Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mass Effect 2

Da RPG utvikleren BioWare i 2007 kom med Mass Effect ble spillet kritikerrost over alle kanter. Anmeldere kalte Mass Effect for et av tidenes beste spill som noensinne har blitt laget, etter BioWares kjente RPG titler Jade Empire, Star Wars: Knights of the Old Republic og den kritikerroste og berømte Baldur`s Gate serien.

Nå i 2010 er BioWare tilbake med Mass Effect 2, men kan BioWares nye stortittel forme og i-gjenvinne alle de fantastiske tingene originalen hadde? Det får dere vite i denne episke anmeldelsen!

Den episke sagaen fortsetter...

Menneskeheten er under angrep. Store menneske kolonier forsvinner sporløst uten spor. Og du. Commander. Shephard blir tatt på saken. Ja, du hørte riktig!

I Mass Effect 2 spiller du som Commander. Shephard, eller nå, Captain. Shephard, kaptein på Normandy. Du får i oppdrag fra "The Ullisive Man" og finne ut hva som har skjedd med menneskene som forsinner sporløst. Du og ditt lag, må nå kjempe mot en fare fra en annen galakse, disse kalt The Collectors, dette oppdraget også kalt "A Suicide Mission"

Ditt lag, din verden, dine konsekvense

I Mass Effect 2 spiller du som Commander. Shephard, som skrevet tidligere. Gjennom spillet vil du møte flere både kjente og nye personer med sine egne årsaker og ferdigheter. Mange av disse personene kan du rekruttere til ditt team for opptil 2 personer (uten deg).

Før oppdraget ditt begynner vil det åpnes et nytt vindu på skjermen din der du kan velge hvilke våpen lagkameratene dine skal ha, skills og ferdigheter. Det er også forskjell på personene du velger, noe jeg synes Bioware har gjort meget bra. Alle personer i spillet har sine egne mål og egne viljer. Noen vil gå rambo på fienden mens andre vil gå stille og snikmorde fienden eller rett og slett bli så pysete at de ikke tørr og gjøre noe slik at du får hele jobben.

Dialogene er samme som i forgjengeren bare med litt finpuss sli kat det ikke skal bli kjedelig til tider der du bare står å peprer på X knappen for å komme videre. Bioware har lenge også sagt at alle tingene du gjør både det du sier i dialogene og det du gjør med omgivelser vil få konsekvenser. Dessverre så er det ikke alltid sant. Jeg har flere ganger merket at noen ganger jeg trykker på ting som blir veldig dumt, skjer det ingenting, spillet flyter videre, rett og slett, og det er noe jeg håper Bioware vil jobbe mer med i Mass Effect 3.

Verdenen i Mass Effect er stor, og da mener jeg virkelig STOR. Selv om du har runnet og brukt lang tid på å runne spillet så vil du tvilsomt ha gjort alle sideoppdragene, forsket alle planetene og utforsket hele galaksen. Man kan i grunn sammenligne Mass Effect 2 (og Mass Effect) med hele Star Wars serien lagt i en spillefilm. Den blir både stor, vakker og ikke minst spennende. Og om man skal gjøre ALT i spillet vil det ta mange timer, kanskje også måneder.

Grafikk, lyd og klasser

Det er 6 forskjellige klasser i Mass Effect 2 du kan velge mellom. Soldier, Adept, Vanguard, Infiltrator, Engineer og Sentinel. Alle 6 klassene har forskjellige ferdigheter, krefter og utstyr.

Soldier klassen kan mest behandle store våpen, Adept kan behandle "magi", Engineer kan hacke lettere datamaskiner enn de andre klassene og kan lage "maskiner" som dreper fienden. Vanguard er en klasse mellom Soldier og Adept, Sentinel er en klasse mellom Engineer og Adept og Infiltrator er en klasse mellom Engineer og Soldier.

Grafikken i Mass Effect er veldig flott, både å se på og i detaljer. Man vi lenkelt se at Bioware har forbedret grafikkmotoren de brukte i forgjengeren via både skygger, vanneffekter, ansikts bevegelser og detaljer og selve atmosfæren. Og atmosfæren er en ting som gjør Mass Effect 2 helt herlig å spille. Jeg husker da jeg var ute på et oppdrag på en jord lignede planet etter å ha kjempet mot utallige med roboter og aliens, at etter kampen måtte jeg bare se på omgivelsene pga av at de var så vakre.

Lyden er faktisk på en måte vanedannende. Lyden er på en måte ikke så variert fra våpen til våpen, men den er likevel praktfull å høre på. Noen ganger kommer man til å med bare skyte "fritt vilt" med våpnene for å høre lyden. Og stemmeskuespillet er også utrolig bra. Man hører at folkene bak karakterene virkelig vil gjøre en bra jobb og vise at karakterene i Mass Effect 2 nesten stammer fra virkeligheten.

HUD og lignede

Noen spillere i forgjengeren klagde litt på at det var litt for frustrerende og velge våpen og andre ting til karakterene. Men dette er noe Bioware virkelig har endret på. For i Mass Effect 2 trykker man på LB også kommer det et "hjul" opp der man velger våpen til både deg og lagkameratene dine. Og om du er i en desperat kamp om liv og død vil tiden fryse når du skal velge våpen eller eventuelt "magi".

Utstyr velger man ikke hvor som helst. Når det gjelder klær og utstyr må man gå til kampteinens lugar på Shephards fly Normandy for å velge. Og da kan mang både velge hvilke farger, sko, drakt og alt mulig man vil ha på figuren sin.

Og noe av det største med Mass Effect 2 er at Bioware implementerte en morsom liten modus der du kan bruke karakteren du spilte med i det originale Mass Effect i Mass Effect 2 og alt det du gjorde vil ha konsekvensene gjennom hele Mass Effect 2. Men om du ikke har en karakter fra forgjengeren er det bare å lage en ny i Mass Effect 2.

Både cover systemet og alt er også tilbake i Mass Efect 2. Noen ting er finpusset og andre ikke.

Man vil selvfølgelig også kunne reise fra planet til planet, fra galakse til galakse i Mass Effect 2 via Normandy sitt styresenter. Her kan man bestemme til hvilken planet som skal utforskes og hva som må gjøres i alle galakksene som er veldig praktisk for utforsknings elskere.

Konklusjon

Mass Effect 2 er et spektakulært spill fra start til slutt med mange forbedringer og nye ting som rollespillelskere vil verdsette stort. Bioware har nesten laget et perfekt rollespill, men kun nesten. Spillet er nesten for alle enten man liker rollespill eller ei, og har du en Star Wars fan i magen er Mass Effect 2 spillet for deg. Så om du vil ha et veldig bra og stort romepisk rollespill burde du kjøpe Mass Effect 2!

Karakteristikk:

Grafikk: 9/10.
Lyd: 9/19.
Gameplay: 9/10.
Holdbarhet: 9/10.

+ Flott grafikk, fin lyd, godt stemmeskuespill, stort univers, mange hundre timers spilletid, i-gjenspillingsverdi, spennende historie.

- Enkelte bugs her og der, lange lastetider, noen ganger kan det være vanskelig for hvordan man skal finne og starte oppdrag.

Medlemsanmeldelser11
Samlet karakter: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10