Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Grim Fandango Remastered

Hijole! så råsterkt og genialt! Hjerne og list heller enn muskler og makt - spill i denne klassen skal man lete sørgelig lenge etter. (Personlig har jeg veldig lite til overs for stilen[e] til nyere generasjoner adventure-spill... vel, nyere spill generelt, egentlig)

Hovedpersonen, Manny Calavera, er i starten ansatt som en grim reaper i the Land of the Dead. Men det har vært dårlig med gode 'kunder', og i sin søken etter de siste sjelene han trenger oppdager han borti den råtnende kjernen Department of Death.
Manny er sjarmerende og lett å sympatisere med, dessuten humoristisk, som er veldig hjelpsomt når man tross alt skal følge karakteren hele veien. Resterende karakterene er også velsignet med personlighet og holdning. Videre har omgivelsene fantastisk atmosfære - de er noe mørkt, kaldt og klamt ved dem, men på en veldig god og ikke minst passende måte - og de befinner seg i en verden med bakgrunn og historie som entusiastiske spillere kan utforske og lære underveis; hvilket skaper ekstra dybde.
Muligheten til å kunne le (eller i det minste humre) nokså ofte, samt kravet til å faktisk bruke noggen for å komme seg gjennom konkluderer det jeg mener er den vinnende oppskriften på et skikkelig adventure-spill!

Glottis og - spessielt - Bone Wagon må nevnes som noe av det kuleste ved spillet.

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10