Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Metal Slug 3

Helt siden jeg var liten og på ferie på Malta, hvor det var sol hver dag, egen pool og masse å gjøre har jeg vært helt betatt av Metal Slug serien. For jeg gikk ikke ut og svømte eller nøyt solen, men jeg var inne i den lokale arcade hallen og brukte alle penge mine på Metal Slug 2. Senere fikk jeg brutter'n til å bli med, og snart ble vi kastet ut av hallen av våre egne foreldre, men samme hva, side den gangen har Metal Slug ligget høyt på listen over de beste spillseriene jeg har vært innom.

Det tok noen år, men etter en stund fant jeg ut at det eksisterte Metal Slug til PS2. Noen timer senere satt jeg og brutter'n foran tv igjen, det var som vi var små igjen, selv om vi var det også. Det vi fikk servert på skjermen var akkurat det vi husket fra da vi var på Malta. Totalt sprø og syk 2D grafikk servert med et høyt tempo og enormt kule våpen og kjøretøyer. Har du aldrig vært nær Metal Slug misser du noe av det kuleste spyttet ut av en arcade hall.

Som sagt er grafikken absolutt nydelig, veldig lite kommer nær en slik humoristisk og nydelig tone samtidig. Alt du ser på skjermen er enten helt nydelig og sjarmerende, eller så er det kaotisk, men med en viss grense. Verden trenger mer 2D grafikk som dette. Braid er et godt eksempel på nydelig 2D.

Musikken er også klassisk og godt gjenkjennelig. Etter noen gjennomspillinger kommer du til å virkelig like disse sangene, og jeg skulle gjerne hatt mer slik musikk flere steder. Lyden er heller ikke å klage på.

Kontrollen sitter som smurt, den er plettfri og god. Du føler godt at du har full kontroll over den personen du styrer. Det er heller ikke så vanskelig med tanke på antall knapper du trenger: Bevegelse, hopp, skyt og kast granater. Det er alt.

Det eneste som er å pirke på er holdbarheten. Ettersom det er bare Metal Slug 3 du spiller kan du føle deg litt rippoff ettersom vi har Anthology ute, der 1 til 6 er ute. Men, ikke la deg lure, det tar en ca 2 til 3 timer å fullføre spillet, men du vil sikkert spille det flere ganger, helst med en ekstra spiller, da er da det er på sitt beste.

Alt i alt er dette et helt genialt action spill. Hvis du vil ha et helt meingsløst humoristisk spill med masse action, er dette for deg. Inviter en venn og gå berserk med RBPT (Random Button Pressing Tecnique)

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10