Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Uncharted 2: Among Thieves

Du lister deg mot en fiende med våpen i hånden og er klar til et ørlite snikeangrep. Og rundt 25 sekunder senere ligger fienden med vridd nakke og du passerer til neste fiende som står inni et utkikkstårn. Du klatrer opp til utkikkstårnet med skikkelig Indiana Jones til og kampteknikkene til Lara Croft. Fienden går tilbake til trappen og uten å legge merke til det er han på tur ned utkikkstårnet og brukket kjeve.

Plutselig begynner de andre vaktene å legge merke til den knuste fienden på bakken og en intens og desperat kamp om overlevelse, Indiana Jones teknikker og Lara Croft ferdigheter har begynt!

Marco Polo

I Uncharted 2: Among Thieves spiller vi som den erfarne skattejegeren og kjekkasen Nathan Drake. Denne gangen følger Drake oppdageren Marco Polos, etter at en verdifull gjenstand funnet i et av Marco Polos forsvunne skip fører Drake til Himalaya for å finne og ødelegge Cintemani steinen, som ryktes til å ha overnaturlige krefter, men han er ikke den eneste som leter etter den. Med en gigantisk og farlig hær av store leiesoldater må Drake og hans følgesvenner gjøre alt for å finne steinen før de andre gjør det.

Denne gangen er det ikke alle som heller kan bli trodd med mange dødelige forrædere er det ingen Drake nå kan stole på.

Nye karakterer og nye plasser

I Uncharted 2 kommer det til å dukke opp både nye og kjente karakterer gjennom historien. Du kan igjen spille i lag med den vakre blonde journalisten Elena Fisher også kjent fra Drake`s Fortune og den gamle men spreke Victor "Sully" Sullivan. Du vil som sagt også måte nye karakterer som kan både skape trøbbel men god troskap som brunetten Chloe Frazer og den irriterende men ganske farlige Harry Flynn. Du får også møte en del andre både slemme og gode personer i Among Thieves, men da får du spille spillet.

Som de fleste som spilte Drakes forrige eventyr Drake`s Fortune måtte man for det meste gå i tette og åpne jugler fulle med fiender og et par huler. Men denne gangen har utviklerne hos Naughty Dog slått på stortromma og gir oss masse med begivernrike varierte plasser som de snødekte landskapene i Himalaya, de lyse men svært farlige gatene i Nepal, og de tette med skyterike junglene i Borneo. Det vises virkelig at Naughty Dog har tatt seg sammen og gjort Uncharted 2: Among Thieves til en fryd å spille gjennom uten å komme til et ensformig punkt.

Action til de grader

Om du er en av de som er redde for å få for mye action eller for lite så kan du roe deg ned. Akkurat som de varierte plassene som jeg skrev om tidligere er også actionscenene varierte, denne gangen trenger du ikke å være redd for at mellom hvert gjøre sniker det en hissig og aggressiv soldat bak som prøver å kverke deg som i Drake`s Fortune.

Naughty Dog har denne gangen virkelig variert både pusle oppgavene, klatringen, snikingen og skytningen veldig bra. Så bra at du faktisk kan spille Among Thieves fra start til slutt uten å ta en pause fra kontrolleren. Det eneste man blir å tenke på er å få spillet runnet og sjekke hvordan slutten på historien er.

Fiendene er også ganske mye varierte. Det finnes både store montre, tunge og store fiender som bærer på gigantiske minigunnere og sterke men ikke så veldig kloke fiender. Noen fiender vil også ta titalls med ammunisjon for å få de drepte. Men det beste er nok at man ikke trenger å skyte på de samme fiendene hele tiden.

Fantastisk grafikk og lyd

Noe av det sterkeste Uncharted 2 kan by på er grafikken. Selv om det ikke er helt sant at Uncharted 2 utnytter 100% av konsollens systemvare er det virkelig nært. Uncharted 2 viser virkelig hva Playstation 3ens systemvare er god på.

Du vil se virkelighetstroende solskinn, dypt detaljerte omgivelser og fantastisk detaljerte ansikt på personene i spillet. Noen ganger kan det også hende at du kommer til å stå i rundt 5 min bare for å se den lekre grafikken. Spillet har flotte skygger og nydelige animasjoner og det føles og ser at du ser en fantastisk Hollywood film, men bare at du styrer hovedpersonen.

Mellomsekvensene er også fantastiske, og man ser virkelig hvor mye utviklerne hos Naughty Dog har jobbet med grafikken og selve grafikkmotoren. Støv og skygger er også virkelig bra laget og gjør at du virkelig føles deg i en krig mellom liv og død. Og jeg kan være ærlig og si at Uncharted 2 har til nå den beste grafikken på et konsollspill til nå. Mange av omgivelsene i spillet ser også veldig fotorealistiske ut som om utviklerne har tatt et helt vanlig bilde fra Himalaya og lagt det i spillet.

Lyden er egentlig det meste samme av Drake`s Fortune. Kun med litt flere våpenlyder, ny musikk og nytt stemmeskuespill. Og ja, stemmeskuespillet er også utrolig flott og du hører virkelig at folkene bak stemmene virkelig lever seg inn i personene de har stemmene til.

Lyden henger heller aldri igjen når man skyter med en AK47 eller en Dragunov, eller når Drake eller Chloe snakker. Og det er virkelig flott gjort.

Flerspiller og Co-Op

Noe sikkert mange hadde ønsket i forgjengeren var en flerspiller modus og en co-op modus. Og det har faktisk Naughty Dog lagt inn i Uncharted 2.

Flerspilleren har egentlig de mest kjente modusene som Deathmatch, Team Deathmatch, Plyndre (på lik linje som Capture the Flag) og Sammarbeids arena der opp til 4 spillere skal samarbeide om å overleve flere og flere runder med fiender. Og har du spilt Nazi Zombies i Call of Duty 5: World at War vet du hva jeg mener.

Det er også en co-op modus der opp til 3-spillere kan samarbeide fra bane til bane, den enkleste måten jeg kan forklare det på er at det er en type singelplayer bare at man kan spille med opp til 3 venner (inklusiv deg).

Det er selvfølgelig også et eget rankingsystem i Uncharted 2. Der det er dollar du kommer deg opp i ranker med og ikke XP som i andre online baserte spill. Og de dollarne du tjener kan du kjøpe deg boostere (perks som i Call of Duty: Modern Warfare 2), nye personer å spille som og andre ferdigheter.

Konklusjon

Alt i alt er Uncharted 2: Among Thieves et herlig action/eventyr spill som alle som eier en Playstation 3 burde kjøpe. Spillet er ren action fra start til slutt og er en actionfest for de fleste som liker action i Tredje Persons Perspektiv

Karakteristikk:

Grafikk: 10/10.
Lyd: 9/10.
Gameplay: 9/10.
Holdbarhet: 8/10.

+ Fantastisk grafikk og lyd, lekre animasjoner, spennende historie, vanedannende flerspiller og co-op.

- Litt for kort, det kunne vært mer innhold i flerspilleren og samarbeidsdelen, litt for lite våpenutvalg.

Medlemsanmeldelser20
Samlet karakter: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10