutte dem i to med motorsager i parken, er det alltid en eller annen ting å gjøre! Man kan også ta alternative sidemissions som å redde andre overlevende i kjøpesenteret eller å sloss mot bosser, eller "Pshychopaths" som spillet kaller dem (noe som de fleste også er).
Og så er det så klart storien i spillet. Den er delt opp i "cases" som åpnes i et spesielt tidspunkt i spillet. Historien er definitivt interesang men også plagsom siden man MÅ ta dem når de sier at du skal det. Hvis du ikke gjør det, blir alle de som er igjen av "casene" opphevet noe som får deg til enten å restarte alt eller å fortsette og bare kunne redde overlevende og å drepe "pshychopaths". Spillet har forresten RPG elementer som lar deg levle helt opp til level 50.
På veien får du nye ferdigheter og mere liv osv. Spillet har også mer enn 250 våpen man kan bruke.
Så hvis du kan se bort fra ALT for lineære oppdrag, et latterlig lagresystem og noen lunde upassende kontroller så er gameplayet perfekt.

- Lyden i spillet er rett og slett super med "realistiske" stønn fra zombier og flott voiceacting. Musikken er også bra og man får alltid en litt morsom følelse i magen når man kutter en zombie i to imens den lykkelige kjøpesentermusikken spiller i vei!
Ganske kort, denne her, men uansett er lyden flott! Bare litt kjipt med at folk aldri snakker i gameplayet untatt når man trykker på Y som får Frank til å si "Hello?" eller "Anybody There?".

- Spillet har super gjennverdi på grunn av RPG elementene som levelsystemet og at man kan få mange forskjellige slutter (...).
Så holdbarheten er nesten på topp selv om det kan virke litt repeterende.

Og nå som jeg er ferdig med det så er det på tide med en karakter:

Grafikk: 9
Gameplay: 8
Lyd: 9
Holdbarhet: 9

+: God grafikk, god lyd, fint gameplay, og masse mer...!
-: Dårlig lagresystem, ingen dialog i gameplay, liten tekst!

Karakter: 9 - Et langtlevende zombiespill av ypperste klasse!

PS: Beklager for diverse skrivefeil og forvirrende tekst (litt mye "" kanskje?).

Medlemsanmeldelser7
Samlet karakter: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10